Klinkt ook wel beter dan dat Boso. Misschien dat mensen het dan ook weer sneller gaan uitspreken als Oo En Es ipv Ons.

Klinkt inderdaad beter.
In de jaren '70 had je in het noorden oa Weber Germanicus, Dijka Steenwijk en Hubert Sneek .
Het zal wat geld hebben opgeleverd, maar gelukkig heeft dat niet erg lang geduurd.

De Groene Scout

Maakt voor de Vogels weinig uit of die spits erbij is. Gewoon 1-6 winnen en door de nederlaag van ASWH nu zelfs doorgeschoven naar plek 2 achter de ongenaakbare koploper FC Lisse. Onderaan boekt Harkemase Boys een belangrijke zege. Huizen verliest weer en blijft onderaan.

noordooster

Wel mooi dat de beide Friese ploegen winnen.
ONS en Harkemase Boys krijgen daarmee weer wat meer lucht.
Jong Groningen kwam niet verder dan 0-0 tegen Rijnvogels.

Unregistere

VVOG is ook een rare ploeg. Alles of niks. En Volendam is ook aan een aardig reeksje bezig.

Het was dan ook een gekke wedstrijd, die we eigenlijk voor rust weggaven. Snelle achterstand, ideaal voor het buitenshuis sterk presterende VVOG. Ze pakken vrijwel alle punten op vreemde bodem. De Harderwijkers konden ons het balbezit gunnen en lekker counteren, dat ligt ze wel. Kunnen ze ook goed met een paar handige aanvallers. Voor rust oogde ASWH wat futloos, wellicht nog wat vermoeidheid van de 120 minuten van dinsdag. Het werd ook nog 0-2. In de rust een omzetting en toen speelden we VVOG een kwartier zoek, paar prima kansen en een bal die al dan niet over de lijn was. Net als je denkt aan de aansluiting, scoren zij uit een vrije trap de 0-3. Daarna kwamen we wel dichterbij, maar gaven we ook te makkelijk weer een goal weg en dus bleef de marge te groot. Na de 2-4 nog een grote kans op 3-4, weer van de lijn gehaald. Diep in blessuretijd counteren zij het uit. Jammer, maar kan een keer gebeuren. Opvallend genoeg wel weer na een midweekse bekerronde, kennelijk is dat toch pittiger dan het lijkt. Volgende week weer herpakken, het seizoen is nog lang en we staan nog steeds keurig derde!

FC Lisse wint de eerste periode, maar krijgt nu een zware serie. Daarin zal moeten blijken hoe sterk ze echt zijn. Komen ze die serie goed door, dan hebben ze een flinke buffer, maar anders kunnen de verschillen wel eens klein worden. Achtereenvolgens Scheveningen, IJsselmeervogels en ASWH zullen ongetwijfeld alles willen doen om Lisse punten afhandig te maken.

Unregistere

ASWH op eigen veld fors onderuit tegen VVOG

ASWH heeft vanmiddag de tweede nederlaag in de derde divisie geleden. De Ambachters gingen op eigen veld fors onderuit tegen VVOG (2-5). De bezoekers zetten de ploeg van trainer Jack van den Berg voor rust al op achterstand en het lukte ASWH ondanks de nodige aanvalslust en vele kansen niet meer om dit in de tweede helft recht te zetten. Telkens als de Ambachters de aansluiting leken te vinden, sloeg VVOG aan de andere kant weer toe en dus gingen de punten mee naar Harderwijk. ASWH zakte daardoor een plekje op de ranglijst en staat nu derde.

Voor Van den Berg was er weinig aanleiding om veel aan zijn elftal te veranderen. De vertrouwde namen verschenen op het formulier, waarbij uiteraard Stef Doed?e nu weer het doel verdedigde. De geblesseerde Jeremy Hubregtse, John van Vugt en Shabir Isoufi waren nog niet inzetbaar. Het was uiteraard even afwachten hoe ASWH de midweekse inspanning tegen Spakenburg had verteerd. Die slopende wedstrijd van 120 minuten leek toch effect te hebben op de benen, want ASWH begon moeizaam aan de wedstrijd. Al vlot werden diverse duels verloren van een energiek VVOG. De Harderwijkers kenden ook nog eens de luxe van een vroege voorsprong, want al in de vierde minuut viel de openingstreffer. Stanley Husen kopte de bal bij een verdedigende actie onbedoeld precies voor de voeten van VVOG-topscorer Jeremy de Graaf. Die had vervolgens geen moeite om de hoek te vinden en de 0-1 op het bord te zetten. Een tegenvaller voor ASWH, terwijl de voorsprong de bezoekers ook nog eens een goed excuus gaf om het balbezit aan de Ambachters te laten en zelf te speculeren op de tegenstoot.

