R.I.P Topic

ALenstra

Well-known member
Klopt. Paar dagen geleden nog in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Toch wel een van bekendste voetballers in Engeland.
 

erka

Well-known member
Bristow, dat is de man die in de verkeerde tijd leefde, toen darts nog niet zo groot was als nu en er amper geld in omging.
 

Mario

Well-known member
Oud-gitarist Cees Tol (70) van BZN is in de nacht van donderdag op vrijdag plotseling overleden.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Soms ontmoet je iemand die gelijk een diepe indruk op je achterlaat. Bijvoorbeeld omdat die persoon heel charismatisch is. Of heel warm. Of gewoon de dingen die hij zegt.

Een paar jaar terug waren we na een wedstrijd van Excelsior weer met wat DVK-gangers de businessruimte van Excelsior binnengeslopen. Biertje doen, praatje hier en daar. Nagenieten van de wedstrijd. Roept Jozsef opeens: "hey verrek, daar heb je Henk Schouten". Tuurlijk, die naam kende ik wel. Maar had Jozsef niks gezegd, had ik de beste man nooit herkend. Logisch ook, een spits van Feyenoord in de jaren 50, daar heb ik niet direct en gezicht bij. Hij zag ons kijken en kwam naar ons toe. "Wat vonden jullie van de wedstrijd? Was goed h?", vroeg hij. En prompt ontstond er een lang gesprek met een ontzettend lieve man. Een voetbalman, helemaal gek van het spelletje. Een man die oprecht verbaasd was vanwege het feit dat mensen hem herkenden.

Niet lang daarna lazen we het bericht dat hij ernstig ziek was. In onze appgroep was iedereen die bij die bewuste avond was gelijk geraakt. Aan de oproep op diverse Feyenoordwebsites om hem een kaartje te sturen en hem daarmee een hart onder de riem de steken werd gehoor gegeven. Na dat bewuste bericht is het lang stil gebleven rondom zijn ziekte. We kwamen hem nog steeds weleens tegen bij Excelsior, in de tram naar het stadion. "Dag meneer Schouten, wat gaat het worden vandaag?", vroeg ik dan. "Excelsior wint wel hoor!", was dan vaak het antwoord.

Net lees ik het bericht dat meneer Schouten op 86-jarige leeftijd is overleden. En ja, ik ben er best wel door geraakt.
 
Bovenaan