Buitenlandse politiek

Status
Niet open voor verdere reacties.

Maasveld

Well-known member
Op Twitter zie je allemaal boze Amerikanen voorbij komen die zich bedrogen voelen door Trump omdat Amerika natuurlijk wel degelijk zelf de (voorlopige) kosten van De Muur aan de grens met Mexico moet betalen. Zijn die mensen daar echt allemaal zo dom?

Die vallen in dezelfde categorie als de mensen die boos zijn op Rutte omdat ze geen 1000 euro hebben gekregen.
 

Ska P 187

Well-known member
Hoezo gaat Mexico die muur, die voor een groot gedeelte eigenlijk al staat naar ik begrepen had, niet betalen?
Wilden ze maar stoppen met exporteren naar de VS?
 

U.G.

Well-known member
Hoezo gaat Mexico die muur, die voor een groot gedeelte eigenlijk al staat naar ik begrepen had, niet betalen?
Wilden ze maar stoppen met exporteren naar de VS?

En hoe komen alle lagen van de bevolking in Amerika dan haar Coke, hero?ne en wiet, of wil je een tweede burgeroorlog ? Mexico betaalt geen peso, en die muur komt er niet eens. Dit wordt een beetje net als de Star Wars van Reagan. Ken je die bullshit nog ?

Wat er al staat , is niet echt om tegen te houden maar om te geleiden naar bepaalde gebieden. Een paradijs voor de kartels dus. Net als in Gaza.
 
Laatst bewerkt:

Ska P 187

Well-known member
Wiet wordt tegenwoordig op eigen grond verbouwd toch?
En de rest wordt gewoon ingevlogen cq gevaren.
En anders regelt de CIA wel wat neem ik aan.
Betreffende de muur, je verhoogt de importbelasting en het komt op hetzelfde neer toch?
 

U.G.

Well-known member
De drugs waren min of meer sarcastisch bedoeld, maar really, alles voor die onverzadigbare markt in laten vliegen dus ? Ik bedoel voor Rotterdam en Antwerpen komen ze al fruitcontainers tekort in Bolivia en Colombia. Iets meer dan een kwart van het wiet in de VS komt uit de VS, de rest vooral gewoon uit Mexico, maar dat terzijde.

Maar denk even mee pik, er gaat een complete muur komen aan die immense grens om indios uit Guatemala en Mexico tegen te houden dus.

Die mensen komen daar aan en maken nergens aanspraak op, hebben geen rechten, staan af te wassen of een gazon te maaien of als kunta kinte ergens te werken voor een paar dollars per uur, en binnen een jaar of twee worden ze toch gepakt en teruggestuurd voordat ze zich kunnen officialiseren. 2,5 miljoen zijn er teruggestuurd bij razzia's van de afgelopen vijf jaar.

Het zijn gewoon de nieuwe slaven man, dus waarom gaat die man een muur bouwen precies ? Vanwege wat ie riep tijdens z'n showtjes in farmland ?

Hij kan voor dat geld beter z'n leger/onderhandelingspositie nog meer oppimpen, want spierballentijd komen eraan.
 

Ska P 187

Well-known member
Over drugs geen grapjes he!
Ach die muur, het zal me eigenlijk verrotten, punt is dat wanneer de VS dat daadwerkelijk wil Mexico wel degelijk, links of rechtsom voor dat gedrocht gaat betalen. Uiteindelijk gewoon de Amerikaanse consument, maar goed.
Waar ik benieuwder naar ben is of hij daadwerkelijk de banden met Rusland aan gaat halen zijn vizier meer richt op China. Zou voor Europa denk ik wel gunstiger zijn, al zijn er ook wat dat betreft nog wel een aantal scenario's te bedenken. Zijn leger is al tip top, zeker in vergelijking met China, dat alleen in sommige cijfers indrukwekkend is, maar in realiteit niet veel voorsteld.
 

U.G.

Well-known member
Mexico heeft niks te betalen. Amerika heeft echt niet die muscle om landen te gaan dwingen om...kom op zeg. Als je geen illegalen wilt moet je ze niet in dienst nemen, klaar.

Banden met Rusland ? Heel het oude Sovjet-Unie plus alles wat daar aan grenst, dat is waar Rusland invloed op wil hebben. Heel simpel. Israel daar gelaten, staat Rusland en de VS wat betreft het Midden-Oosten gewoon bijna constant recht tegen over elkaar. Dat is gewoon bepaald, Amerika wil z'n schat in Saoedi-Arabi? bewaken door in die regio te willen bepalen en dan kom je Rusland tegen met haar, eerder genoemde, motieven.

Dit is simpelweg veel groter dan Trump, Amerika is geen Trump, Trump dient voor Amerika en haar belangen. Zijn grote muil heeft mensen dit misschien doen vergeten.

Het leger kan altijd sterker. De partners van Rusland zijn Iran, China en langzaam maar zeker ook Turkije. Ik moet m'n weekend nu gaan vieren mattie, abra?o !
 

zwammy

Well-known member
Weet ik niet, ken die beste mannen niet. Maar als jij zegt dat ze extreem zijn zullen ze dat wel zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan