Buitenlands nieuws

Fenerium

Member
Veel Koerden weten zelf niet eens wat ze zijn, je hebt ook veel geassimileerde Turken er tussen zitten die denken dat ze Koerd zijn.
 

Pascallovic

Well-known member
De YPG hoort daar niet, dat is Syrisch grondgebied. Als de Turken het niet doen dan doen de Russen en Assad het zelf wel.

De heterogeen Koerd bestaat niet. Je hebt Kirmance, Sorani, Gorani, Leki en Zaza. Die laatste wordt vaak aangeduid als Koerd maar ze zien zichzelf niet als Koerd. Een homogeen Koerdistan cre?ren betekent een etnische zuivering en dat zal niet zonder bloedvergieten verlopen.
Lul er maar overheen. Turkije is de laatste die over soevereiniteit moet gaan beginnen. Een deel van die Koerden die zaten daar al, dus die horen daar ook. Ik zeg niet dat ik zit te wachten op een Koerdistan, maar laat Turkije zich er lekker buiten houden onder hun mom van "soevereiniteit". Als die Assad zo lekker in het zadel zit dat ie het kan oplossen, moet ie dat doen, maar dat kan ie dus niet.

Maar goed het is duidelijk alleen gebaseerd op haat richting de Koerden dan dat je ook maar 1 seconde begaand bent met de Syrische bevolking of de soevereiniteit van dat land.
 

Fenerium

Member
Geen haat, het zijn feiten. De Palestijn bestaat ook niet. Palestijnen zijn een mengelmoes van diverse Semitische volkeren.
 
Laatst bewerkt:

Fenerium

Member
Turk zijn is een nationale identiteit. Het heeft geen etnische dimensie. Mijn wortels liggen bijvoorbeeld in Kosovo.

Aangezien er geen Koerdistan of een Palestina bestaat zijn er geen nationale identiteiten te bespeuren. Een Koerd uit Turkije noem je gewoon een Turks staatsburger, simpel. In Turkije noem ik mijzelf ook geen Albanees.
 

Batigoal

Well-known member
Er komt op dit moment een tsunami met 18 meter hoge golven af op de kust van Alaska, n.a.v. een hele zware aardbeving voor de kust.
 
Bovenaan