Hoofdklasse A 2016-2017 (Zondag)

Unregistere

Well-known member
In A weer winnende koplopers. ADO '20 deed dat zaterdagavond al tegen Silvolde (3-1) en JOS / Watergraafsmeer won vandaag met dezelfde cijfers van Heerenveen. Ook SWZ Boso Sneek won ruim, 4-0 tegen SJC. Net als Woezik (1-2 bij De Meern) en RKHVV (0-2 bij SDO) staan de Friezen op tien punten. Dit trio volgt dus op drie punten van de twee koplopers, die op 13 uit vijf staan.

De Bataven versloeg MSC met 2-1 en is van de hatelijke nul af. Dieze West, dat met 1-2 verloor van Hollandia, is nu dus laatste met twee punten. Tot slot eindigde Alverna - Hoogland in 3-3.
 

de waan

Well-known member
En de mazzel hebben dat hij precies voor de lens langs rent.

Ik heb trouwens het idee dat Patrick Lokken al tien jaar 37 is.
 

Unregistere

Well-known member
Poeh ja, die loopt er al wat jaartjes bij! Elf jaar terug al. Blijft wel vreemd om te zien dat hij voor een andere club scoort dan Argon.
 

Unregistere

Well-known member
JOS / Watergraafsmeer na vandaag de enige koploper in A. The Nits hebben er naar verluidt een lange jam uitgeknald in Ferrodome toen ze hoorden dat de late gelijkmaker bij SJC (2-2) genoeg was voor de koppositie.

ADO '20 kreeg namelijk een dik pak op de broek bij Woezik (4-1), dat nu samen met ADO '20 op ??n punt achter JOS staat.

Dan een groepje van drie met tien punten. Dat zijn Hollandia (0-0 tegen De Bataven), SWZ Boso Sneek (verliest met 2-1 bij Hoogland) en RKHVV (verliest met 2-3 van De Meern).

MSC haalt lekker uit tegen SDO: 5-1. Heerenveen schiet ook vaak raak tegen Dieze West, de hekkensluiter: 7-2.

Tot slot Silvolde - Alverna. Dat werd 2-0, waarvan akte.
 

Unregistere

Well-known member
JOS / Watergraafsmeer hield de koppositie keurig vast in A. Het werd 3-2 tegen MSC.

Woezik verspeelde punten bij SWZ Boso Sneek (0-0), ADO '20 deed dat ook tegen SDO (0-0). Daardoor is er een gaatje van drie punten.

Op vier punten vinden we Hollandia (0-3 winst bij De Meern) en RKHVV (2-4 bij hekkensluiter Dieze West).

Verder nog: Alverna - SJC 1-3, De Bataven - Heerenveen 3-1 en Hoogland - Silvolde 0-3.
 

Unregistere

Well-known member
Oei, koploper JOS / Watergraafsmeer toch... De Amsterdammers verliezen met 3-2 bij Silvolde!

Woezik profiteerde echter niet, 0-0 tegen De Bataven. ADO '20 verloor zelfs bij RKHVV met 1-0. Daardoor is die ploeg nu samen met Hollandia (2-1 tegen Hoogland) tweede.

Dieze West nam een puntje mee bij MSC, dat zal de hekkensluiter deugd doen.

Voorts won SJC met 3-2 van De Meern, verloor SWZ Boso Sneek met 2-1 bij SDO en eindigde Heerenveen - Alverna zoals het begon. In 0-0 dus.
 

Unregistere

Well-known member
Een goed weekend voor Woezik. Ze winnen bij JOS / Watergraafsmeer met 1-3 en grijpen de macht in A. Eerste met 18 punten, een puntje meer dan JOS en ADO '20, dat met 0-4 won bij Hollandia. Daarachter een groepje van drie clubs met zestien punten. Dat zijn Hollandia, SJC (1-4 bij Hoogland) en RKHVV (6-2 verlies bij SWZ Boso Sneek).

Dieze West blijft laatste, ze verloren nu met 1-3 van SDO.

Verder nog: Alverna - MSC 2-2, De Bataven - Silvolde 1-3 en De Meern - Heerenveen 2-3.
 

Unregistere

Well-known member
De periodetitel gaat naar ADO '20! Ze winnen zelf met 1-0 van De Meern, terwijl Woezik op 1-1 blijft steken tegen Hoogland. SJC rukte door een 3-0 zege op De Bataven op naar de derde plek, mede doordat JOS / Watergraafsmeer op 1-1 blijft steken bij SDO.

Silvolde klimt ook door een 5-1 overwinning op hekkensluiter Dieze West. Ook Hollandia (1-1 bij Heerenveen), SWZ Boso Sneek (2-3 bij MSC) en RKHVV (1-1) tegen Alverna doen nog goed mee. Staan alle drie op zeventien punten, drie puntjes achter ADO '20.

Er lijkt een redelijk verschil tussen de bovenste en onderste helft te zitten.
 

Unregistere

Well-known member
Kees Zethof, de succestrainer van SJC, verlaat de promovendus na dit seizoen. Naar eigen zeggen is hij klaar bij de Noordwijkers. Tegenover Voetbal in de Bollenstreek reageerde hij met een fraaie quote: ,,Ik ben een bouwer en geen schilder."
 

Unregistere

Well-known member
Kennelijk sloeg die mededeling in als een bom bij SJC, want ze gingen verrassend onderuit bij hekkensluiter Dieze West (3-2).

ADO '20 blijft door een 3-0 zege op Heerenveen koploper, met Woezik (0-4 bij SDO) op een puntje achterstand en daar weer een puntje achter komt Silvolde (0-2 bij SWZ Boso Sneek) op de derde plek. RKHVV won zaterdag al met 2-3 bij De Bataven en is vierde op drie punten van ADO '20.

Daarachter komen dan SJC en JOS / Watergraafsmeer (0-0 tegen Hoogland) op vier punten van de koploper.

Verder nog: De Meern - MSC 3-1 en Alverna - Hollandia 3-0.
 

Unregistere

Well-known member
In welke plaats speelt Alverna eigenlijk? Gisteren zeiden bestuursleden van DESO het zo jammer te vinden dat die club in A zat, omdat het vlakbij Oss lag. Kon me er niet direct een beeld bij vormen.
 
Bovenaan