Buitenlands nieuws

Atreides

Well-known member
Dat zou je zeggen ja, maar leg dan maar eens uit waarom bij dat koor in Brabant, waar men meters uit elkaar stond, meer dan de helft corona kreeg...

Tuurlijk helpt het als je op 1,5m staat ipv op 20 cm, maar het maakt imo niet zo'n groot verschil als het ventileren van ruimtes en bepaalde temperatuur/luchtvochtigheid aanhouden.

Daarom is het ook van zo groot belang dat men erachter gaat komen of dat idee (wat overigens veel virologen al aangeven) klopt. Want stel dat die 1,5m minder uitmaakt en ventileren wel hebben we vanaf oktober een groot probleem als we weer en masse naar binnen gaan en dus ook dichter op elkaar zitten met de ramen dicht. En stel dat het RIVM zich alleen aan de 1,5m houdt. Dan krijg je besmetting op besmetting en weer evt een lockdown, en geeft men aan dat men afstand moet houden. terwijl dat dus niet het probleem is. Zie bv de bejaardenhuizen in maart/april.
Stel dat de 1,5m idd het grote verschil maakt, dan moet je naar andere zaken gaan kijken, terwijl als de 1,5m niet uitmaakt en het ventileren wel, dan kan je dus gewoon weer sporten, naar theater, concert enz, zolang de ventilatie maar goed is. (en scholen moeten dan nu als de wiedeweerga dat in orde maken, want als iets slecht geregeld is in het gemiddelde schoolgebouw, dan is het ventilatie)

T/m september is dit allemaal geen probleem, we zijn meer buiten, je zet bijna automatisch de ramen al open thuis, of de deuren naar tuin/balkon enz.

Eens dat ze meer onderzoek hierna moeten doen (alleen al omdat de anderhalve meter economie buitengewoon schadelijk is voor de werkgelegenheid en het aan te bieden onderwijs). Maar het lukt mij vanuit prudentie prima om niet bij het onderbuik gevoel van MdH zo maar tot afschaffen over te gaan.

Het is denk ik een juist het cluster van maatregelen die Corona onder de knie heeft gekregen.
 

JMD

Well-known member
Eens dat ze meer onderzoek hierna moeten doen (alleen al omdat de anderhalve meter economie buitengewoon schadelijk is voor de werkgelegenheid en het aan te bieden onderwijs). Maar het lukt mij vanuit prudentie prima om niet bij het onderbuik gevoel van MdH zo maar tot afschaffen over te gaan.

Het is denk ik een juist het cluster van maatregelen die Corona onder de knie heeft gekregen.
Dat laatste ben ik helemaal met je eens. Toen in maart waren de stringentste maatregelen nodig, en het had mij toen ook niet verbaasd als we in 'echte' lockdown waren gegaan. Dat was toen absoluut nodig. Zeker ook met de kennis over dit virus van toen.

Alleen zijn we 3 maanden verder, liggen er nog iets van 50 patiënten op de IC met corona en moet je nu gaan zorgen dat niet alleen de economie weer goed gaat draaien (want anders komt daar later een klap van die veel groter is dan de corona, omdat uiteindelijk zaken als gezondheidszorg, onderwijs enz betaald worden door 'de economie' (kort door de bocht)) maar ook dat we geestelijk gaan herstellen. De mens is nou eenmaal een sociaal dier. Ik ga zonder problemen 3 weken alleen op vakantie, vind het heerlijk om alleen te zijn, maar ook is mis de gezelligheid enz... Dat ik vorige week mijn leerlingen weer kon zien, ik kon wel janken van geluk...

En verder merk je bij een flink aantal mensen nog een hele hoop angst, en dat komt ook doordat elke uitbraak (hoe klein of groot ook) groot in het nieuws komt, maar dat successen vaak niet meer dan een voetnoot zijn. Zie vorige week, toen 3 dagen op rij de IC-opnames stegen, dat was groot in het nieuws, 'paniek' enz, in talkshows enz werd erover gepraat.. Dat aan het eind van de week er 20 mensen minder op de IC lagen dan begin die week, dat kwam in de voetnoten... En ja, het is heel erg dat het virus huishoudt in andere delen van de wereld, maar maken we ons net zo zorgen als er ebola heerst in Afrika, of de vorige SARS epidemie of vogelgriep in Azië? Je moet waakzaam zijn, dat zeker, maar de paniek die er bij mensen heerst is misschien wel hetgeen waar ik me het meest zorgen om maak.
Idem met die paniek over dat R0-getal, het aantal patiënten is inmiddels zo klein dat dat geen goede representatie meer is, omdat als er ergens een kleine uitbraak is, dat getal meteen door het dak gaat (zie bv Duitsland, waar het gisteren op 3 stond, puur door die uitbraken in die vleesfabriek. Erg natuurlijk, maar te traceren). Dus dat we momenteel in NL op 0,56 staan (vorige week werd door de 'experts' nog aangegeven dat we boven de 1 gingen komen door alle versoepelingen, over paniek zaaien gesproken) zegt eigenlijk niet heel veel. Althans: dat we 'goed' bezig zijn, maar het getal heeft veel minder betekenis dan 2-3 maanden terug.
 

gevegt

Well-known member
Daar is wel iets aan de hand,

Het Duitse ministerie van Defensie
heft per direct een commando binnen een
elite-eenheid van het leger op na een
reeks rechts-extremistische incidenten.
Internationale oefeningen gaan niet
meer door en elitemilitairen in het
buitenland worden teruggehaald.

Onlangs werd een lid van het Kommando
Spezialkräfte opgepakt omdat hij thuis
een wapenarsenaal had aangelegd en zich
zou voorbereiden op een aanslag.Anderen
brachten de Hitlergroet op feestjes.

Naast het opheffen van de eenheid,komen
er controles op de opleiding en bij de
wapenvoorraden.Eerder bleken munitie en
explosieven daar kwijt te zijn.
 

zwammy

Well-known member
Hitlergroet is idd wel een gegronde reden voor een onderzoek. Is wat gevaarlijker als met een vrachtwagen een kerstmarkt opleuken.
 

zwammy

Well-known member
Begrijp me niet verkeerd, goed dat ze er boven op zitten. Alleen hopelijk gebeurt dat ook met andere mensen die in de gaten gehouden werden maar toch de boel konden opblazen (zwart, blank, groen, geel of paars)
 

Max

Administrator
Forumleiding
Begrijpelijker communiceren is dan: Goed dat ze dit aanpakken en ik hoop dat ze andere zaken zoals kerstmarkt terroristen even voortvarend gaan oppakken.
 
Bovenaan