Cambuur nieuws topic

Bernardo

Active member
[h=1]Keuken Kampioen Divisie staat wél open voor Eredivisie met 20 clubs[/h] [h=5][/h]
De Coöperatie Eerste Divisie (CED) staat toch open voor een Eredivisie met twintig clubs. De belangenbehartiger van de Keuken Kampioen Divisie onderzoekt momenteel of het – samen met de clubs en stakeholders (o.a. burgemeesters en politie) – tot een totaalplan kan komen, waar uitbreiding van de Eredivisie onderdeel van is. Die geluiden klinken door vanuit de CED.

Dat is opvallend, want afgelopen vrijdag heeft de KNVB naar alle clubs per brief medegedeeld dat voor een eerste divisie met 18 deelnemers volstrekt geen draagvlak bestaat. Dat was één van de redenen om de mogelijkheid ‘geen degradatie en wel promotie’ niet ter stemming te brengen in de raadpleging onder alle betaaldvoetbalorganisaties.
 

Bernardo

Active member
VRIJDAG EN ZATERDAG: AUTOSTICKER DRIVE-IN OM DE CLUB TE STEUNEN!
30 april 2020, 15:00
Niks is vervelender dan als je club onrecht wordt aangedaan en je machteloos moet toe kijken. Daar moeten we dus wat aan doen, vinden in ieder geval de medewerkers van de club en de supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture. Om de club te helpen bij de strijd voor rechtvaardigheid gaan we daarom iets unieks doen: een heuse autosticker drive-in!

Hoe het werkt? Heel simpel: aanstaande vrijdag (1 mei) en zaterdag (2 mei) ben je tussen 13.00 en 19.00 uur welkom in het Cambuur Stadion en kun je via de ingang achter de Noord-tribune het parkeerterrein op rijden met je auto. Op aanwijzing rij je het stadion in en krijgt dan ter hoogte van de spelerstunnel helemaal gratis de ‘Cambuur Komt Eraan!’ sticker van sponsor Haan Reclamewerk op je auto geplakt en kunt daarna vrijwillig een donatie doen. Deze bijdrage gaat volledig naar de juridische procedure van onze club. Via het kassaplein kun je dan het stadion weer verlaten.

Let op: in verband met corona zijn er een aantal maatregelen van kracht:
– Het is alleen toegestaan om in de auto te komen (dus niet lopend of in andere voertuigen)
– Er mogen maximaal 2 mensen in 1 auto zitten
– Blijf in de auto zitten en ga ook niet uit het raam hangen
– Na afloop verzoeken we iedereen om direct huiswaarts te keren om de doorstroming te bevorderen
– Om er voor te zorgen dat niet iedereen tegelijk komt is de vrijdag voorbehouden aan iedereen wiens achter met de letter A t/m M begint en zaterdag N t/m Z
– Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar

Online doneren
Heb je geen auto of wil je geen sticker, maar wel SC Cambuur bijstaan in de strijd voor rechtvaardigheid? Dan kan dat natuurlijk ook. Donaties zijn welkom op rekeningnummer NL37INGB0001300512 ten name van ‘Cambuur komt eraan’. Het is ook mogelijk om via een betaalverzoek een donatie te doen. Notaris A.B. Volders uit Leeuwarden heeft zijn onbezoldigde medewerking toegezegd om dit proces te begeleiden.

Donatie 10 euro
Donatie: 25 euro
Donatie 50 euro

We blijven strijden met z’n allen voor een rechtvaardige oplossing die recht doet aan de sportieve prestaties van dit seizoen. Hierbij is elk bijdrage meer dan welkom en we zijn enorm dankbaar voor de massale steun die we als club mogen ontvangen.

Hoe dan ook, wanneer dan ook: Cambuur Komt Eraan!

Cambuur.nl

Leuke actie bedacht, gas gevuh!
 

Bernardo

Active member
[h=1]Gebiedsontwikkeling WTC/Cambuur een stapje verder[/h] Vandaag om 16:46 uur LEEUWARDEN – Met het indienen van de aanvraag voor de bouw van twee supermarkten voor Jumbo en Aldi bij het WTC-gebied in Leeuwarden is de gebiedsontwikkeling WTC-Cambuur een stapje verder. Het bestemmingsplan werd vorig jaar vastgesteld en is onherroepelijk. De welstand heeft zich positief uitgesproken over het ontwerp van architect Jaap Hoekstra. [HR][/HR]
ADVERTENTIE

Het winkelcentrum 'Snekertrekweg' (uitgezonderd de Aldi/Jumper locatie) wordt namelijk verplaatst naar het WTC-gebied. Om dit mogelijk te maken kocht Bouwgroep Dijkstra Draisma vorig jaar de supermarktlocatie aan de Snekertrekweg. Op deze locatie komen op termijn appartementen. De gemeente Leeuwarden en Dijkstra Draisma zijn op dit moment in gesprek over de stedenbouwkundige visie en het ontwerp voor de appartementen. Zo krijgen zowel het WTC-gebied als de Westelijke invalsweg van Leeuwarden een belangrijke opwaardering, wat goed is voor de uitstraling van de stad.

Zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is, start Dijkstra Draisma met de bouw van beide supermarkten. De verwachting is dat de bouw in september start en de supermarkten medio volgend jaar in gebruik worden genomen. Op dit moment worden de opslagbunkers op het voormalige vuurwerkterrein gesloopt en is de gemeente Leeuwarden druk bezig met het aanleggen van een nieuwe ontsluiting op de Slauerhoffweg ter hoogte van de Elfstedenhal. Met de komst van de supermarkten naar het WTC-gebied levert Bouwgroep Dijkstra Draisma een belangrijke financiële bijdrage ten behoeve van de nieuwbouw van het Cambuurstadion.
 

Bernardo

Active member
Vandaag chaos rond het Cambuur stadion, drive in actie super groot succes. Verwachting is dat er zo'n 50.000 euro word opgehaald deze 2 dagen.
 

Bernardo

Active member
[h=1]ONGEKEND: RUIM 45.000 EURO AAN DONATIES BIJ DE AUTOSTICKER DRIVE-IN![/h]
2 mei 2020, 20:20
Waar een kleine club groot in kan zijn!


Heel Nederland heeft de afgelopen 2 dagen kunnen zien wat een unieke volksclub SC Cambuur is. In twee dagen hebben we dik 4000 stickers geplakt en vandaag stond er ruim 2 kilometer aan file rondom het stadion. De steun die we hebben mogen ervaren en de saamhorigheid die we hebben gevoeld zijn werkelijk hartverwarmend en onvergetelijk. Van een jonge supporters die zijn spaarpot kwam brengen tot een tot een man die zich verontschuldigde voor zijn donatie omdat hij in de schuldsanering zit. Heel Leeuwarden is in opstand gekomen tegen onrechtvaardigheid en opgekomen voor onze gezamenlijke trots. Wat er volgende week ook gaat gebeuren: dit pakken ze ons nooit meer af en deze saamhorigheid is sterker dan welke storm dan ook.

Hoe dan ook, wanneer dan ook: Cambuur Komt Eraan!
 

Bernardo

Active member
Vrijdag dient bij de rechtbank in Utrecht het kort geding dat de nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie hebben aangespannen. Een van de vorderingen die Cambuur en De Graafschap hebben ingesteld, is de KNVB verplichten de voorjaarsvergadering betaald voetbal, die nu gepland staat voor 17 juni, naar voren te halen.


De vereiste vier clubs die nodig zijn om een vergadering te beleggen waren al gevonden, maar de KNVB toonde zich niet bereid daarvoor een datum te prikken. „We hadden er een sterke voorkeur voor om het niet tot een kort geding te laten komen. Niet omdat we een kort geding vrezen, maar omdat het richting de toekomst beter zou zijn als de clubs er onderling uit zouden kunnen komen”, aldus Dolf Segaar, die SC Cambuur en De Graafschap als advocaat terzijde staat.

„Het is niet gelukt om die vergadering betaald voetbal te hebben vóór het kort geding, maar die route blijft een belangrijke optie. Het aantal van vijf clubs dat nodig is om een punt op de agenda te zetten, hebben we al bij elkaar
 

Bernardo

Active member
18 spelers liggen al vast voor volgend seizoen, dus grootste gedeelte van deze groep blijft bij elkaar.

Cambuur had een optie in het contract van Stevens dat bij promotie automatisch verlengd zou worden, Cambuur gaat nu weer met hem in gesprek. Willen hem heel graag behbehouden.

Daarnaast wil Cambuur ook proberen Muhren nog een jaar te huren, al zal dat wel lastig worden. Muhren heeft zelf wel aangegeven graag te blijven. #CambuurKomtEraan
 

ALenstra

Active member
Benieuwd of SC Cambuur die juridische en stinkende schaal nog wil hebben als ze in het nieuwe seizoen alsnog kampioen worden?
 
Bovenaan