District Noord

Joost

Well-known member
Geen idee welk eiland je zit maar;

Zaterdag;
Villa de Santa Brigida - Santa Ursula om 17:00
Tenerife - Villarreal II om 18:30

Zondag;
La Cuadra - Arucas
Lanzarote - Ibarra
Las Palmas II - Gran Tarajal
San Fernando - Unon sur Yalza

Allen om 12:00
 

Fregge

Well-known member
Hier maar even verder. Gran Canaria Is niet echt district noord.

Voor Senegal wel !
 

bqandy

Well-known member
Het zou volgend seizoen in de gemengde vierde divisie een mooi affiche zijn: Be Quick 1887 - Oranje Nassau. Maar ja. ON ging in 1F zaterdag tegen laagvlieger 't Fean'58 met 2-0 onderuit. De club uit Surhuisterveen won vorige week ook al van PKC. Van 5-2 naar 5-6......
ON koploper af en nu derde achter Blauw Wit '38 en ONS Sneek.
Pelikaan S is vierde. De club is het even kwijt. In en tegen Winsum werd met 3-1 verloren.
PKC won met 3-0 van Leeuwarder Zwaluwen. Ook nuttig, want PKC'83 moest al weer een beetje naar beneden kijken. Volgende week de derby PKC - ON.

In 2L noord wonnen Achilles 1894 en Velocitas 1897 allebei. Achilles won met 6-0 van BQ Dokkum (iemand die op vakantie is gaat nu heel hard lachen :) ) En Velocitas won met 1-0 van Veendam 1894. Die twee mooie historische clubs gaan waarschijnlijk rechtstreeks uitmaken wie naar de eerste klasse gaat.
Be Quick 1887 (zat) is officieus gedegradeerd na de 7-0 oorwassing tegen LTC. BQ kan in punten nog gelijk komen met Bedum. Maar dat is theorie. Volgende week zijn Bedum en BQ vrij, dus over twee weken zal het afgelopen zijn.
 

bqandy

Well-known member
In 1E eindigde de Twentse topper tussen TVC'28 en NEO in 0-0. De ploeg uit Tubbergen blijft daardoor met 2 punten voorsprong aan de leiding.
GVAV na de 2-1 winst op Dalfsen derde, maar nummer 4 WVV heeft nog drie wedstrijden tegoed.
Opvallend grote nederlaag van GRC. Thuis met 5-1 onderuit tegen Rolder Boys.
Ook opvallend de wederopstanding van vv Emmen. De derde winstpartij op rij. Nu 2-1 tegen Jubbega.

Hoe wordt dat vv Emmen eigenlijk op de been gehouden? Vorig seizoen liep het elftal al leeg en volgend seizoen gaan ook heel wat spelers hun heil (oa WKE) elders zoeken.
Eén elftal op zondag, één op zaterdag en geen jeugd.......
 

Abubakari

Well-known member
Achilles won met 6-0 van BQ Dokkum (iemand die op vakantie is gaat nu heel hard lachen :) )
Ik ben veel blijer met Ternaard-Dokkum 1-3. Vorige week al 0-3 gewonnen bij de nummer twee en nu 1-3 bij een directe concurrent. Achterin stond het wel goed bij Dokkum, weinig tegentreffers, maar scoren was het probleem. Hopelijk trekken ze deze lijn door. Kunnen ze zelfs nog nacompetitie halen. Of in ieder geval de blamage van degradatie naar de vijfde klasse voorkomen. Jaartje terug speelden ze nog de finale van de nacompetitie om promotie.


buh kwiek boeit me verder niet zo. Was voor Velocitas ook beter als bq had gewonnen. Meer met de rivaal bezig zijn dan met je eigen club is meer iets voor sommige Feyenoord fans. Of niet de Wolf?😄
 

bqandy

Well-known member
O ja, dat vertelde een speler van vv Emmen me vorig seizoen al. Helemaal vergeten.

