Tennis

JMD

Well-known member
Blue Jays, is dat een heavy metal band?
Her klinkt wel echt zo, maar aangezien JMD daarheen gaat lijkt het me meer een countryband.
Stelletje sukkels... :p Jullie weten best wel wat de Toronto Blue Jays zijn.

In vier sets slechts 9 games afstaan aan de nummers 8 en 9 van de wereld. Zeer indrukwekkend! Bertens lijkt echt de volgende stap te zetten, dit jaar. Mooi hoor!
Jep, erg knap. Ze was net te snel klaar anders had ik haar nog in actie kunnen zien. Nu had ik Sharapova - Garcia en Halep - V. Williams, was ook niet verkeerd. Met het centre-courtticket mag je ook naar de andere banen, dus heb ook nog een stukje Mertens - Sabalenka gezien, met als bonus Kader Nouni op de stoel... :p
 

JMD

Well-known member
Is de lerares Duits ook mee? Je had beter de Franse mee kunnen nemen.

Ben inmiddels al weer thuis, en was gewoon in mijn eentje. :p
En mijn Frans is/was goed genoeg om me in Quebec te redden. Zelfs de Franstalige rondleiding door het parlement in Ottawa begreep ik helemaal.
 

SanMark.

Well-known member
Heb je het leuk gehad en wat heb je allemaal gedaan ?

Ben je ook iemand die veel in contact komt met andere reizigers / bevolking ?

Want dat lijkt mij juist mooi als je in je eentje reist.
 

JMD

Well-known member
Heb je het leuk gehad en wat heb je allemaal gedaan ?
Ja, erg leuk. Begonnen in Toronto, Niagara, Kitchener, Algonquin Provincial Park, Ottawa, Mont Tremblant, Quebec City, Montr?al (1 avond tennisduels bezicht bij het WTA-toernooi), 1000 Islands, Toronto (duel Blue Jays (honkbal) bezocht))

Ben je ook iemand die veel in contact komt met andere reizigers / bevolking ?
Want dat lijkt mij juist mooi als je in je eentje reist.
Wat noem je veel contact? Ik ga niet in de avond in de bar hangen om te kletsen, maar vind het overdag wel heel leuk om met mensen te spreken (vooral de lokale bevolking).
 

JMD

Well-known member
De Davis Cup is verneukt, vanaf volgens jaar een eindejaarstoernooi van een week waaraan 18 teams meedoen (lekker aantal trouwens), spelen in 6 poules van 3, de groepswinnaar + 2 beste nummers 2 gaan dan naar de kwartfinale en spelen dan verder. 1 'wedstrijd' bestaat uit 2 singles en 1 dubbel (allen best-of-3) en die wordt op 1 dag afgewerkt. Het hele toernooi wordt op 1 locatie afgewerkt (de ITF noemt dat 'neutraal', maar het gastland heeft natuurlijk voordeel). Het deelnemersveld bestaat uit de 4 halvefinalisten van het jaar ervoor + 12 gekwalificeerden* + 2 wildcards (zullen gebruikt worden om de grote landen toch te kunnen laten deelnemen als ze zich niet mochten kwalificeren).

De kwalificatie is in februari, 24 ploegen spelen dan een playoff, dat is wel gewoon bij 1 van de 2 landen, en wordt in 2 dagen gespeeld, 4 singles + 1 dubbel, best-of-3. Of de dubbel als 3e partij (op zatmiddag of zondagochtend) wordt gespeeld of als 5e partij (zoals in de FED Cup) kan ik zo snel niet vinden.

Kortom, het hele 'landgevoel' wat de Davis Cup zo mooi maakt verdwijnt.

De ITF zegt dat de 'originele Davis Cup' behouden blijft want die kwalificatie en de groepen 2, 3 en 4 (voor de kleinere landen) blijven hun huidige format behouden...

Ik denk dat de Davis Cup nu alle charme gaat verliezen, zeker als er ook weer een World Team Cup terug gaat komen, en dat willen de Australi?rs, in de 1e week van januari weer doen.


Overigens is deze vorm een idee van een organisatie die 3 miljard beschikbaar stelt voor 25 jaar, 1 van de organisatoren is Pique, de voetballer van Barcelona. Het gaat dus weer allemaal om geld....

Het probleem dat de topspelers niet komen (want dat wordt nu als probleem gegeven) was op te lossen geweest door de rankingpunten te verhogen. Zie de Olympische Spelen, sinds daar fatsoenlijke punten te verdienen zijn komen vrijwel alle toppers ook. En met zo'n toernooi eind november (want in die spanne gaat het toernooi gespeeld worden) is de kans groot dat alsnog toppers afzeggen.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Oneens qua vergelijking met de Olympische Spelen. Dat is zoiets magisch dat je daar als sporter toch bij wilt zijn en dat heeft altijd toppers getrokken.

En verder denk ik dat dit een goede manier is om de drukte op de kalender wat te reduceren.
 

JMD

Well-known member
Oneens qua vergelijking met de Olympische Spelen. Dat is zoiets magisch dat je daar als sporter toch bij wilt zijn en dat heeft altijd toppers getrokken.
Tot en met 1996 niet. Kijk maar naar de deelnemerslijsten van toen. In 1996 was bv Siemerink als 9e geplaatst en Haarhuis als 14e, veel hoger dan ze op dat moment stonden (Siemerink's hoogste positie ooit was 14e in 1998). Ook bv Krajicek liet het toernooi lopen omdat er geen punten te verdienen waren.

Vanaf 2000 kreeg men wel punten en sindsdien zijn de toppers en masse gekomen.


De eventuele drukte op de kalender kan men ook op andere manieren reduceren, het gaat van 4 weekenden nu naar 1 weekend + 1 week, dus dat is ook niet zo'n groot verschil.
 

Pascallovic

Well-known member
Dat reduceren valt toch wel mee? In de nieuwe situatie spelen ze in februari net als nu en de rest in november. De winst is dus dat ze niet meer in april en september spelen, maar dat ze die rondes in verkorte versie eind november spelen, net als de finale. 2 weekenden minder belasting door het jaar heen, maar in ruil daarvoor moet je het seizoen wel verlengen, wat weer ten kostte gaat van je voorbereiding op het nieuwe tennisjaar.
 

Friesland

Well-known member
De Davis Cup is verneukt

Ik zou het eerder zo formuleren: De Davis Cup is afgeschaft. Er komt een toernooi voor in de plaats waaraan dezelfde naam, dezelfde beker en dezelfde erelijst wordt gehangen, maar verder heeft het weinig met de "oude" Davis Cup te maken.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan