Derde Divisie B seizoen 2021/2022

De Groene Scout

Well-known member
Helaas 1-0 verloren. HSC'21 was niet minder, maar beetje ongelukkig in de afronding.
Verder onderin veel clubs die punten sprokkelen; schuift steeds meer in elkaar.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Veel plezier! Ik zou het wel Heerlerheide noemen want daar zijn ze nogal gevoelig voor.

Misschien kan Satyr komen kijken, die woont op loopafstand.
Ja klopt, daar ligt het officieel wel haha.

Ik neem aan dat @Satyr mij als mede Friese fan wel even in actie wil zien langs de zijlijn.
 

De Groene Scout

Well-known member
Vanmiddag toch even naar HSC'21 geweest (had een officiële functie).
Echt zure nederlaag. Groene Ster kwam voor een puntje en kreeg er 3.
HSC'21 70% balbezit en de betere ploeg, maar creëerde net iets te weinig. Voor rust 2 halve mogelijkheden na de thee 4 echte kansen. Die gingen er echter niet in en aan de andere kant wel. Sneu, maar is niet anders.
 

SC Heerenveen

Well-known member
DEM (2-2) Quick

Naar de ranglijst gekeken een belangrijke wedstrijd voor 2 teams onderin. En dan zonder publiek. Toch? Opmerkelijk genoeg kwamen in de eerste helft de supporters van DEM ineens van meerdere kanten opzetten.

De eerste helft gebeurde er erg weinig, strijd was er volop. Er werd gestreden tot op en soms over het randje. Scheidsrechter had het echter keurig onder controle. Weinig kansen ook. Er was vooral angst om iets verkeerd te doen.

De wedstrijd had dan ook een doelpunt nodig. Na exact een uur spelen zorgde Quick hiervoor. Zij mochten toen ook de meeste aanspraak maken op de openingsgoal. DEM moest daarna komen, maar kon dat niet. Quick had de zaakjes goed voor elkaar. Maar dat veranderde nadat de Quick doelman nogal knullig een terugspeelbal oppakte, waardoor DEM een indirecte vrije schop op 5 meter van het doel mocht nemen. Het schot werd in eerste instantie geblokt, maar ging uiteindelijk via de paal toch het doel in met een kopbal.

Dit gaf DEM vleugels, Quick daarentegen was het ineens helemaal kwijt. Niet geheel verrassend kwamen zij vervolgens in minuut 82 op voorsprong door een kopgoal van een centrale verdediger. Niets leek de 3 punten nog tegen te kunnen houden, maar toch kwam Quick middels de eerste beste kans weer op gelijke hoogte dankzij een mooi schot. Beide ploegen gingen in de resterende 8 minuten nog voor de winst, maar konden niet voorkomen dat ik dit seizoen in welke rol dan ook voor het eerst een gelijkspel als eindstand had.

Het ging wel aardig, was wel weer een paar keer te laat gestart met de sprint. Dat blijft wel terugkomen. Met buitenspel wel een paar mooie wait and see gehad.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Niceee, volgende week zondag ASR2 bij OFC - Gemert. De huidige nummers 1 en 2. Zowel de scheidsrechter als de eerste assistent zijn voornamelijk actief in de Tweede Divisie. En ik ben hierbij aangesteld als tweede ASR. Goed teken lijkt mij! :)
 
Bovenaan