Het grote Feyenoord nieuwstopic

Makanaky

Well-known member
De NBA Finals beginnen volgende week pas, beetje voorbarig om Feyenoord nú al tot wereldkampioen te verheffen.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
En Jelle Goes is de nieuwe manager 'recruitment & development'. Daarmee is het technisch plaatje van Feyenoord rond voor de komende jaren. De hele organisatiestructuur is anders dan hoe we dat traditioneel kennen in het voetbal. Dennis te Kloese licht in gesprek met Martijn Krabbendam toe hoe dit eruit komt te zien. Dit is hier te lezen voor mensen met een VI-Pro abonnement: https://www.vi.nl/pro/dennis-te-kloese-verklaart-de-nieuwe-organisatie-bij-feyenoord

Korte samenvatting uit dit artikel:

- Dennis te Kloese blijft definitief de duofunctie van algemeen- en technisch directeur invullen. Concreet betekent dat dat hij, samen met Arne Slot, de eindverantwoordelijke is voor het aan- en verkoopbeleid bij Feyenoord.
- Jelle Goes gaat leidinggeven aan de academie, scouting, jeugdscouting en het vrouwenvoetbal.
- Mark Ruijl is gepromoveerd van hoofdscout naar manager 'Global Football'. Hij wordt hiermee het aanspreekpunt van het internationale netwerk wat Feyenoord aan het opbouwen is. Met samenwerkingsverbanden die nu al lopen in Japan, Amerika, Brazilië en FC Dordrecht. Daar komt binnenkort sowieso nog een club uit Uruguay en een club uit Mexico bij.
- Bernard Schuiteman (voorheen scout) en Gido Vader (manager International Relations) gaan hem hierbij ondersteunen.
- Onder Global Football komt ook een nieuwe afdeling 'loan management'. Feyenoord heeft de afgelopen jaren steken laten vallen in het begeleiden van en contact onderhouden met verhuurde spelers. Hier kwam terecht kritiek op en dus is deze nieuwe afdeling opgericht. Dit naar voorbeeld van Newcastle United, wat Feyenoord heeft geïnspireerd met hun begeleiding van huurspeler Minteh.
- Met de promotie van Ruijl en Schuiteman, krijgt scout Christos Akkas de kans om een prominentere rol te gaan spelen binnen de scouting. Bovendien wordt het scoutingapparaat binnenkort aangevuld met nieuwe scouts.
- Bij FC Dordrecht is, zoals bekend, Pascal Bosschaart aangesteld als assistent-trainer. Hij gaat daar, samen met twee door Head of Performance Stijn Vandenbroucke geselecteerde performance coaches, proberen om de manier van trainen bij Feyenoord ook bij FC Dordrecht te implementeren. Daarnaast krijgt hij de taak om de hele KKD voor Feyenoord in kaart te brengen, zodat Feyenoord snel op het spoor komt van de nieuwe Mats Wieffer of Thomas van den Belt.
- Er komt een wekelijks technisch overleg tussen Te Kloese, Ruijl en Goes (Slot sluit zoveel als mogelijk ook aan) om de gehele voetbalorganisatie te bespreken, zodat alle afdelingen van elkaars ontwikkelingen op de hoogte zijn.

En schematisch ziet het er dan zo uit:

whatsapp-image-2023-07-03-at-093848.jpeg
 

Max

Administrator
Forumleiding
De lijstjes zijn natuurlijk wel gereed, maar als je iedereen van de scouting wegpromoveert, dan heb je wel weer een aantal nieuwe scouts nodig. Al is dit lijstje niet helemaal volledig. In Denemarken hadden we toch nog een scout rondlopen? Verder wel een redelijk logische structuur. Kijken hoe het gaat uitpakken. Vrij ambitieus.
 
Bovenaan