WK 2022 in Qatar

JMD

Well-known member
Penalty's....

Brazilië - Argentinië was trouwens in de kwalificatieronde afgelast omdat er spelers op het veld stonden die Brazilië helemaal niet in hadden mogen komen (corona enz). Beide landen plaatsten zich eenvoudig voor het WK. Dan zou je zeggen, vergeet dat duel, nee hoor, wordt op 22 sept nog gespeeld... :)

JMD

Australische keeper kwam het veld in voor de penaltyserie (zijn 3e interland) en hij pakt de 7e van Peru en Australië gaat voor de 5e keer op rij naar het WK.

JMD

De keeper van Peru had de informatie over de penaltynemers op zijn waterfles geplakt. Het schijnt dat de Australische keeper die fles het publiek in gegooid heeft bij het begin van de serie... :)

Friesland

Twee frustrerende moment voor Nieuw-Zeeland in een paar minuten tijd. Eerst claimen ze een strafschop nadat een verdediger struikelt en een aanvaller meeneemt. De aanval valt op de bal en de scheidsrechter geeft een indirecte vrije trap aan Costa Rica. Een minuut later denkt Nieuw-Zeeland gelijk te maken, maar in de opbouw naar de goal was er een overtreding gemaakt. Het blijft dus 1-0 voor Costa Rica.

EDIT: En rust.

Friesland

De nummer 2 van Nieuw-Zeeland ontkomt aan een rode kaart. Er wordt een overtreding op hem gemaakt, maar hij deelt vervolgens een elleboogstoot uit. De VAR laat het gaan.

Friesland

NZ moet alsnog met een man minder verder. De nummer 7 hakt de tegenstander door midden, de scheidsrechter geeft hem aanvankelijk geel, maar de VAR overtuigt hem om rood te geven.

JMD

En 1-0 blijft het, zo gaat Costa Rica voor de 6e keer naar het WK en is het deelnemersveld compleet.

Over 4 jaar is Nieuw Zeeland er naw wel bij, want miv het volgende WK (als we naar 48 teams gaan) heeft Oceanië een gegarandeerde plek op het WK.