Het weer

De Groene Scout

Well-known member
Hier nog geen drupje gehad. Buiten doen we een poging te schilderen. Dat lukt 's morgens van 7.00 tot 11.00 uur nog redelijk, daarna is het zoeken naar een schaduwplekje om nog verder te kunnen. De zonwering aan de buitenkant wordt ook vervangen. Oude reeds verkocht via marktplaats en de nieuwe komt vrijdag pas. Binnentemperatuur hierdoor 32 graden momenteel.
Flinke strijd, maar 's avonds in alle rust een biertje drinken bij de club of in de tuin.
 

erka

Well-known member
Bij mij is het in de woonkamer (ondanks alles dicht en zon geweerd) toch bijna 30C inmiddels. Niet te harden en amper nog koel te krijgen. Vanochtend vroeg gekoeld tot 28 C maar dat was maar voor eventjes.

Gelukkig heb ik een slaapkamer die redelijk koel blijft doordat er alleen 's morgens vroeg een beetje zon is en rest van de dag niet.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Kwestie van tijd voordat vele huizen hier ook voorzien gaan worden van luiken of schermen aan de buitenkant, zoals je in Zuid-Europese landen ziet. Menig huis is totaal niet berekend op deze warmte.
 

erka

Well-known member
Of onze huizen wit verven, zoals in Zuid-Europa. Ook heel goed idee in de zomer. Wat minder goed in de winter, maar goed, die hebben we toch niet meer. Het Nederlandse klimaat is tegenwoordig: lente-lente-zomer-zomer in plaats van winter-lente-zomer-herfst.
 
Bovenaan