De Bewegers

Maasveld

Well-known member
Netjes Max. Onder de 45, als het gezeik met mijn achillespezen eindelijk stopt wil ik daar ook heen.
 

Pascallovic

Well-known member
Vandaag een halve marathon in 01:52:30 gelopen. Nieuw persoonlijk record. Qua weer waren het voor mij ideale omstandigheden. Ik houd wel van een beetje warmte tijdens het lopen, dan gaat het altijd een stukje sneller.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Netjes hoor. Ik begreep net tijdens een etentje dat er voorheen wel eens contact is geweest tussen de organisatie van Hoorn marathon en AC Waterland over de timing van de evenementen zodat ze niet elkaars lopers afpakken. Hopelijk doen ze dat in de toekomst weer. Ik was eens gaan kijken op de site, maar dat parcours ziet er fantastisch uit. Die wil ik ook wel eens lopen.

Zelf heb ik dus in Hoorn gelopen in mijn vader zijn business team op de tien kilometer. Zijn we gewoon tweede geworden. Gaaf hoor op toch een inmiddels behoorlijk groot evenement met ruim 2.600 inschrijvingen. Sta je mooi op het podium met een beker in je hand. Dat in je geboorteplaats. Zelf heb ik daar ook wel mijn bijdrage aan geleverd door bij de beste vier lopers van het team te lopen die meetellen voor het team klassement. Ik wilde onder de 44 minuten lopen, maar dat is helaas niet gelukt. Het blijft een prachtig parcours voor een trainingsronde met die dijk, maar als je echt een tijd wil neerzetten slaag je daar vaak maar moeilijk in. Een waardeloze start waar je gewoon de hinder ondervindt van ruim 1.100 lopers aan de start waaronder vooral heel veel onervaren lopers. Het parcours is op zich ruim genoeg, maar dan moet men zich wel een beetje houden aan de basis regel van zoveel mogelijk rechts lopen en de linkerkant voor de snellere lopers vrijlaten. Vorige week ook op een drukke loop gelopen met een smaller parcours en daar hield men zich er een stuk beter aan en was het geen enkel probleem. Ik heb het ook maar even bij de organisatie (mijn vader en de voorzitter) neergelegd dat ze net zoals bij de Dam tot Damloop (ook een loop waar heel veel onervaren lopers aan meedoen) bij de start omroepen dat men rekening met elkaar moet houden. Nu loop je te stuiteren van vrijwel stilstand naar rond de vier minuten en weer terug. Slecht voor je spieren. Na een kilometer of twee wel redelijk het ritme kunnen vinden. Daarna werd het na vijf kilometer zwaar toen ik op de dijk vol de wind in liep die nog behoorlijk hard was. Had ik de pech net behoorlijk alleen te lopen. Na de wind herpakte ik me weer aardig, maar vanaf acht kilometer waren het toch de spieren die wat volschoten. Op zich niet erg, maar de kuiten voelde wat zorgelijk aan. Daarom maar zoveel mogelijk het tempo handhaven en niet meer aanzetten. Het is mij het niet waard om risico's met blessures te nemen. Uiteindelijk op 44.12 uitgekomen. Toch weer ruim een halve minuut sneller dan afgelopen donderdag. Wellicht had ik toch beter afgelopen donderdag niet kunnen lopen. Maar goed, je loopt vooral voor je lol en het is weer een fantastische dag geweest. Die 44 minuten grens slechten gaat vast eind deze maand wel lukken tijdens de enige van de acht wijkenlopen in Hoorn die wel echt precies tien kilometer is.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dan moet je echt gaan dringen etc. Had ik beter wel kunnen doen inderdaad. Vorige jaar had ik veel minder last van de start, maar toen liep ik ook zeven minuten langzamer... Ik moet ook zeggen dat ik graag mensen blijf inhalen in plaats van ingehaald te worden gedurende de wedstrijd, dus dan is het lekker om niet helemaal voorin te starten. Bij de meeste lopen kan je ook wel binnen een kilometer een vast tempo gaan lopen. Anderzijds eindigde ik op basis van brutotijd op de 89ste plaats van de 1.100, dus dat ingehaald worden effect zou wel meevallen.
 

Maasveld

Well-known member
Bij ons heb je startvakken gebaseerd op een vantevoren door te geven richttijd. Dat is me dit jaar erg goed bevallen. De 1ste kilometer was precies op het tempo dat ik wilde lopen en dan zit je ook direct lekker in je ritme. Lijkt me voor iedere wedstrijd met meer dan 1000 lopers een aanrader.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ik denk niet dat ze er snel aan willen. We hebben vier afstanden en ondanks het aantal deelnemers op de tien kilometer ongeveer de helft van het evenement is draait het natuurlijk om de 89 marathonlopers. Zonder die marathon afstand had je in de gemeente Hoorn nooit zo'n groot evenement kunnen neerzetten. De gemeente werkte met name in de eerste jaren je liever tegen dan dat ze met je mee denken (echt schandalige acties meegemaakt!) en voor sponsors is een marathon veel interessanter. Daarnaast hebben ze sinds DSB failliet is en we een echte Hoornse lokale ondernemer als hoofdsponsor hebben de focus gelegd op het regionale karakter. Geen startgeld meer en de prijzen zijn niet meer interessant genoeg voor de broodlopers. De tien kilometer zorgt voor de omvang van je evenement, maar daar echt met startvakken werken zorgt voor een hoop rompslomp. Zeker gezien je op die afstand ook gewoon nog heel veel na-inschrijvers hebt. Een goede trechter bij de start, duidelijke instructies geven aan de lopers en met de eerste zevenhonderd meter over een brede weg zou het allemaal prima moeten lukken. Men moet gewoon leren om ouderwets een beetje rekening met elkaar te houden en elkaar iets te gunnen.
 

