Cricket

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Erg lullig voor Schotland...

Engeland speelt ondertussen een test wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Ze begonnen aan slag en het was dramatisch. Al snel stonden ze op 29/9, uiteindelijk werd het 58 all out. En dat tegen Nieuw-Zeeland, toch zeker geen absolute wereldtop in testcricket.
 

Joost

Well-known member
Het wordt in ieder geval geen walk over voor Zimbabwe op weg naar het WK. De Emiraten staan na 37.5 overs op 173/3.
 

Joost

Well-known member
Na 47.5 overs begint het te regenen! VAE op dat moment op 235 runs.

Mocht deze wedstrijd niet verder gaan krijgen ze beide een punt. Zimbabwe komt dan op 6 punten.
Ierland en Aghanistan staan beide op 4 en treffen elkaar morgen. De winnaar daarvan komt dan ook op 6 punten en plaatst zich voor het WK, aantal zege gaat namelijk voor NRR. Dat zou wel een farce zijn.
 

Joost

Well-known member
Zimbabwe is gestart aan haar inning en heeft als doel 230 runs in 40 overs gekregen. We zijn op iets meer dan een kwart en de score is 46/3. Zou 't dan toch kunnen voor de VAE?
 

Joost

Well-known member
Na 28 overs ligt de score van Zimbabwe iets boven die van de VAE op dit punt. Net viel het 4e wicket, daardoor komt nu de beste man van Zimbabwe aan slag.
 

Joost

Well-known member
Zimbabwe had haar vorm gevonden en leek hard op weg naar de zege maar verloor nu een aantal wickets.

213/7 na 38.3 overs.

Nog 17 runs nodig in 9 ballen.
 

Joost

Well-known member
Nou, dat was een heet middagje met een memorabele afloop. Huizenhoog favoriet, thuisspelend n met volle tribunes kwam Zimbabwe net tekort. Je kunt er gelijk twee conclusies aan verbinden;
1. Het is compleet belachelijk dat de associate members zijn veroordeeld tot dit toernooi want ze geven de (mindere) full members ontzettend goed partij
2. Wat een fantastisch toernooi is het waarbij de verschillen echt minimaal zijn.

De nederlaag van Zimbabwe opent de weg naar het WK voor Afghanistan en Ierland. De winnaar van het duel van vandaag gaat naar het WK. Om het verhaal nog een twist te geven; eindigt het vandaag gelijk dan gaat Zimbabwe t?ch naar het WK. Wordt het duel nooit uitgespeeld vanwege de regen dan is Ierland de gelukkige. Maar een gelijkspel is zeldzaam en de weersvoorspellingen zijn ok.

Vandaag is het te volgen via deze link:
http://www.espncricinfo.com/series/...r-sixes-icc-cricket-world-cup-qualifier-2018/
 

Joost

Well-known member
Ierland won de toss en besloot aan slag te gaan. Ze kwamen tot 209 runs.

Afghanistan is al even bezig en staat op 86/1 na 18 overs, dat is flink beter dan de Ieren.

Mocht Afghanistan het halen dan is dat een klein mirakel. De eerste ronde overleefde de ploeg op NRR en een onverwachte zege van Nepal.
 

SanMark.

Well-known member
Heb je daar wat fotos van Joost ? Kan mij geen voorstelling maken van crickett in het straatarme Zimbabwe
 

Joost

Well-known member
Zadran mept namens Afghanistan de bal over de boarding voor 6 runs en een score van 203/5. Dat zal het beslissende punt zijn denk ik. 7 uit 12 ballen moet geen probleem vormen.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Heel knap teruggekomen van Afghanistan zeg! Ik blijf het jammer vinden van Schotland dat ze er niet bij zijn, maar wel mooi voor de Afghanen. Zoals jij al zegt, geeft dit toernooi wel aan hoe klein de verschillen zijn, 10 landen op het WK is gewoon te weinig.
 
Bovenaan