Piet, zwart of niet?

Susa

New member
Het grappige is dat alleen de kinderen van 40 jaar en ouder problemen hebben met dit gedoe.
 

vakx2.0

Banned
Het grappige is dat alleen de kinderen van 40 jaar en ouder problemen hebben met dit gedoe.

Ook kinderen van 40 jaar en ouder hadden er nooit geen problemen mee... totdat een activistisch groepje in de scene rondom Sylvana Simons media-aandacht wist te forceren. En te houden. Mevrouw Simons is inmiddels bij verschillende gelegenheden door het ijs gezakt op het gebied van betrouwbaarheid... maar slachtoffertje spelen mag ze nog steeds.
 

De Wolf

Well-known member
Eh... we verloren Belgie in de jaren '30 van de 19e eeuw. Als gevolg van de Hollandse (calvinistische) arrogantie en anti-katholieke knoet. Toen was er al een paar honderd jaar geen Spanjaard meer aanwezig in de lage landen.

En ja... ik vind het prima. Er zullen best verre verre verre voorouders van me slachtoffer zijn geweest van die Spanjaarden, maar om daar dan in deze tijd nog 'gevoelig' voor te zijn is van de zotte. Niemand, echt niemand, die in 2017 leeft... kan welbeschouwd een 'emotioneel' trauma hebben van de slavenhandelaars van VIJFHONDERD jaar geleden. En wie dat wel heeft, is volkomen geschift.

Een grote groep van Surinaamse / Afrikaanse afkomst heeft daar dus problemen mee. Maar die zijn dus in jou ogen geschift?
 

vakx2.0

Banned
Een grote groep van Surinaamse / Afrikaanse afkomst heeft daar dus problemen mee. Maar die zijn dus in jou ogen geschift?

Ja. Of kleinzielig. Of aandachtsgeil.

Geen normaal mens heeft heden ten dagen psychisch te lijden van hetgeen hun over- over- over- over- over- overgrootouders VIJFHONDERD JAAR geleden eventueel of mogelijk is aangedaan door Spaanse edelmannen. Dan zou half 'blank Nederland' hetzelfde probleem moeten hebben (grote kans dat er ook een voorvadertje van mij op een Spaanse brandstapel is beland).

Geschift.
 

zwammy

Well-known member
Vooral dat je je eigen er zo druk om maakt. En vooral omdat je niet eens in een plaats woont waar het tot issue verheven is. Ga lekker genieten van de pepernoten en het kopen van het speelgoed en laat mensen die zich er wel druk om maken, druk om maken.
 

vakx2.0

Banned
En jawel hoor... een 'burn out'.

Volksziekte nummero uno.

Wel lachen trouwens, dat z'n vriendin gewoon keihard pro-piet was, hahahaha. Hoe zou dat thuis zijn gegaan ("Man, stel je niet zo ontzettend aan, hou op met dat zielige gezeur, ben een vent en doe eens wat nuttigers... de zakken moeten nog naar buiten bijvoorbeeld").
 

vakx2.0

Banned
Ik doe niet anders. Heb alleen een verschrikkelijke aversie tegen dat kleinzielige gezeur en die zie-mij-eens-slachtoffer-zijn cultuur in Nederland.
Mensen kunnen niks meer incasseren... zijn meteen beledigd, ziek, zwak of misselijk.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Gaat Jamel denk ik ook mede om het impliciet of expliciet ontkennen van het fenomeen ?burn out?.
 

vakx2.0

Banned
Gaat Jamel denk ik ook mede om het impliciet of expliciet ontkennen van het fenomeen ‘burn out’.

Dat heeft Jamel dan denk ik impliciet of expliciet onjuist begrepen. Ik ontken het fenomeen niet.
Ik denk alleen wel dat het te vaak 'te onpas' wordt gebruikt als een gemaksexcuus... zeker door mijnheren die de zwarte piet discussie als oorzaak van hun 'burn out' aandragen.

Dat is een kwalijk soort slachtoffergedrag, waar ik weinig begrip voor wens op te brengen.

Misschien nog het best te vergelijken met mensen die elke winter piepen dat ze de griep hebben, wanneer er enkel van een verkoudheidje sprake is.
Mensen die echt de griep hebben gehad (of een echte burn out), herkennen het verschil.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan