Oefenwedstrijden amateurvoetbal

de waan

Well-known member
We speelden een keer in de vrieskou tegen WKE, dat net een paar dagen terug was van een zonnig trainingskamp in Spanje. Die waren dus niet vooruit te branden.
 

Unregistere

Well-known member
Heeft zo'n trainingskamp nou echt meerwaarde of staat het gewoon interessant ?

Goede vraag. Met 'interessant' heeft het denk ik weinig te maken, die tijd is wel voorbij. Tegenwoordig gaan clubs tot en met de vierde klasse op trainingskamp, dus echt onderscheidend of zo is het niet echt.

Wat betreft de meerwaarde, tja. Diplomatiek gezien zou ik moeten zeggen dat die er zeker is, maar eerlijk gezegd weet ik niet of dat nog echt het geval is. Enkele jaren geleden wellicht wel, toen we een beroerd veld hadden en bij slechte winters dus ook minder konden trainen. Dan was een alternatief in de vorm van een buitenlands trainingskamp wel een uitkomst. Ons huidige veld is echter dusdanig goed, dat de velden in Spanje wellicht zelfs minder goed zijn. Mits er geen dik pak sneeuw ligt, kun je dan dus beter gewoon thuis trainen. Zeker als het weer, zoals bij ons de afgelopen dagen, ook niet bijzonder veel beter is dan in Nederland. Daarbij was het schema nu ook niet echt ideaal, omdat we al direct moesten voetballen. Had er ook mee te maken dat we niet echt iets te kiezen hadden, dit was namelijk de prijs die we hebben gewonnen in een regionaal bekertoernooi. Voor de teambuilding kan het wel goed zijn, al vind ik het dan nuttiger in de voorbereiding om nieuwe spelers beter te leren kennen. Nu ben je al vanaf half juli met de groep bezig.

Uit ervaring kan ik ook niet zeggen wat nu wijsheid is. Ik heb in de afgelopen tien jaar als staflid nu acht trainingskampen meegemaakt. De ene keer trainden we ontzettend hard en vaak, andere keren was het wat rustiger. Ook afhankelijk van de trainer natuurlijk. De ene keer draaiden we na zo'n trainingskamp wel beter dan in de maanden daarvoor, de andere keer verloren we direct de eerste wedstrijd en hoorde je supporters mopperen dat we beter naar het Kralingse Bos hadden kunnen gaan in plaats van naar Spanje. En in een van de jaren dat we niet gingen, promoveerden we daarna. Dus of het nu echt invloed heeft op de resultaten...

Wel is het natuurlijk ontzettend leuk om met een groep van 25 man een paar dagen in het buitenland te verblijven. Ook de afgelopen dagen hebben we weer erg veel gelachen en genoeg meegemaakt om in de toekomst weer over na te praten. Ik zou dit trainingskamp, ondanks het oude hotel, tegenvallende weer en het slechte eten in het hotel, qua sfeer en gezelligheid zelfs in de top drie willen zetten van de trainingskampen die ik heb meegemaakt. Was ?cht top. Maar of dit nu een goede tweede helft van de competitie en zaterdag een zege op Harkemase Boys garandeert?
 

De Groene Scout

Well-known member
Quick'20 heeft opnieuw overtuigend gewonnen.
Maar liefst 7-0 werd het zojuist tegen Eintracht Nordhorn.
Het lijkt erop dat de neuzen allemaal weer dezelfde kant op staan in Oldenzaal en ze zich nog niet zo maar neer willen leggen bij degradatie.
Kon nog wel eens ongemeen spannend worden onderin.
 

Unregistere

Well-known member
Nog wat oefenuitslagen van eerder deze week:

Achilles Veen - Jong Willem II 4-1

Barendrecht - Jong FC Dordrecht 1-2

Kozakken Boys - Spijkenisse 5-1

SC Feyenoord - Scheveningen 1-0

Spakenburg - NSC 4-0

Ter Leede - Koninklijke HFC 1-0

Zeister selectie - DOVO 1-5

IFC - Smitshoek 4-6
 

de waan

Well-known member
Quick'20 heeft opnieuw overtuigend gewonnen.
Maar liefst 7-0 werd het zojuist tegen Eintracht Nordhorn.
Het lijkt erop dat de neuzen allemaal weer dezelfde kant op staan in Oldenzaal en ze zich nog niet zo maar neer willen leggen bij degradatie.
Kon nog wel eens ongemeen spannend worden onderin.

Eintracht Nordhorn stelt toch geen reet meer voor tegenwoordig?

EDIT:
In februari 2012 ging de club failliet en werd uit de lopende competitie gezet. De club maakte een doorstart maar moest in het seizoen 2013/14 in de Landesliga beginnen. De club werd laatste en degradeerde verder naar de Bezirksliga.

Bezirksliga, dat is categorie Hoeve Vooruit.
 

Unregistere

Well-known member
Van gisteren:

Ajax ama - Swift 0-2

Feyenoord - Noordwijk 3-0

FC 's-Gravenzande - RKAVV 5-1

Halsteren - Achilles Veen 1-3

Heinenoord - RVVH 2-5

Hoek - GOES 2-2

Huizen - Argon 0-2

De Jodan Boys - Sportlust '46 3-1

Nieuwenhoorn - Smitshoek 2-3

RKHVV - DFS 1-3

SteDoCo - Zuidvogels 5-0

Brielle - XerxesDZB 5-8

Van vandaag:

IFC - Spartaan '20 2-3 (na nota bene een 2-0 voorsprong voor de Ambachters)

Leonidas - Vlissingen 2-6
 
Laatst bewerkt:

de waan

Well-known member
Zo, de wisselspelers van HSC'21 hebben vanavond eventjes met 5-2 op de Kooten gekregen van 3e klasser FC Suryoye. Die blijven nog wel even reserve concludeer ik dan geheel scorebordjournalistiektechnisch.
 

De Groene Scout

Well-known member
Zo, de wisselspelers van HSC'21 hebben vanavond eventjes met 5-2 op de Kooten gekregen van 3e klasser FC Suryoye. Die blijven nog wel even reserve concludeer ik dan geheel scorebordjournalistiektechnisch.

Dat is wel even fijn voor de trainer; kan hij in ieder geval gewoon zonder gemor dezelfde 11 gebruiken komende zondag. :oops:
 

bqandy

Well-known member
Dinsdag:
Achilles 1894 – Winsum 5-3
Orion – RKHVV 5-2
Alverna – DVOL 4-1
SC Rheden – Silvolde 1-7
Goes – Philippine 9-4
Halsteren – Baronie 2-1
Gemert – Venlosche Boys 3-1
 

Unregistere

Well-known member
Wij speelden gisteren in de tweede ronde van het toernooi om de VoetbalRijnmond Cup uit bij fusieclub GHVV '13. In Geervliet werd het een simpele 0-8 tegen de derdeklasser. Bij ASWH kwamen vooral reserves en enkele spelers uit het tweede elftal in actie. Zij deden het goed en lieten zich niet van de wijs brengen door de ambiance (regen, hobbelveld). Bij rust al 0-4, daarna dus nog vier goals en toen floot de scheids zes minuten voor tijd maar af. Vond niemand erg. Doelpunten van Akin Arslan (3), Ryan van Dijk (2), Juanito Sequeira (2) en Ismail Yildirim. Weer een rondje verder dus.
 

Abubakari

Well-known member
Zo! Stadspark (2K, zondag) geeft PKC'83 (1E, zat.) even een pak slaag, 5-1! Volgende week moet Stadspark tegen VEV'67 voor de beker, ook een eerste klasser. Goede generale.
 

Unregistere

Well-known member
Maandagavond trouwens nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de amateurs van Ajax. Op De Toekomst, in de Adidas hal. Wel een aparte ervaring moet ik zeggen. Het gevoel van zaalvoetbal, al is het allemaal op een kunstgrasveld van normale afmetingen. Helaas heeft ASWH wel met 3-1 verloren, maar goed, wel wat dingen kunnen uittesten.
 

