Andere buitenlandse competities

U.G.

Well-known member
Youri Mulder heeft nu al een paar keer z'n verbazing uitgesproken over de tweeteller die de Portugese competitie draagt in de topscorerslijst. Vooral itt Frankrijk. Volgens hem omdat Portugal Europees kampioen is geworden. Als praten over voetbal je werk is, hoor je eigenlijk wel beter te weten, of google het anders gewoon even.

Het land heeft sinds de eeuwwisseling liefst acht Europese finales gehaald met vier verschillende ploegen ( dus niet allleen Porto en Benfica ! ). Deze cijfers kan niet eens een Italie of Duitsland ophoesten laat staan Frankrijk diat nooit wat wint. Vanaf nu kan alles gaan veranderen maar voor wat betreft hiervoor...just don't hate the player, hate the game.

Dost weer een hattrick idd. Ik blijf het jammer vinden dat dit elftal niks gaat winnen dit jaar. Heerlijke speler toch, die Podence.
 

Batigoal

Well-known member
Quincy Promes was maar weer eens beslissend voor Spartak Moskou in de gewonnen topper tegen Zenit (2-1) met een goal en een assist. Daarmee lijkt Spartak voor het eerst in 16 jaar weer de Russische titel te pakken.
 

U.G.

Well-known member
maxresdefault.jpg


Het is Derby-dag in Lissabon. Vanavond om 21:30u ( Ziggo Sport ). Voor hun is het een sleutelwedstrijd, voor ons stelt het niet veel meer voor. Ik hoop wel dat ik Podence, Gelson en Adrien Silva samen te zien krijg en dat Sporting wederom kan laten zien simpelweg het best voetballende team uit Portugal te zijn, ondanks de narcistische low-life van een coach.

Voorafgaand aan de wedstrijd is een Italiaanse Sportingfan ( Fiorentina en Sporting zijn vriendjes ) doodgereden door de Lissabonse politie, de jongen kwam samen met Juve Leo rellen in Lissabon nabij het stadion van Benfica en heeft dat moeten bekopen met de dood. Oftwel, aan de ene kant vertrekken er mensen vanuit het buitenland om een stadion te komen slopen die ze amper kennen, anderen in uniform slaan maar meteen aan het moorden, en anderen vanuit de boarden van de clubs subsidi?ren dit soort groepjes die dus echt werkelijk niks beters te doen hebben.
 

U.G.

Well-known member
De kutste wedstrijd fakking ooit. Getver. De tweede helft niet eens meer gezien, volgens mij hebben alleen Gelson en later Podence wat laten zien. Voor de rest, forget about it...
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Lul! Nu kunnen we het stadion van Sporting niet toevoegen aan het topic over virtueel groundhoppen.

Jammer dat Sporting niet won trouwens.
 

U.G.

Well-known member
hmm...weet niet wat er aan de hand is maar Bas Dost wordt volgens mij gewoon topscorer aller tijden bij Sporting. En Portugal heeft dit jaar toch nog twee ploegen zien overwinteren in de CL. Ik geef toe, de competitie is niet meer wat het 5 jaar geleden nog was, en het voorbereidend werk bij Sporting is buitengewoon goed ( we'd like to take credits for that ) ...maar deze man is gewoon gemaakt om te scoren. Ik merk wel...dat ie in belangrijke wedstrijden, zoals vorige week tegen Benfica nog weleens wil choken. Maar ik vind dat normaal, hij laat iig zien dat ie het kan.

http://desporto.sapo.pt/futebol/pri...raga-sporting-16-17/?id=wZ9jB9ZghCrR4fzdtagPv

SAPO verwisselt de beeldjes vaak, dus kan zijn dat er hier mrg ineens - weet ik veel- Guimaraes op staat ofzo.
 
Laatst bewerkt:

PES5

Administrator
Forumleiding
Bedankt voor de samenvatting. Goede assist ook van Zeegelaar.

