Eredivisie speeldag 25

JMD

Well-known member
Voor het eerst sinds tijden dat de teleurstelling overheerst na een wedstrijd van Feyenoord. Voor m'n gevoel hadden we de wedstrijd in hadden, op die 10 minuten na rust na. In de eerste helft doe je het eigenlijk prima. Je wint de duels, geeft amper tot geen kansen weg, creëert zelf wel mogelijkheden en maakt de 0-1. Grootste kritiekpunt is dat we in balbezit te vaak te slordig waren, waardoor we PSV in leven hielden. Goed, dan komt PSV na rust sterk uit de startblokken en geef je ietwat ongelukkig de 1-1 weg. Daarna weet je dat het even lastig wordt omdat PSV dan energie krijgt. Maar ik moet zeggen dat we toen ook weer prima de controle terugkregen en de 1-2 hadden moeten maken. Je mist alleen net dat vermogen om door te drukken, doordat de middenvelders niet creatief genoeg zijn, Bozenik geen aanspeelpunt is en Haps geen linksbuiten. Het zat ook niet echt mee met bijvoorbeeld die bal binnenkant paal van Bozenik en die vermeende handsbal van Dumfries. Dat zijn momentjes die de afgelopen weken wel net de goede kant op vielen en nu even niet.
Grotendeels met je eens. Al had ik het idee dat we toen de 0-1 vielen ongeveer gelijkwaardig waren en ook wat kansjes kregen.

Die handsbal van Dumfries konden we met 22 camera's niet 100% zien, dus ja, dan is het idd geen penalty. Sowieso werd het hoofd van Dumfries en die Feyenoorder (Botteghin?) geraakt door de bal, de vraag is of het daartussen via de hand ging. Dat was echt niet zichtbaar...
 

stc

Well-known member
Ik vond Feyenoord gewoon tegenvallen voor een nummer 3. In principe hebben ze maar middelmatige spelers rondlopen (PSV trouwens ook, maar dat wisten we al). De enige zogezegde sterspeler Berghuis speelde onder de maat. Daarnaast vind ik Rosario werkelijk wekelijks onder de maat spelen. Hij zou de rest van het seizoen bij Jong PSV moeten spelen en dat zal nog te hoog zijn voor hem.
Het was trouwens geen handsbal van Dumfries. Op basis van de 2de helft had PSV gewoon 3 punten moeten halen.
Higler floot ook niet denderend.

Het was wel spannend, moet ik zeggen.
 

stc

Well-known member
We worden met de week beter. Ook Rosario.

Naar mijn inziens wordt Rosario niet beter met een Baas Schwaab achter zich en Hendrixszoon naar hem. Echter, op dit moment heeft PSV niets beter op het middenveld lopen.
 

gevegt

Well-known member
Naar mijn inziens wordt Rosario niet beter met een Baas Schwaab achter zich en Hendrixszoon naar hem. Echter, op dit moment heeft PSV niets beter op het middenveld lopen.

Jorrit en Schwaab speelden best goed.
 
Bovenaan