Andere buitenlandse competities

U.G.

Well-known member
Weet je dat dit helemaaaaaal niet het gesprek van de dag is in Portugal. Het grootste media-instrument in Portugal is dus Benfica, dat is al zo sinds het fascisme. Sommige dingen veranderen nou eenmaal gewoon niet.

Het moddergooien tussen die drie clubs is eigenlijk beschamend, en het begint nu saai te worden. Nu is Porto en Sporting een team zeg maar, Carvalho en da Costa zijn nu de beste matties. Ik heb ook geen zin meer in dit soort politieke spelletjes, het heeft het Portugese voetbal alleen maar geschaad. Dit land had in het voetbal had al zo veel meer kunnen bereiken dan nu. Het komt helemaal goed.
 

Batigoal

Well-known member
In Rusland heeft kampioen Spartak Moskou de supercup gewonnen dankzij de winnende goal van Quincy Promes in de verlenging tegen Lokomotiv Moskou; 2-1.
 

Batigoal

Well-known member
Afgelopen weekend ging datzelfde Spartak Moskou hard onderuit tegen concurrent Zenit St-Petersburg met 5-1. Quincy Promes scoorde slechts de eretreffer namens de kampioen. Mancini laat Zenit tot dusverre vlammen. FC Utrecht kan aan de bak.
 

Batigoal

Well-known member
Raja-gol-Comvalius.jpg


Leuk dat de VI zo nu en dan wat aandacht heeft voor een onbekende, exotische competitie als Indonesi?. In het voorjaar werd daar door een aantal clubs met geld gesmeten en werden bekende spelers als Essien, Odemwingie, Zokora en Cole naar het land gehaald. Zoals zo vaak met oudere vedettes is dat niet zo'n succesverhaal. Wel succesvol is de Nederlandse spits Sylvano Comvalius (foto), die al 25 keer scoorde voor zijn club Bali United en daarmee topscorer is van de Liga I.
 

Fenerium

Member
Sheriff Tiraspol won vandaag de kampioenswedstrijd tegen Dacia Chisinau. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 en in de verlenging werd niet gescoord. Het kwam aan op strafschoppen die door Sheriff beter werden genomen.
Vorig seizoen werd de strijd om het kampioenschap eveneens beslist in een beslissingswedstrijd en ook toen won Sheriff.
Pff, je zal maar supporter zijn van Dacia Chisinau...

Ik heb drie kampioenschappen op de laatste speeldag verloren zien gaan waarvan eentje in eigen stadion tegen de grootste aartsrivaal, dus het valt allemaal reuze mee. De Moldavische competitie trekt me niet echt, ik ken alleen Sheriff van de Europa League, die andere club zegt me geen ene reet.
 
Laatst bewerkt:

U.G.

Well-known member
In Portugal is het lekker gezellig :eek:mg: Porto heeft een tijd geleden alweer emails onderschept van Benfica gericht aan de scheidrechterscommisssie waarin die club aangeeft welke scheidsrechters het gekoppeld wil zien aan haar wedstrijden. Porto kwam ermee op tv, en het zijn gewoon klinkklare bewijzen van op zijn minst fraude. Allemaal vrij ernsitge zaken weer, net als o Apito Dourado.

Ik weet natuurlijk dat ook dit met een sisser gaat aflopen. Eerst jarenlang de processen vertragen, net zo lang rekken totdat de media en het publiek allang zijn afgeleid door andere gebeurtenissen en dan op het laatst vrijspreken of zijdelings een katvangertje laten hangen.

Verder heeft mijn club ( Sporting ) een beef gaande met WHU, waarin het natuurlijk volledig in haar recht staat, alleen had de president niet moeten liegen over het belachelijke aanbod wat daadwerkelijk is gedaan door de dildo gebroeders op William Carvalho. Een beetje meer respect voor een prominente Europees kampioen is hier wel op z'n plaats dachten we zo, we vragen niet eens zo veel gezien het feit dat iedere Franse neger die tegenwoordig een bal aannemen kan 80+ miljoen waard is, Sporting is geen outlet store

O ja, en wij worden kampioen dit seizoen, de enige die ons kan gaan tegenhouden is Jorge Jesus. In de CL ook lekker begonnen, en straks ben ik er bij...samen met hele belangrijke mensen in mijn leven in mijn stadion Messi en co. ontvangen. I'm happy as a clam !
 
Laatst bewerkt:

Batigoal

Well-known member
De grootste clubs zijn vaak genoeg corrupt. In Itali? zijn alle topclubs weleens gestraft en in zowat alle competities ten oosten van Duitsland en Frankrijk zijn de topclubs weleens gestraft voor corruptie of fraude o.i.d.
 

Makanaky

Well-known member
De grootste clubs zijn vaak genoeg corrupt. In Itali? zijn alle topclubs weleens gestraft en in zowat alle competities ten oosten van Duitsland en Frankrijk zijn de topclubs weleens gestraft voor corruptie of fraude o.i.d.

In Frankrijk en Duitsland z?lf natuurlijk ook: bv Bundesligaschandaal vd jaren '70 (minimaal 9 gemanipuleerde wedstrijden) en natuurlijk het beruchte OM van Tapie c.s.
 

erka

Well-known member
En na slechts 19 minuten heeft Vincent Janssen zijn eerste goal in Turkije al te pakken.
 
Bovenaan