IJshockey

ALenstra

Well-known member
HYS heeft vanavond de triple compleet gemaakt. Dankzij een 5-1 zege bij de Heerenveen Flyers veroverde de club uit Den Haag het Beneliga kampioenschap. Eerder in het seizoen won HYS al de bekerfinale en het Final Four toernooi om het nationale kampioenschap. Ook in deze competities versloeg het in de finale de Flyers.

Maandag over 4 weken start het WK in eigen land waarin Oranje het opneemt tegen Australie, Belgie, China, IJsland en Servie.
 

ALenstra

Well-known member
Ja. Al heet dat tegenwoordig divisie 2A. Oranje is wel de grote favoriet, ook al omdat de Oberliga op tijd klaar is.
 

ALenstra

Well-known member
Zojuist is in Tilburg het WK in divisie 2A begonnen. Australie-IJsland is nu bezig. Oranje speelt vanavond tegen China en heeft de beschikking over o.a. 15 spelers van Tilburg Trappers. De Trappers werden vrijdagavond voor de 3e keer op rij kampioen van de Duitse Oberliga.
 

ALenstra

Well-known member
Het nieuwe NHL team uit Las Vegas heeft zojuist de Stanley Cup finale bereikt. De Vegas Golden Knights wonnen met 2-1 bij de Winnipeg Jets waarmee ze de serie met 4-1 winnend afsloten. Tegenstander wordt Tampa Bay Lightning of Washington Capitals. Tampa Bay staat in die serie met 3-2 voor.

In Kopenhagen is Zweden wereldkampioen geworden. Tegen Zwitserland was het na 60 minuten spelen 2-2 en in de verlenging werd niet gescoord. Wel schoot Larsson 1 seconde voor tijd op de paal. Zweden won alsnog na penalty's.
 

ALenstra

Well-known member
Tilburg Trappers heeft weer van de DEL2 te horen gekregen dat promotie er voorlopig niet in zit.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Vervelend potje gisteren in Ottawa. Eerst werd een fan onwel en moest gereanimeerd worden, daarna kwam Vincent Trochek (Florida) in een onschuldig duel ongelukkig terecht en scheurde alles pezen af in zijn rechterknie, plus een vermoedelijke enkelbreuk. De thuisploeg verloor met 7-5, en de game winning goal werd gemaakt door de met spoed naar Florida weggestuurde Mike Hoffman.

Daniel Sprong doet het niet zo best, net als zijn team uit Pittsburgh. Zijn naam wordt genoemd in diverse trades, maar gisteren werd niet hij, maar Carl Hagelin geruild. Hagelin gaat naar de LA Kings, de Penguins krijgen Tanner Pearson terug. Op het oog een waardeloze deal voor de Pens, maar Pearson scoorde wel meteen bij de 5-4 nederlaag tegen Buffalo.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Daniel Sprong is weg bij Pittsburgh, hij is geruild naar Anaheim. Niet slecht, bij Pittsburgh kwam hij er net niet aan te pas.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Vanaf 2021-22 hebben we 32 teams in de NHL, Seattle mag mee gaan doen. Vraag is of Seattle de 32e club gaat worden, want Arizona en Ottawa hebben een onzekere toekomst. Arizona is al jaren een zorgenkindje qua toeschouwers en inkomsten, helemaal nu Vegas als een komeet gaat. Ottawa heeft een probleem met het stadion, er zou een nieuwe komen, maar dat gaat niet door. Begin komend seizoen moet de club een nieuw onderkomen hebben
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Zijn de Sens niet meer welkom in Kanata?

Jawel, maar dat is een klote locatie. Het was in de jaren 90 de keuze: Blijven in dit stadion, met uitzicht op nieuwbouw, of een relocation naar Anaheim. De recolation kwam er niet en daarom werden de Ducks in Anaheim opgericht.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
[video]https://www.nhl.com/video/sprongs-first-as-a-duck/t-300006190/c-63688503[/video]

Lekker begin voor Sprong, hahaha
 

ALenstra

Well-known member
Grote problemen voor Heerenveen Flyers. Thialf ijshockeyhal is gisteren per direct gesloten door gemeente Heerenveen. Om veiligheidsredenen.
 
Bovenaan