Toch had ASWH al snel weer op gelijke hoogte kunnen komen. Na een foute terugspeelbal bij VVOG kwam Robbert Olijfveld in balbezit. De aanvaller bleef goed kijken en vond zijn partner in de voorhoede, Peter de Lange. De topscorer van ASWH had echter pech, want zijn schot eindigde op de paal en ook de rebound leverde geen treffer op. Uiteindelijk bleek het een van de weinige dreigende aanvallen van ASWH, dat de zo kenmerkende scherpte en energie leek te missen om het de gasten echt lastig te maken. VVOG bleek dankzij de aanwezigheid van enkele handige aanvallers bovendien best gevaarlijk in de omschakeling. Nog voor het half uur verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Na een snelle opening kwam Samir Merraki op rechts in balbezit. Hij kapte naar binnen en schoot van behoorlijke afstand precies in de verre hoek raak. Een knappe goal, waardoor de opdracht voor ASWH alleen maar zwaarder werd. Hoewel de ploeg meer balbezit had, kon het VVOG maar zelden verontrusten en dus bleef de 0-2 achterstand tot het rustsignaal onveranderd.

Van den Berg deed in de rust een omzetting en bracht met Jerry Tieleman en Victor de Blok twee verse krachten. Aanvoerder Jesper van den Bosch en Gilmaro van de Werp bleven achter in de kleedkamer. Ook de veldbezetting wijzigde en nu lukte het ASWH wel om de bezoekers met de rug tegen de muur te zetten. Al snel leek Lars Bosscha te scoren. Na een voorzet van Peter de Lange liet hij een prima volley los, die van de lijn werd gehaald. Menig toeschouwer in de buurt van het doel wist echter zeker dat de inzet van Bosscha de doellijn wel degelijk had gepasseerd, maar de grensrechter stond te ver weg om iets te kunnen constateren en van de waarnemingen van scheidsrechter Gerritsen moest ASWH het vanmiddag ook al niet hebben. De leidsman zou later ook een handsbal in het strafschopgebied en een slaande beweging van VVOG-speler Wilko Braam over het hoofd zien. Hoe dan ook, geen doelpunt dus, maar kort daarna volgde opnieuw een enorme kans. Na een voorzet van Victor de Blok had David Almeida de bal voor het inschieten, maar de rechtsback zocht het doel helaas te hoog. Ook een hard schot van Peter Verhoeve na een voorzet van De Blok leverde net geen treffer op.

Daarom was het erg jammer dat VVOG bij de eerste de beste kans na rust wel scoorde. De bezoekers kregen een vrije trap op een gevaarlijke plaats en topschutter Jeremy de Graaf lepelde de bal in de hoek: 0-3. Over en sluiten, zo leek het. Net in een fase waarin juist ASWH nadrukkelijk op jacht was naar de aansluitingstreffer. Toch kwam ASWH met nog iets meer dan twintig minuten te spelen alsnog dichterbij. Na een voorzet van Lars Bosscha kreeg Robbert Olijfveld een kans. VVOG-doelman Koornberg bracht redding, maar de rebound was voor Nick Slotboom. Zijn eerste poging werd nog geblokt, de tweede keer schoot de Ambachter wel raak: 1-3. ASWH kreeg nieuwe hoop en na een hoekschop van Mels van Driel kopte Peter Verhoeve op doel. Helaas kon een VVOG-speler de bal van de lijn werken. Na een counter van de bezoekers ontfutselde een aanvaller Stanley Husen de bal, waarna een snelle voorzet volgde die door de vrijstaande Oussama Labari werd afgerond.

Opnieuw hetzelfde scenario, ASWH in de aanval en in de jacht op de aansluiting, maar de goal valt aan de andere kant. De Ambachters richtten zich echter nogmaals op en na een dieptepass van Lars Bosscha kon Robbert Olijfveld alleen door. Hij omspeelde de doelman en schoof de 2-4 binnen. Onmiddellijk bracht Van den Berg Bart Deprez als extra aanvaller binnen de lijnen voor Stanley Husen. Kort daarna mocht Olijfveld opnieuw alleen op keeper Koornberg af. Zijn stiftje ging ook over de goalie heen, maar kon door een verdediger van de lijn worden getrapt. Daarmee bleef de marge op twee. Hoewel ASWH alle risico's nam, slaagde de ploeg er niet meer in om dichterbij te komen. VVOG profiteerde in de extra tijd van de enorme ruimte, toen invaller Jeffrey Arends vanaf de middenlijn alleen door kon. Victor de Blok sprintte nog mee, maar Arends was sneller en passeerde ook de ver uitgekomen Stef Doed?e, om vervolgens de eindstand op 2-5 te bepalen.

