Ajax Transfertopic

Batigoal

Well-known member
Dus je laat je als speler verkopen en dan direct verhuren... Pfff...

Oldham, dat is league one volgens mij, daar hoort zo'n Menig helemaal niet qua spel.

Dan zien we Menig over een jaar of 2 op huurbasis bij Excelsior of Go Ahead ofzo terug.
 

Batigoal

Well-known member
Ajax heeft 2 Zuid-Afrikanen gecontracteerd: rechtsbuiten Solomons en centrumverdediger Thetani. Ze komen van Ajax Cape Town en tekenen beiden tot 2020.
 

ElSimao

Active member
Prima breedteversterking. Zal ook niet snel klagen als ie langdurig op de bank zit. Lijkt me dat je dit als Ajacied zijnde alleen maar kunt toejuichen.

Het is een aardige optie voor in de spits, maar daar is hij niet voor gehaald. Als middenvelder kan hij er echt helemaal niks van, het is dan ook geen verrassing dat hij het slechts 2 seizoenen in het buitenland heeft volgehouden. Waar vorig jaar nog de juiste beslissing genomen werd om hem niet terug te nemen, zijn we zonder Bosz zo stuurloos dat we zelfs dit figuur weer de kans geven.

Ongelofelijk, haal daar een jong talent voor.
 

Batigoal

Well-known member
Toch doet Veltman het qua statistieken niet slecht op het gebied slidings, tackles, duels, etc.

Hij is dan ook niet zo slecht als men beweert.

Zijn kop staat me alleen niet zo aan. En dus direct laten gaan voor dit bedrag. Maar zal wel niet waar zijn.
 

Eef de Kip

Well-known member
Die zit het hele internet af te struinen naar nieuwtjes over PSV om het vervolgens snel te vergelijken met Ajax. Als hij maar geen problemen op zijn werk krijgt. Dat zou ik heel vervelend vinden.
 

ElSimao

Active member
Kritiek op Keizer: ‘Kapitaalvernietiging ligt op de loer’

“Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan”, zei Edwin van der Sar bij de presentatie van Marcel Keizer. De algemeen directeur verdedigde Ajax’ keuze voor de relatief onervaren trainer door te stellen dat hij de jeugd van Ajax goed kent en die graag inpast, maar van dat laatste is thans weinig te merken.

De Telegraaf stipt aan dat Keizer eerder dit seizoen Kasper Dolberg ‘opofferde’ voor Klaas-Jan Huntelaar en dat ook Frenkie de Jong en Donny van de Beek niet zeker zijn van een basisplaats. Beide talenten begonnen zondag tegen FC Utrecht op (1-2 verlies) op de bank en verder ‘blokkeert’ Nick Viergever nog altijd de weg voor de zes jaar jongere Daley Sinkgraven. “Het heeft allemaal niets meer met de visie van Johan Cruijff te maken”, klinkt het.

“Bij de bekendmaking van Keizers aanstelling benadrukte Van der Sar nota bene dat Keizers ’oog voor de jeugd’ een belangrijk argument was om bij hem uit te komen. Maar nog geen vier maanden later lijkt Keizer uit het oog te hebben verloren dat de jeugdopleiding (lees: het verkopen van zelfopgeleide spelers, nadat ze bij Ajax de nationale top hebben gehaald) de levensader van Ajax is. De transferwaarde van Huntelaar, Sch?ne en Viergever is nul, terwijl Siem de Jong net is teruggekeerd van een mislukt buitenlands avontuur.”

De krant concludeert dan ook dat ‘kapitaalvernietiging op de loer’ ligt. “Als na Ricardo Kishna, Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Kenny Tete ook Van de Beek, Kluivert en Frenkie de Jong tot de conclusie komen dat hun toekomst niet in Amsterdam maar elders ligt, moet het etiket ’opleidingsclub’ bij Ajax voorlopig worden vervangen door ’koopclub’”, valt er in de analyse te lezen. Men stelt vast dat het voor Keizer tijd is om naar een vaste basis toe te werken ?n om de clubfilosofie weer te omarmen.

---------------------

Precies, helemaal mee eens.
 

Batigoal

Well-known member
Als Van den Beek, Kluivert en Frenkie de Jong niet snappen dat je bij Ajax niet standaard een basisplaats hebt wanneer je niets presteert (alhoewel Younes...), dan mogen ze inderdaad de weg van El Ghazi en Kishna volgen. Ik zie ze graag blijven, maar laten we niet doen alsof ze zo goed hebben gespeeld tot nu toe. Alleen Frenkie heeft een paar wedstrijden er bovenuit gestoken.

Dolberg hadden we natuurlijk afgelopen zomer voor de hoofdprijs moeten verkopen. Dat geld krijg je nooit meer.
 
Bovenaan