Wielrennen

JMD

Well-known member
AD meldde vandaag dat de Tour komend jaar wel wat kasseienstroken heeft, maar niet zoveel als een paar jaar terug. Wel gaan ze (en dat is nog niet zo vaak gebeurd) over een '5-sterrenstrook', namelijk het Carrefour de l'Arbre, tevens zou men over 'Gruson' gaan en de geruchten gaan ook over de strook 'Camphin-en-P?v?le', maar die 2 zijn niet zo erg (op papier). Ze hadden beter 'Mons-en-P?v?le' kunnen nemen dan... :p

Verder komt de Alpe d'Huez weer terug, maar gaan daar de geruchten dat men niet de standaard beklimming gaat doen, maar vanaf de 'andere kant' (zeg maar de col die ze een paar jaar terug afdaalden toen men 2x de Alpe op reed). Volgens mij komt men dan (gelukkig...) ook niet langs de Nederlandse bocht. :)

De kasseienetappe zou op 15 juli zijn (dag van de WK-finale), de Alpe d'Huez op 19 juli.
De laatste etappe zou beginnen in de Compi?gne, bij de 'Wagon de l'Armistice', de plek waar in 1918 (100 jaar geleden) de vrede werd getekend na WOI.
 

SanMark.

Well-known member
Ligt er een beetje aan waar de kasseienstroken liggen qua fase in de etappe maar daar zou Dumoulin ook nog wel een verschilletje kunnen maken als dat een beetje tegen het einde is.
 

JMD

Well-known member
Hoeveel tijdrit zit er in ?

De eerste maandag 35 km ploegentijdrit (dit is al 100% zeker, de eerste 3 etappes zijn al bevestigd door de Tour-organisatie)
Verder zou er (zoals de geruchten nu zijn) dan alleen nog een tijdrit zijn op de laatste vrijdag of zaterdag. Een paar geruchten spreken nog over een soort halve klimtijdrit in de 2e week, maar die geruchten worden steeds zwakker.

En vwb je kasseienvraag: men zou die etappe eindigen in Roubaix, het Carrefour ligt vlakbij Roubaix (volgens mij iets van 20 km ofzo), dus dat is redelijk aan het eind, is normaal gesproken de laatste ?cht zware strook van Parijs - Roubaix.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Maar niet echt iets specifiek voor Dumoulin begreep ik. Even afwachten waar de Giro mee komt.
 

erka

Well-known member
Veel interessantere bergetappes dan dit jaar. Aankomsten vanaf de 'andere kant' van bekende bergen en ook een stuk onverhard in de Alpen.

Daarnaast ook de Mur de Bretagne en vliegveld van Mende, beide aankomst bergop, kan heel tricky zijn en de etappe over kasseien inderdaad.
 

gevegt

Well-known member
Die Italianen gaan nu natuurlijk een parcours neerleggen waar Dumoulin de vingers bij aflikt.
 

Maasveld

Well-known member
De Tourorganisatie heeft ook weer wat nieuws bedacht: bonificatieseconden in de slotfase van de 1ste 9 etappes. Alsof het nog niet nerveus genoeg is.
 

Friesland

Well-known member
Waar haal jij die informatie zo vandaan? Ik ben het overigens compleet met jou oneens, het lijkt mij juist een hele goede zaak. Het is een wedstrijd, geen toertocht.
 
Bovenaan