Tweede divisie 2020/21

Unregistere

Well-known member
Hierover hebben ze laatst een discussie over gehad bij de Voetbal247 podcast. Moet je maar even terugluisteren. Zat Peter Bijvelds er bij. Naast TOP Oss directeur (waar hij voornamelijk bekend om staat) ook TC-lid bij de mooiste amateurclub (/ semi-profclub) in de Divisielaag van het Nederlandse voetbal. Ook ik vond punten van kanten van de andere kant sterk.
De mooiste club in de divisielaag lijkt mij arbitrair. Is dat wel een club die volgens De Voetbalkantine deugt?
 

De Groene Scout

Well-known member
AFC blijft zonder te spelen toch koploper. Nummer 2 Quick Boys wist namelijk bij ASWH niet te winnen.
De ploeg van Unregistere blijft het verrassend goed doen en nestelt zich vaster in de kopgroep.
 

Unregistere

Well-known member
Op naar de eerste divisie!
Haha, nou, dat kan regeltechnisch niet, maar gaat ook zeker niet gebeuren hoor. Maar dit is natuurlijk wel fantastisch. Wat @Joost al opmerkte, nu al meer gewonnen dan heel vorig seizoen en ook al bijna net zoveel punten als op het moment dat de competitie werd stilgelegd. Is gewoon knap, niet meer en niet minder.

Vandaag ook... Toch maar even afwachten hoe dat dan gaat. Onnodig verloren bij AFC na een wedstrijd die veel complimenten opleverde, toch een tikkie. Gevolgd door een midweekse tik door de teleurstellende bekeruitschakeling in Staphorst. Waarbij ook keeper Bryan Janssen, misschien wel de beste doelman in deze competitie, met een blessure uitviel. En dan komt Quick Boys naar sportpark Schildman. Een ploeg die er drie op een rij won zonder een tegengoal te slikken.

Dat kan lastig worden, denk je dan. Het werd echter een vrij gelijkopgaand duel, dat zich in de eerste helft vooral op het middenveld afspeelde. Onze reservedoelman Stefan Kok moest één keer in actie komen, meer niet. Zelf creëerden we ook niet gek veel, tot een minuut of tien voor rust. Plots een aanval waarbij Daniël Wissel alleen voor de keeper verscheen. Die stopte zijn inzet, maar maakte daarna de overtreding op Ismail Yildirim. Strafschop en die schoot Wissel koeltjes binnen: 1-0 bij rust.

Na rust drong Quick Boys wel aan en ontstonden er ook wel wat dreigende situaties, maar eigenlijk hield de defensie onder leiding van een ijzersterke Henrico Drost prima stand. De trainer bracht een extra verdediger nadat Quick Boys aanvallend wisselde en deed later nog een slimme zet door de moegestreden Yildirim te vervangen door de frisse Luuk Admiraal. De 18-jarige Ambachter, vorig seizoen topschutter van de Onder 19, liet zich al snel zien. Gelanceerd door Jesper van den Bosch rondde hij af alsof hij al jaren op dit niveau speelt: 2-0. Schitterend natuurlijk, zeker dat een jongen uit een rasechte ASWH-familie dat dan mag doen. Ondanks zeven minuten extra tijd kwam Quick Boys niet meer terug en dus wonnen we ook onze derde thuiswedstrijd in de competitie. Sterke teamprestatie weer, die ons op de tweede plaats brengt. Nou, daar denken we niet te veel aan, maar dat we er nu wel in slagen om niet alleen lekker mee te voetballen, maar ook echt resultaat te boeken tegen min of meer gelijkwaardige opponenten is pure winst. Geeft nog nul garanties, maar zorgt wel voor zelfvertrouwen bij de ploeg. Die gasten verdienen alle complimenten die er zijn!

