Wielrennen

JMD

Well-known member
Met nog 3 weken tot de presentatie van de Tour-route van 2025 wordt langzamerhand steeds meer duidelijk.

De eerste 3 dagen is men (was al bekend) in Lille e.o., daarna gaat men in 4 dagen langs de kust richting Bretagne, met op de woensdag een tijdrit, waarbij ook genoemd wordt dat dit een ploegentijdrit is. De Mûr-de-Bretagne lijkt nu toch niet op het menu te staan. Op de vrijdag start men dan aan de Bretonse kust in Saint Malo en rijdt men het binnenland in. In de 3 volgende 3 dagen rijdt men dan naar het hart van Frankrijk, maandag 14 juli komt men aan op Le Mont Doré.
Dinsdag 15 juli dan rustdag en verplaatst men naar de voet van de Pyreneëen. Eerst een niet-bergetappe dan 2 bergetappes, waaronder finish opnieuw op Peyragudes. Voor de zaterdag is nog weinig bekend en de zondag spreekt men dan misschien van een individuele klimtijdrit.
Maandag 21 juli dan rustdag en verplaatsing naar Montpellier, dinsdag 22 juli dan een etappe met aankomst op Ventoux, woensdag naar de Alpen (naw een overgangsetappe) en dan 2 echte Alpenetappes, die op donderdag op Alpe d'Huez zou eindigen en op vrijdag op La Plagne (de eerste keer sinds 2002, toen Boogerd won). Op de zaterdag zou dan in de buurt van het meer van Geneve worden gereden, dat is dan geen echte bergrit meer. En dan op zondag Parijs.
 

Reinoud

Well-known member
Vooropgesteld, het is natuurlijk vreselijk knap maar ik betrap mezelf erop dat het er qua kijkplezier/spanning niet beter op wordt.
Helemaal eens. Mooie is ook dat bij wielrennen niet per se de sterkste in koers wint, maar dat is inmiddels ook steeds minder het geval doordat de beste inmiddels vaak veel sterker is.
 
Bovenaan