Tweede Divisie 2016-2017

SanMark.

Well-known member
Die opgegeven toeschouwersaantallen komen hier toch regelmatig terug.
Ook ik verbaas me wel eens over de aantallen die ik lees en niet alleen in het amateurvoetbal . Ook bv bij Fc Groningen.
Ik blijf me afvragen hoe men de aantallen bepaalt. Is het een gok ? een slag in de lucht ?
Ik weet zeker dat ze niet overal het aantal bezoekers registreren. Als het goed is, wel het aantal verkochte kaartjes, maar lang niet iedereen koopt een kaartje.
Zaterdag j.l. was ik bij HHC - jong AZ en volgens mij stonden en zaten er in de tweede helft wel 200 a 300 toeschouwers meer langs de lijn dan in de eerste helft.


Dus jij denkt dat er de 2de helft meer mensen kijken dan de eerste helft ?
 

noordooster

Well-known member
Ja.
Dat zijn denk ik toeschouwers die dan klaar zijn met de eigen wedstrijd, die gratis naar binnen willen, of die misschien thuis eerst nog een klus af moesten maken of die in de eerste helft nog in de kantine zitten of wat dan ook.
Maar het is eigenlijk bij elke thuiswedstrijd van HHC zo dat het in de tweede helft drukker is rond het veld.
Zoals beloofd heb ik ook nog even bij iemand van ZZVV Zuidwolde ge?nformeerd waarom ze niet meer wedstrijden op de vroege zaterdagavond spelen dan alleen tegen Vitesse '63 en vorig seizoen tegen De Weide.
Een heel duidelijk antwoord kwam niet, maar men is dit seizoen nog niet van plan andere streekderby's op zaterdagavond te spelen.
Er werd wel gezegd dat men er zeker in de winterperiode niet zoveel heil in zag, dat het dan geen extra toeschouwers trekt.
 

de waan

Well-known member
Bij ons was het laatst na rust juist een stuk rustiger, maar dat zal wel met de instuif in de kantine te maken hebben gehad.
 

noordooster

Well-known member
HHC Hardenberg - AFC 1-0
Verdiende overwinning van HHC op basis van inzet en meer kansen.
Net als de vorige wedstrijden onder Karsten liet HHC het initiatief grotendeels aan de tegenstander.
Ook nu gaf HHC nauwelijks kansen weg aan de tegenstander en zelf werden ze ook maar enkele malen gevaarlijk.
Glenn Kobussen scoorde na ongeveer een uur spelen de beslissende treffer met een mooi afstandsschot.
Op deze manier wordt het wel weer steeds leuker om in Hardenberg langs de lijn te staan en de veilige middenmoot is niet ver weg.
 

noordooster

Well-known member
Dat klinkt wat tegenstrijdig.

In de situatie waarin HHC zit is een overwinning het belangrijkste.
Ik kan ook genieten van goed verdedigen en een flinke inzet.
En aan het sfeertje langs de lijn te horen en te zien was ik daarin niet de enige.
 
Laatst bewerkt:

noordooster

Well-known member
Laat ik het zo zeggen, wanneer HHC in deze competitie een wedstrijd speelt hoop ik dat ze winnen. En natuurlijk hoop ik ook dat ze niet degraderen.
Wanneer ze in 1 competitie zouden zitten met bv ACV, Harkemase Boys, ONS, Staphorst, Genemuiden of bv HZVV , clubs die ik ook elk seizoen wel een paar keer zie spelen, dan zou ik niet per definitie voor HHC zijn.
Dat ik regelmatig bezoeker ben van de thuiswedstrijden van HHC heeft meer te maken met het niveau en de sfeer dan met supporter-zijn.
 

Jozsef

New member
Maassluis thuis hard eraf tegen HFC: 0-3. Koekje van eigen deeg. Adel verplicht, en dit seizoen speelt Excelsior dus wat minder op de counter. Dat deed HFC wel, en hoe: 3 kansen, 3 goals.
 

De Groene Scout

Well-known member
Katwijk had een makkie thuis tegen Jong Vitesse. Tja die konden ook niets lenen, aangezien de hoofdmacht ook al vroeg moest voetballen vanavond.
Verder won Kozakken Boys in de extra tijd pas met 4-3 van Spakenburg. Een hectisch slot lees ik, met v.d. Meiracker die een penalty claimde en deze niet kreeg en vervolgens de scheids maar weg duwde en met rood kon douchen (wedstrijdje of 10?).
O ja, ook gezellig oerwoudgeluiden langs de lijn. Druktemakers
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Verder won Kozakken Boys volgens mij in de extra tijd pas met 4-3 van Spakenburg.

Ja, dat was bijzonder. Spakenburg stond 3-1 achter, kwam in de extra tijd op 3-3, maar Everton Pires Tavares schonk Kozakken Boys alsnog de winst. Daarna veel tumult. Rood voor Danny van den Meiracker (Spakenburg), die de scheidsrechter omver geduwd / aangevallen zou hebben. En na afloop ook nog enige ongezelligheid in de catacomben, waar spelers van Spakenburg het aan de stok kregen met stewards van de thuisploeg. Volgens RTV Utrecht heeft Niels Buijtenhuis een trap gekregen, volgens De Bunschoter wilde Ralph Dua verhaal halen omdat hij oerwoudgeluiden had gehoord. Dat zal dus nog wel een staartje krijgen...

Barendrecht - VVSB werd 1-1.
 

noordooster

Well-known member
http://www.rtvnh.nl/nieuws/195975/afc-voorzitter-we-zullen-promotie-weigeren
Niet dat het op dit moment aan de orde is, maar AFC zal een eventuele promotie weigeren en volgens de voorzitter zijn er meerdere verenigingen in de 2e divisie die liever niet promoveren. Was te verwachten. Net als eerder toen er nog geen tweede divisie was.
Wat dat betreft had die tweede divisie er helemaal niet hoeven te komen
De AFC-voorzitter vindt het wel mooi dat zijn club nu tegen zaterdagploegen speelt, vooral vanwege de "beleving". Ik neem aan dat hij de sfeer bedoelt.
Of het omgekeerd ook geldt betwijfel ik, van AFC zag ik slechts enkele hoog-bejaarde supporters waaronder natuurlijk Jack van Gelder ( met sigaar )
 

SanMark.

Well-known member
Hoog bejaarde supporters met hoog bejaarde meningen dus.

Gelijk terugzetten naar de laagste klasse.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
"Je bent amateurclub of niet. Je kan ook niet een beetje zwanger zijn." Want geen enkele club onder de JL betaalt spelers, semi-prof bestaat natuurlijk ook niet.
 

de waan

Well-known member
"Je bent amateurclub of niet. Je kan ook niet een beetje zwanger zijn." Want geen enkele club onder de JL betaalt spelers, semi-prof bestaat natuurlijk ook niet.

Ik ben ten behoeve van mijn bloeddruk gestopt met alles te lezen wat mensen rondom AFC uitbraken. Als AFC echt een amateurclub was hadden ze echt niet hoger gespeeld dan eerste klasse.
 

SanMark.

Well-known member
Ik ben ten behoeve van mijn bloeddruk gestopt met alles te lezen wat mensen rondom AFC uitbraken. Als AFC echt een amateurclub was hadden ze echt niet hoger gespeeld dan eerste klasse.

Als er 1 club zonder te betalen hoofdklasse kan spelen in Nederland dan is AFC dat. Die hebben een zeer grote aanwas van onder.
 
Bovenaan