Binnenlandse politiek

Bonehead

Well-known member
Ik denk dat er voor de PvdA veel te winnen is aan de conservatievere kant. Ze zullen weinig mensen trekken met dat woke-geneuzel, dat soort mensen stemt GL, D66 enz... PvdA moet weer echt van de arbeider worden, dan kunnen ze tot grote hoogte stijgen, en dan laten ze ook meer ruimte voor de SP, een linkse partij die niks van het wokegeneuzel wil weten.

De PVDA is Jan de arbeider al jaren kwijt. Ze hebben hun ziel verkocht aan het liberalisme en dat heeft ze gebracht waar ze nu zijn. Jan de arbeider stemt op andere linkse partijen als SP, PVV en FvD. Er zit genoeg potentie in de partij, maar ze zullen een hele andere koers moeten varen dan de laatste, pak em beet, 10 jaar. Op conservatief links ligt inderdaad een gapend gat in het politieke spectrum.
 
  • Leuk
Waarderingen: JMD

erka

Well-known member
De SP is toch conservatief links? Veel conservatiever kun je het niet krijgen. Tegen élke verandering.
 

JMD

Well-known member
Welnee. Mensen die VVD stemmen interesseert de toeslagenaffaire geen bal.
Mwah. Een hele hoop van de mensen die nu VVD (willen) stemmen hebben dat 'vroeger' nooit gedaan, maar zijn gekomen van bv CDA en misschien ook wel PvdA (dat onder Kok naar het midden trok, en de VVD doet dat de laatste jaren ook). De VVD had 'vroeger' vaak maximaal 30 zetels, alleen 1998 stak er bovenuit (maar daar telt zeker het misschien wel het resultaat mee van het meest succesvolle kabinet van na WO II, Paars I, want ook PvdA won flink toen). Daarna pas sinds 2012 ruim boven de 30.

Dus ik denk dat de 'echte' VVD-ers goed zijn voor een zetel of 25, de rest komt 'zwevend' aan... Maar omdat er weinig echte alternatieven zijn voor de VVD komen zij makkelijk aan de rest, maar wie weet dat die mensen nu door de toeslagenaffaire ineens toch voor wat anders gaan.
 

JMD

Well-known member
Volledig mee eens. Wiebes is met afstand de grootste prutser van de laatste 10 jaar. Dat het om mensen gaat in de politiek zal er bij hem de komende 50 jaar elke dag ingeslagen moeten worden, misschien dat hij het dan een keer door krijgt.
Heb je die reactie van hem gezien van afgelopen week over 'perspectief' in coronatijd. Genant... Dacht eerst nog dat het een 'ingesproken' stemmetje was (zoals bv Lucky TV), maar hij bleek dat dus echt te zijn...
 
Bovenaan