Wie er komt en wie we kwijt raken ofwel het AZ Transfertopic

erka

Well-known member
Het businessmodel werkt niet meer. Dat model is gebaseerd op transfers om het tekort aan te vullen. Is sowieso al riskant, maar vanaf Suarez tot aan Kostic is het lang goed gegaan. Men heeft echter verzuimd om die winsten weer in nieuwe talenten te steken, deels vanwege slechter scouten, maar ook minder risico nemen, lagere salarissen en meer op eigen jeugd. Dan krijg je dit. Het is een vicieuze cirkel en die draait nog wel even door. Het verhaal dat Nijland de club wil verpatsen aan een investeerder is geen luchtfietserij.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dat businessmodel hebben meer clubs gehanteerd. Maar dan moet je wel steeds maar weer dat unieke talent vinden.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Groningen zal meer moeten putten uit de jeugdopleiding. Wat komt daar momenteel vandaan?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ik volg het voetbal de laatste tijd te weinig. Feyenoord heeft nog een middenvelder een paar jaar geleden opgepikt bij FC Groningen die mee was op trainingskamp. Die heeft echter ook maar een paar jaar bij FC Groningen gespeeld en kwam uit Noord-Holland.
 

Batigoal

Well-known member
Toch had Groningen vooral succes in het scouten van Scandinavi?rs, Oost-Europezen en hier en daar een Zuid-Amerikaan om die voor een leuk bedrag te verkopen. Dat soort spelers hebben ze niet meer. De laatste jaren halen ze teveel spelers als Warmerdam, Reijnen en Te Wierik; aardige spelers voor erbij, maar niet als bijna je hele selectie uit dat soort gasten bestaat.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Oja, dat zijn er dan inderdaad wel een paar die je mag noemen. De andere Bacuna hoort daar ook bij.
 

Pascallovic

Well-known member
Stef Nijland was ook meer van verwacht qua carriere, al heeft FC Groningen tijdig voor hem kunnen cashen. Wellicht dat broertje Bacuna nog iets oplevert, die wordt iets volwassener in zijn spel.
 

Unregistere

Well-known member
Van Nieff en Hiariej zijn op zich ook nog redelijk bruikbare spelers. Geen toppers, maar vooruit.

En Reis kan inderdaad nog stappen gaan maken, die wordt zelfs door vage bronnen al aan Ajax gelinkt. Gebaseerd op een al dan niet bewust foutje van zijn vader.
 

erka

Well-known member
Reis kan wat worden, maar die heeft nog maar een paar basisoptredens. Laat die nou eerst eens een paar jaar rijpen. Bacuna wordt straks een koopje voor een Championshipclub, net als zijn broer.
 

leo1949

Well-known member
Hatzidiakos verlengt contract bij AZ

AZ heeft vanmiddag het contract van verdediger Pantelis Hatzidiakos opengebroken en verlengd tot medio 2021.
De dit jaar doorgebroken verdediger tekende zijn nieuwe contract op zijn 21e verjaardag.
Hatzidiakos pakte dit jaar zijn kans als basisspeler nadat Ron Vlaar geblesseerd raakte en krijgt daarvoor nu de terechte beloning in de vorm van een verbeterd contract.

Bron Martijn AZ fanpage

jeugdopleiding en scouten is iets waar ze bij AZ heel goed in zijn.
 

SanMark.

Well-known member
De leiding heeft een geweldige fundering neergelegd bij de club. Zeer knap hoe je van (bijna) failliet naar de 4de club van Nederland bent gegaan.
 

Batigoal

Well-known member
Niets anders dan lof voor het beleid van AZ. En je ziet zodra je investeert in de jeugdopleiding dat je daar de vruchten van plukt. Ik ben fan van Guus Til en die Stengs was vorig jaar ook uitstekend tijdens de playoffs.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dat fundament was al ten tijden van Scheringa gelegd en is vervolgens verder uitgebouwd. Heel erg knap.
 

Forza AZ

Well-known member
AZ heeft nog een aanvaller aan de selectie toegevoegd. De 20 jarige Ondřej Mih?lik komt over van het Tsjechische FK Jablonec.
 

Batigoal

Well-known member
AZ heeft de 21-jarige Vince Dekker transfervrij vastgelegd. De linksbuiten komt over van Jong Ajax en scoorde afgelopen seizoen 3 keer.
 

Batigoal

Well-known member
En ook Rody de Boer komt naar Alkmaar. De doelman kende een sterk seizoen bij Telstar en is nog maar 20 jaar, dus dat kan nog wat worden.
 
Bovenaan