Overigens best opvallend: er was een plukje Quick Boys-supporters naar Ambacht gereden. Zij staken rookbommen af van buiten het terrein, die het veld onder de blauwe rook zetten en dus moest de scheids in het begin even kort 'staken' vanwege het slechte zicht. Na rust zaten ze in de fietsenstalling. Niels was er vast niet bij, maar die is ongetwijfeld nog even wat stiller geworden, haha.

ASWH - Quick Boys 2-0 (1-0)
38. 1-0 Daniël Wissel 82. 2-0 Luuk Admiraal
Scheidsrechter: Frank de Winter

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Henrico Drost, Gilmaro van de Werp, Ellas Meijer; Jesper van den Bosch (88. Joost van Eck), Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (69. Jarreau Manuhuwa), Daniël Wissel, Ismail Yildirim (77. Luuk Admiraal)

Quick Boys: Paul van der Helm; Chima Bosman (59. Olaf van der Sande), Kevin Gomez Nieto (89. Enzo Stroo), Jeffrey Ket, Jan-Willem Kamp, Nigel Ogidi Nwankwo; Ricky van Haaren, Mohamad Mahmoed, Nick Runderkamp (76. Jesper de Vré); Fernando Lewis, Tommy Bekooij


Daniël Wissel, maker van de openingstreffer, sticht gevaar in 'de zestien' van Quick Boys (foto: PRO SHOTS / Dennis Wielders)

Wij staan nu dus tweede, maar ook Spakenburg (1-2 winst bij Koninklijke HFC) en Quick Boys hebben twaalf punten. Kozakken Boys ging onderuit bij Rijnsburgse Boys (3-1) in de livewedstrijd van vandaag. Verder pakte De Treffers een punt bij Jong FC Volendam (1-1) en behaalde GVVV tegen Noordwijk de eerste driepunter (2-1). Jong Sparta redde het niet in Hardenberg, HHC won daar met 3-1.
 

Unregistere

Well-known member
Jaaaaaaa, Ellas heeft gewonnen! (y)


Voorlopig de laatste verkiezing van de speler van de week, zo lijkt het.
 

Abubakari

Administrator
Forumleiding
Spakenburgse derby op 24 oktober gaat niet door, KNVB willigt verzoek van burgemeester in.
Alsof er anders over 11 dagen weer gespeeld zou worden. Of is in Spakenburg het nieuws dat het amateurvoetbal stil komt te liggen nog niet doorgedrongen? Of men ziet zichzelf niet als amateurclub, dat zal het wel zijn.
 

Unregistere

Well-known member
Dogan Corneille is ook volgend seizoen trainer van Excelsior Maassluis. Hij kwam contractverlenging overeen met het bestuur en gaat dan aan zijn vierde seizoen beginnen.
 

Unregistere

Well-known member
Een leuk stuk over onze verdediger Jarreau Manuhuwa in PZC. Hij heeft nu in de tweede divisie, derde divisie, hoofdklasse, eerste klasse, tweede klasse, derde klasse en vierde klasse gespeeld. Dat kunnen waarschijnlijk niet veel spelers zeggen. Zou een mooie quizvraag kunnen zijn.

 

Unregistere

Well-known member
De boomlange en peperdure Kroatische goalie Marijan Coric is per direct vertrokken bij TEC. Hij was inmiddels al reservedoelman en dat was in combinatie met de onzekere situatie rond het amateurvoetbal in Nederland voor hem aanleiding om zijn contract te laten ontbinden. In Tiel vonden ze dat vast niet zo erg. Coric probeert nu in zijn geboorteland aan de slag te gaan.
 

Unregistere

Well-known member
Excelsior Maassluis heeft het hele centrum van de defensie per direct zien stoppen in de afgelopen dagen. Eerst Sefa Kurt (te druk met zijn werk) en daarna aanvoerder Daan Smith (gaat aan de slag in de jeugdopleiding van Feyenoord). Die moeten dus de markt op om bij de hervatting genoeg centrale verdedigers te hebben.
 
Bovenaan