Nog wat trainersnieuws. Robert Bos wordt de nieuwe trainer van zondag tweedeklasser Helpman. Volgt Dennis van de Driessche op die naar GVAV gaat. Bos was onder meer trainer bij Stadspark, Winsum, WVV en Velocitas. Volgens mij had hij dit seizoen geen club.
 

Abubakari

Well-known member
64319ada59bf3-BDEA88BA-0166-4207-8967-F9DFAC8E8451.jpeg

Derby day in 1 ON op bezoek bij PKC’83. ON kwam laatst op kop in 1E, werkt schijnbaar verlammend want daar na haalden ze uit 3 duels maar 1 punt. Vanmiddag gingen ze met 3-2 onderuit. PKC’83 kwam twee keer voor, ON maakte twee keer gelijk, rust 2-2. Na een domme tweede gele kaart moest PKC de laatste 25 minuten met 10 mman verder. ON een veldoverwicht maar weinig kansen, in blessuretijd viel ie aan de andere kant en geen tijd meer voor een nieuwe gelijkmaker.

Koploper Blauw Wit 34 verloor thuis met 1-3 van Broekster Boys. ONS won van it Fean met 6-2 en is nu de nieuwe koploper. Lekker spannend bovenin.

64319da15ede0-B8A86D5A-58D5-44FD-AB01-5D27C4BDC3C7.jpeg


Gorecht won met 1-0 van Leeuwarder Zwaluwen en ruilt van plek, Gorecht nu op een veilige en LZ op een nc plek.

Koploper Velocitas (2L) won en Achilles verloor en daardoor staat Velocitas nu 3 punten voor.

Mamio speelde dinsdag al en liet twee punten liggen tegen SIOS 0-0.
Dokkum speelde niet, afgelast.
 

bqandy

Well-known member
Ik heb nog even na staan praten met wat spelers en Caram Carneira Alves wordt node gemist bij Oranje Nassau. De middenvelder is verkast naar Duitsland voor werk en gaat in de zomer naar Amerika. Alves is een echte box to box speler en ON moet de speelstijl aanpassen nou hij er niet meer bij is. Dat verklaart mede de matige resultaten sinds hij weg is.
 

Abubakari

Well-known member
643c6d13bbc6e-on-lz.png

Zaterdag getwijfeld, ON-Leeuwarder zwaluwen, Mamio-de Fivel of PKC'83-FVC. Mamio bleek in Zeerijp (en dus uit) te spelen, was omgedraaid, dus die viel af. Voor de doelpunten had ik naar PKC'83-FVC gemoeten, werd 8-2. Maar echt spannend was dat niet. ON-LZ was spannender, ON een veldoverwicht maar het duurde tot het laatste kwart voor ze wisten te scoren, werd uiteindelijk nog 3-0. Na drie wedstrijden zonder winst weer een zege en ON doet nog steeds mee om de titel.
Verslag:

Dokkum en Mamio speelden beide gelijk, viel wat tegen voor beide clubs. Hier voor de liefhebber het zaterdag overzicht van Stad.


643c6e463028a-forsta.png

Zondag naar Forward-SC Stadspark (op de foto onder toeziend oog van Stadspark trainer Harrie Zwiers) geweest in de Tweede Klase. Forward staat 4 verliespunten achter op koploper Valthermond maar moet nog wel twee inhaalwedstrijden winnen om daadwerkelijk op 4 punten komen. Vanmiddag wonnen ze vrij makkelijk van Stadspark, 3-0. Al had Stadspark na rust wel pech in de afronding, voor rust kregen ze nauwelijks kansen, maar na rust wel een stuk of 6 goeie kansen. Forward ook, leuke wedstrijd, maar Forward benutte zijn kansen wel.
 

de waan

Well-known member
Is er eigenlijk ergens in de stad Groningen een sportcomplex te vinden dat nog iets van charme heeft? Ik word altijd een beetje treurig van de 'sfeer' op de foto's.
 
Bovenaan