African Cup of Nations 2023 Group Phase

Batigoal

Well-known member
De meeste nrs. 3 gaan ook nog door hè. Overigens de eerste hattrick op het toernooi sinds 16 jaar.
Je hebt gelijk, dat was ik vergeten. Voor de grote landen die matig zijn gestart wel een uitkomst.

Senegal wint van Kameroen en zag er goed uit als team, al had het zomaar anders kunnen lopen. Bij de 1-0 werden ze geholpen door een misgraaiende Onana en bij een 2-1 stand voor Senegal miste N'Koudou, de ex-Marseille-aanvaller die dit seizoen toch wel op schot is in Saoedi-Arabië, 2 reuzekansen voor Kameroen. Mané maakte het in blessuretijd wel af voor 3-1.
 

Raul

Well-known member
Aardig doelpunt van Burkina Faso tegen het stug spelend Algerije. Aan de kant van Algerije is het wel weer leuk om een oude bekende als Feghouli te zien.
 

Batigoal

Well-known member
Uiteindelijk is het vrij spectaculair 2-2 geworden! Bounedjah in de laatste secondes kopt de gelijkmaker binnen voor Algerije. Dat is een echte goalgetter die zijn hele carrière in het Midden-Oosten voetbalt en enorm veel goals maakt daar. Het blijft jammer dat hij het nooit eens in Europa heeft geprobeerd om te kijken hoe goed hij is.
 

Batigoal

Well-known member
Mooie pot tussen Mauritanië en Angola. Mauritanië scoorde vóór deze wedstrijd alleen ooit uit een penalty, nu scoorden ze zowaar twee veldgoals! Waaronder een pegel van Sint-Truiden-aanvaller Koita. Maar ze verloren wel van een stormend Angola, waar Gelson Dala, op Football Manager ooit een best hoog aangeschreven talent bij het Sporting van @U.G., de sterspeler was.

Tunesië komt goed weg, bijna een tweede nederlaag. Maar omdat Mali slordig was met de kansen, blijven ze in de race.
 

Raul

Well-known member
Wat een bal van Saïss weer hoor. Maar een bal op En-Nesyeri (los van een bal op zijn hoofd dan), niet de allerbeste voetballer, is snel verspeeld.

De wedstrijd is best aardig en Congo heeft echt toch wel kansen gehad en speelt soms behoorlijk aanvallend.
 

Raul

Well-known member
Inmiddels 1-1. Congo gaat tekeer tegen de Marokkanen. Marokko begint meer en meer achteruit te lopen. Wel even slim van Marokko om wat wissels door te voeren, want Congo zag het net wel zitten om toe te slaan. Leuke wedstrijd.
 

BlauwVinger

Well-known member
In retrospect.

De Tanzaniaanse doelman Asa Manula speelde tegen Zambia in hetzelfde tenue als zijn teamgenoten. Uiterst verwarrend.

"Each goalkeeper must wear distinguishable colours from the other players and the match officials. " Why is the Tanzania keeper wearing the same uniform? It confuses everyone".
 

gevegt

Well-known member
Egypte scoort in de extra tijd de 2-1, maar de VAR heeft hands gezien. De scheidsrechter keurt het doelpunt alsnog goed.
 

U.G.

Well-known member
Inderdaad een Hollywoodesque slotfase, vooral omdat vele Egyptenaren na die gelijkmaker van Kaapverdië blijkbaar niet eens doorhadden wat daar bij Ghana gebeurde, en zich uitgeschakeld waanden !

Heerlijk wel die vechtersmentaliteit bij een veredelde B-Kaapverdië, fysiek maar zeker ook voetballend staan ze hun mannetje ( Semedo met z’n elastieke beentjes 😁). Egypte overall wel de betere ploeg maar zo zie je maar hoe belangrijk teamspirit is in die toernooien.
 

Batigoal

Well-known member
Spectaculaire ontknoping zeg in groep B! Egypte dat met een dubieus doelpunt (Mostafa nam 'mee met de arm) in blessuretijd op voorsprong komt, dolle vreugde, maar Kaapverdië dat toch nog op gelijke hoogte komt, diepe rouw. En vervolgens weer de opluchting dat Mozambique langszij kwam tegen Ghana. Daar ook weer een swing in emoties voor het zwaar teleurstellende Ghana, 2 punten is als nummer 3 wel erg weinig om door te komen. Voor Mozambique een verdiend punt voor de strijdlust.

Voor Ivoorkust ook een fikse domper trouwens, er waren tranen te zien bij het thuisland. Zeer knap van Equatoriaal Guinee, dat wel vaker verrassend uit de hoek is gekomen. En dat met een verzameling voetballers van overal en de meesten die in vaak hun geboorteland Spanje nooit verder zijn gekomen dan het 2e of 3e niveau.
 

U.G.

Well-known member
Ja is dat inmiddels vastgesteld, dat ie ‘m met de arm meenam ? Ik kon het met die beelden écht niet terugzien, je zou scheids zijn op zo’n moment. Egypte legde in de 2de helft al meteen druk op de arbitrage, met Rui Vitoria langs de lijn.
 

Joost

Well-known member
Mauritanie door na een mooie en totaal onverwachte zege op Algerije.

Maar tsjongejonge dat commentaar. Hij was niet eens voorbereid en had totaal niet door dat Algerije bij een gelijkspel zeker door was en Mauritanie bij winst. Zelfs toen de Mauritanen dolblij waren na afloop. Hoe slecht heb je je dan voorbereid.
 

Makanaky

Well-known member
Mooi, Zerrouki sneller terug dan verwacht.

Mauritanië is toch nog niet zeker tot de beste nrs. 3 te behoren?
 
Bovenaan