Superheld Djibril Dianessy; zwarte parel in groen en geel!!!1!

Janssen

Active member
Gisteren werden we verblijd door het heuglijke nieuws dat niemand minder dan Djibril Dianessy de selectie van Fortuna Sittard zal gaan versterken. Dianessy (29 mrt. 1996) gold jarenlang als het op veertien na grootste talent van Toulouse FC en strijkt nu dus neer bij de (weliswaar heel diep) slapende reus uit Sittard. Een ware aanwinst niet alleen voor de Jupiler League, maar voor het totale Nederlandse voetbal. Niet meer dan logisch dus dat deze superheld in wording een eigen topic krijgt waarin we met z’n allen zijn ontwikkeling en successen op de voet kunnen volgen.Djibril is een 20 jarige Fransman met Malinese roots en speelt bij voorkeur centraal in de aanval. Manager voetbalzaken Charly Chudik omschrijft hem als een “enorm snelle en explosieve spits, die altijd in beweging is en bovendien tweebenig”. Ik hoor jullie denken, leuk en aardig Charly maar laten we ons wel even bij de harde feiten houden. Nou die halen we gewoon uit de FIFA gamereeks, al jaren leidend voor elk zichzelf respecterend scoutingapparaat. Dianessy was namelijk onderdeel van FIFA ’16 (wat voor een Fortuna-speler al een unicum an sich is) en is daarin beoordeeld met een daverende overall score van 74.

Wie zijn statistieken verder analyseert komt tot de conclusie dat hij inderdaad razendsnel is, best wel sterk is en niet heel erg slecht is in afmaken voor de goal. Ook is hij een zeer redelijke dribbelaar.

Heeft deze held dan geen mindere punten? Nauwelijks. Hooguit is hij niet zo sterk in voorzetten, korte en lange passes, balbeheersing, schotkracht, positiespel, vrije trappen, onderscheppingen en alles dat met het verdedigen van het doel te maken heeft. Uiteraard, allemaal details.

Bewegende beelden om e.e.a. visueel te ondersteunen ontbreken helaas op het wereldwijde internet. Wel vond de auteur in zijn zoektocht een compilatie video van Ronald Hamming. Daar moet u het voor nu mee doen.


Aanstaande vrijdag zal Djibril voor het eerst live te bewonderen zijn als Fortuna Sittard zich opmaakt voor de topper tegen Telstar. Tenzij hij op de bank zit, dat kan ook.

Applaus voor deze superheld en brand los!
 
Laatst bewerkt:

Marinos

Active member
Kan de topic titel veranderd worden in
'Superheld Djibril Dianessy; Bierhaler in groen en geel!!!1!'
 

Batigoal

Well-known member
Wat een heerlijke aankoop voor het Nederlandse voetbal. Ik denk dat de prachtige shirts van Fortuna Sittard bedrukt met zijn naam over de toonbank zullen vliegen komende tijd! Ieder jochie in Limburg op straat wil Dianessy zijn.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Wat een heerlijke aankoop voor het Nederlandse voetbal. Ik denk dat de prachtige shirts van Fortuna Sittard bedrukt met zijn naam over de toonbank zullen vliegen komende tijd! Ieder jochie in Limburg op straat wil Dianessy zijn.
Die naam klinkt dusdanig Limburgs dat het mij niet zou verbazen als er al wat jochies Dianessy heten.
 

Jef400

New member
Je wilt zeggen dat er nu 0.2 per uur in plaats van 0.1 worden verkocht? Dat is voor Sittard inderdaad sneltreinvaart.
 

Batigoal

Well-known member
In Mali is onder de bevolking inmiddels een actie op touw gezet om Dianessy te overtuigen voor het nationale team van dat land te kiezen.
 
Bovenaan