Jozsef

New member
Training loont, en niet zo'n beetje ook. Afgelopen zondagmiddag op de Utrechtse Heuvelrug zowat op alle segmenten vette PR's gereden.
Rij de laatste tijd regelmatig Vlaardingen of Bergschenhoek doordeweeks, vooral B'hoek heeft klimmetjes (en afdalingen) tot bijna 14%.
Vanavond ook nog ff een rondje hardlopen voor de broodnodige conditie. Ik mag wel gaan oppassen, dit neigt naar een verslaving. :rumcolaa:

140er95.jpg
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Lekker bezig hoor. Het is straks eerder inderdaad oppassen dat je niet teveel doet.

Ik denk dat ik komend weekend het rustig aan ga doen. Sinds Apeldoorn beide weekenden en vorige week donderdag een wedstrijd flink doorgelopen. Daardoor ben ik volgens mij nog steeds niet volledig hersteld. Morgen een rustig wijkenloopje weer in Hoorn, vrijdag een gezellig trainingsloopje in Amsterdam en waarschijnlijk laat ik het verder deze week denk ik erbij. Maar misschien ben ik wel zo verslaafd dat ik zondag toch de schoentjes weer onderbind.
 
Laatst bewerkt:

Maasveld

Well-known member
Gisteren 7,5k gelopen. Onderweg voelde ik wel wat, maar vandaag nauwelijks reactie. Zondag bij de stormloop rustig aan doen (mijn looppartner gaf gelukkig al aan dat ze ook verre van fit is) en dan 2 weken rustig toewerken naar Vaals-Venlo. Ik loop etappe 6 van Herkenbosch naar Boekoel, met 10,3k en 10m hoogteverschil 1 van de makkelijkste etappes.
 

Jozsef

New member
Herkenbosch, daar is dat Meinweggebied. Ook wel eens doorheen gebiked. Prachtig gebied met redelijk hoogteverschil.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Vanavond weer het wijkenloopje gedaan van rond de tien kilometer. De eerste vier kilometers rustig aangedaan rond de vijf minuten per kilometer, daarna zeven tot tien seconden per kilometer versnellen. Ik kon me toch niet inhouden om een aantal bekenden in te halen. Uiteindelijk op 47.14 uitgekomen. Prima zo na de loop van zondag. Vrijdag waarschijnlijk een trainingsloopje van een uurtje doen met een groep. Dan bepaal je vooraf bij welk tempo je gaat lopen, dus dan kom je ook niet in de verleiding om te versnellen. Ik ben wel al gepolst of ik zondag nog een wedstrijdje ga lopen. Kijken of ik mij kan inhouden. Op zich is het wel een erg leuke loop en ik kan wellicht een bekende hazen de eerste kilometers die al een hele tijd aan het trainen is om die dag een dik PR op de tien kilometer te lopen, het liefste binnen de 42 minuten. Dat tempo moet ik de eerste vijf kilometer wel kunnen maken. Lijkt mij op zich ook wel eens leuk om te doen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ik ben op Texel wel eens de verkeerde kant op gestuurd. Had ik zomaar een paar bonus kilometers. Toen was die etappe al zo'n beetje de langste afstand die ik tot dat moment had gelopen, als hij dan ook nog eens langer is... Maar goed, dat was nog redelijk vlak allemaal. Ik begreep dat de marathon van Maastricht afgelopen zondag twee kilometer te lang was. Dat is helemaal een blunder.
 

Maasveld

Well-known member
Klopt ja, volgens de organisatie hadden ze zich aan de KNWU-meetregels gehouden, maar dat lijkt me sterk als je er dan 2k naast zit.
 

Max

Administrator
Forumleiding
KNAU regels lijkt mij? Waarom de wielerregels voor hardlopen volgen?

Dat moet verder bullshit zijn. Het is wel zo dat er verschillen zijn tussen het met een wieltje uitmeten van het parcours (zoals het hoort) en de metingen met GPS. Dat gaat echter geen verschillen van twee kilometer opleveren over een afstand van een marathon. Dan zouden lopers qua tijd ook gewoon wel uitkomen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Een trainingsloop van een uur gedaan op een snelheid van 11 km per uur. Dit keer 92% in mijn duurvermogen hartslagzone. De rest zelfs nog lager (vetverbranding of eenvoudig). Twee maanden terug ook meegedaan met dezelfde groep en toen liep ik de helft in de sprint hartslagzone en de helft in de speed hartslagzone. Van gemiddeld 167 hartslagen per minuut naar 139 hartslagen gemiddeld per minuut. Wat een wereld van verschil.
 

Jozsef

New member
Training loont, dat blijkt maar weer eens overduidelijk. :duim:

Straks een MTB rondje van 50 km, met halverwege de Rotte een paar keer de skiberg op bij Bergschenhoek. Berg B is vernieuwd!

 
Bovenaan