Cricket

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Erg netjes, 98-6 na 8 overs en 3 ballen. Je ziet dat Nederland ervoor gegaan is, 5 man zijn uit gegaan in 2 overs omdat er risico's genomen zijn. Tweede is prima, nu de kwartfinale tegen de nummer 3 van poule A. Win je, dan ga je naar het WK en de halve finale. Verlies je, dan volgt er een herkansing tegen Oman. Die winnaar gaat ook naar het WK.
 

JMD

Well-known member
Je moet het velden indelen in een binnenste en buitenste ring. Tijdens de eerste zes overs mogen er maar twee mensen in die buitenste ring staan. Zo wordt het makkelijker de bal tot aan de rand te slaan.

En dat is om ervoor te zorgen dat je makkelijk kunt scoren??

Neem aan dat dat alleen bij 2020 is?
 

Simon

Administrator
Forumleiding
Om de vernedering compleet te maken is Australi? ook in de 2e innings gestopt voordat iedereen uit was (dit keer zelfs bij een verlies van slechts 2 wickets).
Engeland moet nu 509 runs halen in hun 2e innings om te winnen (in de 1e innings waren ze bij 321 all out). Als Engeland er echter in slaagt om niet uit te gaan in de resterende overs die vandaag en morgen gespeeld worden, dan is het een gelijkspel, ongeacht het aantal runs dat Engeland scoort.
 

Joost

Well-known member
Over drie kwartier worden in poule A de laatste twee duels gespeeld.

Jersye en Ierland speelden vanochtend al een rechtstreeks duel om een plaatsje in de volgende ronde en dis pot werd eenvoudig door de Ieren gewonnen. Zij staan daarom momenteel bovenaan met 8 punten.

Ierland 6 8 1,356
Namibie 5 7 1,532
Papoea Nieuw Guinea 5 7 0,374
Hong Kong 5 5 -0,291
Jersey 6 4 -0,523
USA 5 4 -0,582
Nepal 6 3 -1,499

Programma:
Papoea Nieuw Guinea v USA
Hong Kong v Namibie

Namibie is bij een zege dus wel zeker van poulewinst, het verschil in NRR is enorm met Papoea.
Hong Kong kan alleen nog 3e worden als zowel zij als USA wint, dat lijkt mij redelijk onwaarschijnlijk.

USA kan nog 4e worden als er gewonnen wordt en Hong Kong verliest.

Om eerlijk te zijn verwacht ik dat zowel Namibie als Papoea hun duel eenvoudig gaan winnen. Vrijwel alle duels deze 2 en de Ieren tegen en de rest waren namelijk makkelijke zeges. Alleen hebben Namibie en Papoea de pech gehad van een verregend duel, Ierland blameerde zich tegen Hong Kong.
 

Joost

Well-known member
Nou dat was ook een waardeloze voorspelling.

Hong Kong kwam zojuist tot 198 runs tegen Namibie.
De VS heeft er 147 gescoord tegen PNG.

Straks de tweede innings.
 

Simon

Administrator
Forumleiding
Australi? had kennelijk zin in een extra rustdag en de bowlers gaven vol gas. Binnen 37 overs en tegen slechts 103 runs was Engeland all out waardoor Australi? zeer riant wint en de stand in de test-serie op 1-1 brengt.

Ter vergelijking van het slechte batten van Engeland (of het goede bowlen van Australi?): Engeland had 202 ballen nodig om 98 runs te halen, terwijl dit Nederland gisteren lukte binnen 51 ballen.
 

Joost

Well-known member
Ik ben wel blij dat de Ieren in ieder geval niet de tegenstander zijn. Ondanks die ene blamage zijn zij toch het sterkste team.

De bookmakers hebben Nederland duidelijk als favoriet staan.
Afgelopen januari speelden Nederland en Namibie tegen elkaar om 50 overs. De poulewedstrijd werd eenvoudig door Namibie gewonnen, de finale (die helemaal nergens meer om ging) door Nederland.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Het resterende programma:

Kwartfinales, dinsdag 21/7:
1. Hong Kong - Afghanistan
2. Nederland - Namibi?