Is Ruiz er lang uit? Zag er niet zo best uit. En waarom is er niemand bij Braga die de topschutter van Portugal dekt. Zowel bij de 2e als 3e goal kan Dost zelf in vrijheid positie kiezen.
 

Batigoal

Well-known member
Dost haalt gewoon het maximale eruit. Afmaken is ook een kwaliteit en daar is hij goed in. Het blijft wel jammer dat Sporting jaarlijks net te kort komt voor de titel. Die Alan Ruiz vormt volgens mij wel een prima duo met Dost.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Ben bij Hammarby - AFC geweest in Stockholm. Prachtig stadion, aardige wedstrijd, maar wat een sfeer! Zeer fanatieke aanhang met een schitterend clublied.
 

U.G.

Well-known member
Voor Ruiz is het iig einde seizoen, hij wordt nog onderworpen aan tests maar hier gaan zeker weken zo niet maanden overheen. Hij bevalt me zekergoed die Ruiz, veel diepgang en heeft een mooie droge schot.

Bij die tweede goal van Dost trekt Gelson ineens naar de eerste paal en dat leidt het mannetje van Dost af. Het is meer de vraag waarom Gelson zo vrij en blij daar mag lopen. Daar gaat iets fout. De derde goal is gewoon heel sluw loopwerk van Dost, hij 'hangt nog even terwijl Braga's laatste linie keurig op een lijn gaat staan verdedigen in het doelgebied omdat ze blijkbaar niet meer verwachten dat de bal naar de achterlijn gaat. Gelson dreigt naar binnen.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Die laatste is ook fraai ingekopt trouwens.

Welke spelers staan er op de nominatie om verkocht te worden deze zomer? Want dat is toch wel het lot van Sporting helaas.
 

U.G.

Well-known member
Gelson, Adrien Silva, William, Rui Patricio en Zeegelaar. De kans bestaat dat iedereen vertrekt en wij achter blijven zitten met Jorge Jesus.
 

Batigoal

Well-known member
Quincy Promes was ook de matchwinnaar tegen Tom Tomsk en daardoor wint Spartak Moskou de eerste landstitel sinds 16 jaar.
 

Forza AZ

Well-known member
Spannende competitie in Moldavi?. Nog 1 speelronde en de nummer 4 staat 1 punt achter de nummer 1:

1.Dacia Chisinau 29-66
2.Sheriff Tiraspol 29-66
3.Milsami Orhei 29-65
4.Zaria Balti 29-65
...

De nummers 3 en 4 spelen in de laatste ronde tegen elkaar.
 

Forza AZ

Well-known member
In Roemeni? is de competitie afgelopen, maar verschillen de meningen wie kampioen is geworden. Ze hebben daar een systeem zoals in Belgi? (regulier seizoen van 26 wedstrijden gevolgt door kampioensgroep van 10 wedstrijden).

Nu zijn Viitorul Constanța en Steaua București beide op 44 punten ge?indigt en zeggen de reglementen dat de onderlinge resultaten beslissen. Alleen staat er niet bij of dat alle onderlinge resultaten van het seizoen zijn (4 wedstrijden dus) of alleen die uit de kampioensgroep (2 wedstrijden dus). En dat maakt verschil, want over 4 wedstrijden heeft Steaua de beste onderlinge resultaten, terwijl over alleen de wedstrijden uit de kampioensgroep Viitorul de beste resultaten heeft.

De Roemeense bond zegt dat Viitorul kampioen is (voor het eerst in hun geschiedenis), maar Steaua zegt dat te gaan aanvechten bij het CAS.
 

erka

Well-known member
Ik zou zeggen, zonder de reglementen te kennem, dat de intentie van onderling resultaat alleen de laatste 2 wedstrijden betreft. Immers, d?t is de kampioenscompetitie. Inderdaad Viitorul dus.
 
Bovenaan