F1 en andere motorsport

Status
Niet open voor verdere reacties.

Fabian

Active member
Is 60 seconden voldoende voor plaats 10 voor Max?

Ik hou daar geen rekening mee. Verstappen reed een verloren race.

Er was wel iets met de auto, want normaal gesproken heeft hij geen problemen met de McLarens.
 
Laatst bewerkt:

Simon

Administrator
Forumleiding
Ik hou daar geen rekening mee. Verstappen reed een verloren race.

Er was wel iets met de auto, want normaal gesproken heeft hij geen problemen met de McLarens.
Volgens mij is de maximale straf 25 seconden, dus daar heeft Max niets aan.
 

Fabian

Active member
De auto van Verstappen bleek teveel beschadigd om maar iets te kunnen betekenen. O.a. de achterwielophanging wat overstuur veroorzaakte.

Jammer dat Raikkonen nog de finish kon bereiken. Anders had een dergelijke frustrerende race nog een puntje opgeleverd.
 

JMD

Well-known member
De top7 waren 7 verschillende teams. In de top10 9 verschillende teams. Alleen Manor heeft dus geen punten gehaald.
 

Fabian

Active member
Mercedes en Ferrari lonken naar Max Verstappen
Door Andr? Venema
12-10-15 - 09:35

Hij is de ster in wording, die voorbestemd is om te stralen. Max Verstappen (18) heeft zich in negen maanden tijd door zijn rijstijl en inhaalmanoeuvres ontpopt tot de revelatie van de Formule 1. Hoewel er een donkere wolk boven de toekomst van zijn werkgever Red Bull hangt, is die van hem gegarandeerd. Wat zijn na vier dagen in Sotsji zijn scenario's voor 2016?

Mercedes
Manager Raymond Vermeulen schaakt de laatste weken op meerdere borden. Zaterdag sprak de Limburger samen met Jos Verstappen in Mercedes' motorhome uitgebreid met teambaas Toto Wolff. Misschien om over het weer te praten, maar waarschijnlijk om eventuele interesse van de Duitse autofabrikant te peilen. Die is er ongetwijfeld. Mercedes wilde de tiener vorig jaar al contracteren, maar kon hem alleen geen stoeltje in de Formule 1 aanbieden. Red Bull wel.

Wolff is een toegewijd fan van Max Verstappen en herkent net als zijn collega's het zeldzame talent van de Limburger. Met Lewis Hamilton en Nico Rosberg is Mercedes in 2016 voorzien van twee piloten. Toch is een overgang van Verstappen volgend jaar niet uitgesloten. Mocht Red Bull beide teams terugtrekken, dan bestaat de kans dat de vier belangrijkste spelers in de Formule 1 (Mercedes, Ferrari, Williams en McLaren) een derde auto inzetten. Daarvoor zou de Duitse fabrikant Verstappen op het oog hebben. De tiener kan bij een vertrek van Red Bull gaan en staan waar hij wil en is niet meer gebonden aan een contract. En bij het beste team kan Verstappen meteen laten zien wat hij ten opzichte van collega's als Hamilton en Rosberg in huis heeft.

Ferrari
Het is slechts ??n van de drie scenario's die klaarliggen. Want ook Ferrari lonkt naar de debutant. De Italiaanse renstal heeft voor 2016 Vettel en Kimi R?ikk?nen onder contract. Ook hier zal Verstappen meer dan welkom zijn als derde rijder. Daarnaast heeft Ferrari wellicht nog een andere troef in handen: een plekje bij het Amerikaanse Team Haas, dat volgend jaar met motoren van Italiaanse makelij zijn entree maakt in de Formule 1.

Haas legde Romain Grosjean onlangs vast en Esteban Gutierrez is de gedoodverfde kandidaat voor het tweede stoeltje. Die benoeming laat echter al een tijd op zich wachten. Misschien omdat Ferrari, dat uiteindelijk bepaalt wie er naast Grosjean komt, Verstappen naar voren wil schuiven. Hij zou bij Haas nog een jaar kunnen rijpen en in 2017 als opvolger van R?ikk?nen kunnen doorschuiven naar de Scuderia.

Red Bull
Binnen twee weken wil Red Bull-topman Dietrich Mateschitz weten of zijn teams over competitieve motoren kunnen beschikken en of het voor hem zin heeft door te gaan in de Formule 1. Dan zal er ook snel duidelijkheid komen omtrent Verstappens toekomst. Nu nog onzeker, maar desondanks al goudgerand.

www.ad.nl
 

Fabian

Active member
Zou wat zijn, Verstappen in een team met zijn grote vriend Grosjean.

Die waren afgelopen tijd wel erg vriendelijk tegenover elkaar via Twitter. Grosjean feliciteerde hem nog met zijn 18de verjaardag en dat hij eindelijk aan de champagne mag.

Toto Wolff ontkende het gesprek overigens niet. Maar of het verstandig is om in een derde wagen te gaan zitten... Het beste zou nog een jaartje in de 'luwte' zijn denk ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan