Fortuna Sittard Nieuws

Ciranni vertrokken naar Moeskroen.

Ondertussen moet Alex Carbonell de volgende versterking worden, een 21 jarige middenvelder uit de jeugdopleiding van Barcelona die net is opgepikt door Valencia en meteen aan FSC zou worden verhuurd.
 
Nog altijd geen nieuws wat betreft Ledley, maar Gregoire Amiot is de nieuwe centrale verdediger. 24-jarige Fransman die overkomt van Bourg-en-Bresse en de proefperiode goed doorstaan heeft. We laten ons weer verrassen.
 

Unregistere

Well-known member
Bassala Sambou zorgt komend seizoen voor samba in Sittard! De 21-jarige spits komt over van Everton.

Sambou, een in Duitsland geboren Engelsman, werd begeerd door tal van clubs uit het Championship, de League One en de 1. en 2. Bundesliga. Volgens TD Sjoerd Ars koos de explosieve en beweeglijke spits na een lang traject voor het sportieve plaatje.

 

Joost

Well-known member
Wat me verbaasd is dat hij 21 is en nog geen seconde op huurbasis in League One of Two heeft gespeeld.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Wat me verbaasd is dat hij 21 is en nog geen seconde op huurbasis in League One of Two heeft gespeeld.
Dan heeft hij dus al jaren tegen het eerste team aangezeten en mocht hij niet weg :rumcolaa:

of

Hij kan er geen kut van
 

Lu.

Member
Hij was ontevreden omdat hij nog steeds geen kans in het eerste had gekregen en heeft daarom zijn contract niet verlengd.
Dus inderdaad: hij zat tegen het eerste aan of hij kan er geen kut van.
 

Unregistere

Well-known member
Is Ultee wel echt de baas of toch Hofland? Men gaat het onderzoeken.

De vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) is al enige tijd met Fortuna Sittard en de KNVB in gesprek over de rol van Kevin Hofland in de technische staf.

Recent uitte Robert Maaskant (VVV-Venlo) kritiek omdat de nog ongediplomeerde Hofland daar de scepter zou zwaaien. 'Het is natuurlijk belachelijk dat niemand daar iets tegen doet', zei Maaskant. 'Zo daalt de waarde van het hoogste diploma. Heel apart.' Maaskant is om die reden geen lid van de CBV.

Vorig seizoen leek Ren? Eijer als stroman te fungeren, hij is nu opgevolgd door Sjors Ultee. Directeur Mario Captein van de CBV zegt dat er bij de Limburgers is aangedrongen op een duidelijker onderscheid. 'Voor ons is dit een issue. We hebben daar de afgelopen weken en maanden over gesproken met Fortuna en de KNVB. We zijn net pas op weg in het seizoen, maar wij vinden wel dat de rol van de hoofdcoach is veranderd. Ik zie wat er in de eerste wedstrijden gebeurt op de bank en op tv en ik moet zeggen: Sjors pakt zijn rol.'

Ultee is uithangbord in de media, wel is het zo dat het in het karakter van Hofland ligt opgesloten om actief coachend voor de dug-out te verschijnen. Hoe zou de CBV moeten beoordelen of er sprake is van een stromanconstructie? Captein: 'Een hoofdcoach is bevoegd om te delegeren aan de stafleden. Dat gebeurt bij elke club. Maar er zijn twee zaken die de coach zelf zou moeten doen: de ploeg aansturen tijdens wedstrijden en de presentatie tegenover de media.'

'Het geven van aanwijzingen gebeurde vorig jaar bij Fortuna wat minder door de hoofdcoach, ook omdat die daar niet toe in staat was (vanwege gezondheidsredenen, red.)', vervolgt Captein. 'We wilden dat voor dit seizoen graag anders zien. We zijn pas net begonnen en blijven het volgen.' Hofland volgt inmiddels de cursus UEFA Pro en kan als zelfstandig coach aan de slag als hij deze succesvol heeft afgerond.
Aldus VI.nl
 
Bovenaan