Wielrennen

Friesland

Well-known member
Vlak nadat het peloton in stukken brak zat de achtervolgende groep binnen de 10 seconden, met ingang van de laatste ronde is het verschil 53 seconden in het voordeel van Van Dijk.
 

Friesland

Well-known member
Van Dijk wint! De Duitse van de bovengenoemde aanvallen wint de sprint van de achtervolgende groep en de derde plek gaat naar een Litouwse.
 

JMD

Well-known member
Over iets meer dan 1 maand wordt het Tourparcours bekend, altijd leuk om de geruchten een beetje in de gaten te houden.
Na de start in Denemarken (vrijdag 1, zaterdag 2, zondag 3 juli) is 4 juli een rustdag. Dit is al 100% zeker.
Daarna gaat het volgens de geruchten naar Lille, om dan eerst westwaarts te gaan tot de kust en daarna weer oostwaarts naar de Vogezen.
Opnieuw zou La Planche des belles filles een aankomst hebben, nu weer op die verlengde zandweg (die voor de tijdrit van vorig jaar niet gebruikt werd). De dag erna zou men in Lausanne finishen (hoofdkantoor IOC aldaar), de dag daarna vertrekt men uit Aigle (waar de UCI zit)

In de Alpen zou L'Alpe d'Huez weer aankomst hebben, en wel op 14 juli na vertrek uit Briançon. Dat lijkt te duiden op eerst Galibier en dan Telegraphe en dan Glandon of Croix de Fer om vervolgens te eindigen op de Alpe d'Huez.
De dag ervoor zou eindigen op de Col du Granon, die voor het laatste keer in 1986 op het menu stond.

Vervolgens via het Massif Central met een aankomst in Mende bij het vliegveld (via de Montee Laurent Jalabert dus).

In de Pyreneëen zou men 4 dagen verblijven volgens de geruchten, maar dat kan ook best 3 dagen zijn en dan 1 dag start/finish aan de voet van de Pyreneëen maar dan naar het noorden rijden en dan is het praktisch vlak. Een finish bergop op Plateau de Beille zou ook al ingetekend staan.

Op de laatste zaterdag staat dan een tijdrit in de Lot gepland. Zondag naar Parijs dan.
 
Bovenaan