Unregistere

Well-known member
Afgelopen dinsdag speelde ASWH in de derde ronde van het toernooi om de VoetbalRijnmond Cup wederom een uitwedstrijd. We waren te gast bij zaterdagderdeklasser De Zwerver in het pittoreske Kinderdijk. Voor sommige spelers en de trainer de eerste keer dat ze daar waren, dus die keken de ogen uit bij de molens. Het werd een makkelijk potje. Een gedreven ASWH rekende al binnen een half uur af met de tegenstander, die nota bene met een handbaldefensie aantrad. Peter de Lange (2), Akin Arslan, Jerson Anes Ribeiro, Kyle Doesburg en Juanito Sequeira scoorden allemaal in de eerste dertig minuten. De ruststand was dus 0-6, waarna er in de tweede helft slechts ??n goal werd gemaakt, ondanks diverse kansen. Peter de Lange voltooide zijn hattrick, dus door de 0-7 overwinning hebben we de laatste 22 bereikt. Binnenkort de loting voor de tussenronde en de achtste finales.
 

Unregistere

Well-known member
De voorbereiding is weer echt begonnen, diverse clubs oefenden gisteren al voor het eerst.

Enkele uitslagen:

HHC Hardenberg - RKZVC 4-0 (Bouws, Gouriye, Hendriks, Reinders)

IJsselmeervogels - OFC 4-1 (Moro 2, Olijfveld, van den Meiracker; Noordhoff)

Quick Boys - FC Rotterdam Oost 3-1 (Steltenpool 2, Kaabouni)

Noordwijk - SC City Pirates 1-2 (Reynaers)

DVS '33 Ermelo - AFC 3-2 (de Ruiter, ?zt?rk, Manaach; Belarbi, Y. Teijsse)

De Treffers - VVV-Venlo 0-3

Regioteam Betuwe - FC Lienden 1-6 (Hak 3, overige doelpuntenmakers onbekend)
 

Sjorro

Active member
Het was een pittige tegenstander voor De Treffers als eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Treffers kon aardig meekomen, maar VVV is toch een maatje te groot.

Het veld Horst lag er prima bij, mede door de uitstekende sproei-installatie!
 

bqandy

Well-known member
Wat oefenpotjes in noord/oost van de afgelopen weken met de hoofdklassers:

Be Quick 1887 – Berkum 2-1
Be Quick 1887 – Noordster 4-1
Oranje Nassau – Be Quick 1887 1-4
AC Mennagio (it) – MSC 2-7
MSC – Buitenpost 2-0
Flevo Boys – MSC 1-1
Silvolde – DZC'68 1-0
Silvolde – De Graafschap 1-8
Berkum – PEC Zwolle 1-3
Genemuiden – PEC Zwolle 1-4
Genemuiden – ONS Sneek 2-1
Buitenpost – ONS Sneek 3-0
Flevo Boys – Oranje Nassau 3-1
KHC – SVZW 2-0
 

Unregistere

Well-known member
Vandaag de tweede oefenpot gespeeld, de eerste tegen een amateurclub. TEC kwam op bezoek op sportpark Schildman. Het werd 1-1. Nuttig potje, waarin onze trainer alle beschikbare spelers minuten liet maken en twee verschillende systemen uitprobeerde. Gevoelsmatig pakte het systeem van de tweede helft beter uit, toen was ASWH de bovenliggende partij. Voor rust was het meer gelijkwaardig. Nadat Ismail Yildirim namens ASWH een strafschop miste - gestopt door de keeper -, kon TEC via Serhat Ko? de leiding nemen. Na rust zocht ASWH de gelijkmaker en die kwam er in de voorlaatste minuut na een goede actie van Bilal El Amrani.

TEC geen verkeerde ploeg vond ik, paar prima spelers. Alleen de nummer 10 vond ik een beetje een dissonant, kon helaas niet zo snel achterhalen wie het was. Beetje een stevige kerel.
 
Bovenaan