5e t/m 8e plaats, donderdag 23/7:
3. Papua Nieuw Guinea - verliezer 1
4. Oman - verliezer 2

Halve finale, zaterdag 25/7:
5. Schotland - winnaar 1
6. Ierland - winnaar 2

5e/6e plaats, zaterdag 25/7, 11.00 uur:
winnaar 3 - winnaar 4

3e/4e plaats, zondag 26/7, 11.00 uur:
verliezer 5 - verliezer 6

Finale, zondag 26/7, 15.15 uur:
winnaar 5 - winnaar 6

Voor WK kwalificatie tellen alleen wedstrijden 1 t/m 4. Die winnaars gaan met Schotland, Ierland en de 10 full members naar het WK. De rest is voor de eer, al is het zeker wat waard om dit toernooi te winnen. Het gat met de full members is groot, dus dit is het hoogste in T20 wat realistisch voor deze landen te winnen is.
 

JMD

Well-known member
Welke landen zijn full member? (Engeland, Australi?, India, Pakistan, en dan??)


EVen over het bowlen, hoe lang staat zo'n bowler te bowlen? Zijn daar regels voor? Bij honkbal zegt men vaak dat na 100 pitches het beste van de pitcher af is. Is dat hier ook zo?
En mag je dan de bowler wisselen voor een andere bowler, net als bij honkbal pitcher voor pitcher?
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Welke landen zijn full member? (Engeland, Australi?, India, Pakistan, en dan??)

Het zijn: Engeland, India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Australi?, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Zimbabwe en West Indies.


EVen over het bowlen, hoe lang staat zo'n bowler te bowlen? Zijn daar regels voor? Bij honkbal zegt men vaak dat na 100 pitches het beste van de pitcher af is. Is dat hier ook zo?
En mag je dan de bowler wisselen voor een andere bowler, net als bij honkbal pitcher voor pitcher?

Zoals Mommiej al zei, in dit toernooi mag een bowler maximaal 4 overs bowlen. Je hebt dus minimaal 5 bowlers nodig. Je mag na iedere over wisselen, desnoods mag je alle 11 spelers gebruiken voor het bowlen.

Bij andere toernooien/vormen van cricket kan het maximale aantal overs verschillen, maar in grote lijnen is het altijd hetzelfde. Bovendien is het zoals jij al aangeeft nooit goed om te lang daar te blijven staan, ploegen willen ook afwisselen.
 

Joost

Well-known member
Ik vraag me overigens af hoelang ze Zimbabwe nog als full member kunnen blijven hanteren als je ziet hoeveel beter Ierland en Afghanistan geworden zijn.

In de wereldranglijst voor T20 staat Afghanistan zelfs 9e voor Bangladesh, Schotland, Nederland, Zwimbabwe en Ierland.
(Op basis daarvan is de poule-indeling bij deze kwalificatieronde erg uit balans overigens)

Op het WK T20 spelen Bangladesh en Zimbabwe samen met de 6 teams die zich kwalificeren voor 2 plaatsen in de hoofdfase waar ze tegen de overige full members spelen.
Bij het vorige WK T20 schakelde Nederland Zimbabwe uit in de eerste ronde, in 2012 en 2010 verloor Zimbabwe al haar duels kansloos.

Ook in 50 overs bakt Zimbabwe er helemaal niets van. Het is van 2003 geleden dat ze nog eens een WK duel van een full member wonnen en sindsdien verloren ze al tweemaal van Ierland op het WK.

In de laatste 40 test-matches won Zimbabwe maar 3 keer.
 

JMD

Well-known member
Hoe zijn de full members ontstaan? En (nav de vraag van SanMark) hoe vaak wisselt dat?
 
Bovenaan