Een domper voor ASWH, dat de wedstrijd met name in de eerste helft weggaf. Na rust zat er absoluut meer in, maar aan de andere kant is het natuurlijk zo goed als onmogelijk om een wedstrijd te winnen als je vijf treffers incasseert. Het toont eens te meer aan dat de verschillen in de derde divisie niet zo groot zijn en dat je elke wedstrijd top moet zijn. Vandaag lukte dat ASWH onvoldoende, wellicht mede door de vermoeidheid van de bekerwedstrijd. Door de nederlaag is de kans op de eerste periodetitel verkeken, die is inmiddels definitief gewonnen door FC Lisse. Wel staat ASWH nog altijd derde en draait het dus prima mee. Volgende week wacht de kans op revanche, als ASWH op bezoek gaat bij Huizen.

ASWH - VVOG 2-5 (0-2)
4. 0-1 Jeremy de Graaf 27. 0-2 Samir Merraki 59. 0-3 Jeremy de Graaf 68. 1-3 Nick Slotboom 71. 1-4 Oussama Labari 76. 2-4 Robbert Olijfveld 90 (+2). 2-5 Jeffrey Arends
Scheidsrechter: M.P. Gerritsen

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Stanley Husen (77. Bart Deprez), Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (46. Victor de Blok); Jesper van den Bosch (46. Jerry Tieleman), Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld

VVOG: Frans Koornberg; Jeffrey Snijders (71. Richard Gooijer), Jan Jurri?n Hop, Tim Muller, Wesley de Klein; Jaime Bruinier, Wilko Braam (75. Jeffrey Arends), Thomas Vossebelt; Samir Merraki, Jeremy de Graaf (90. Pernelly Biya), Oussama Labari

Unregistere

Speelronde 11

DVS '33 Ermelo - IJsselmeervogels 1-6 (1-3)
1. 0-1 Oktay ?zt?rk 13. 1-1 Kay Velda 28. 1-2 Mike van de Laar 39. 1-3 Mike van de Laar 51. 1-4 Sherwin Grot 58. 1-5 Mike van de Laar 61. 1-6 Ali Akla

Harkemase Boys - Rijnsburgse Boys 4-1 (2-0)
38. 1-0 Ezra Schrijver 45. 2-0 Henny Bouius 53. 3-0 Erich Jongeling 64. 3-1 Wesley Goeman 73. 4-1 Robert Stelpstra

Jong FC Groningen - FC Rijnvogels 0-0 (0-0)
Rood: Mart Spierdijk (FC Rijnvogels, 2 x geel)

Jong FC Volendam - Scheveningen 2-1 (0-0)
42. 1-0 Bert Steltenpool 72. 1-1 Leroy Resodihardjo 81. 2-1 Rihairo Meulens
Rood: Michael Ros (Scheveningen)

FC Lisse - Jong Almere City FC 2-1 (1-1)

13. VVOG 11-12 (-5, 20 goals gescoord)
14. ONS Boso Sneek 11-12 (-5, 12 goals gescoord)

=. Arno Dijkstra (FC Rijnvogels) 8

Mike van de Laar scoorde drie keer voor IJsselmeervogels, dat ruim won van DVS '33 Ermelo en naar de tweede plaats steeg

Joost

Jong Volendam is de meeste verrassende beloftenploeg. De anderen staan wel zo ongeveer waar ze verwacht werden.

Unregistere

Opvallende wedstrijd van Remco. Zal eens aan hem vragen wat er gebeurde.

Doorgebroken man neergelegd. Gevalletje noodrem. Dubieus volgens de SteDoCo-verslaggever op hun website:

Het was dezelfde Remco Buist die krap 10 minuten later in de 57e minuut weer onderwerp van gesprek was. Ditmaal ontving hij van scheidsrechter Winkel uit Appingedam de rode kaart vanwege het vasthouden van de tegenstander op de rand van het 16 meter gebied. Als scheidsrechters dit soort overtredingen consequent met een rode kaart gaan bestraffen dan zie ik in de toekomst legio wedstrijden gestaakt worden vanwege te weinig spelers op het veld.

Vind ik ook wel verrassend. Best een fris voetballend ploegje. Op dit moment profiteren ze denk ik wel van de inbreng van onder meer Steltenpool, die in een dag of vier in drie verschillende competities scoorde. En ze brachten Meulens binnen de lijnen, ook een ervaren jongen.

Laatst bewerkt:

Unregistere

Onze samenvatting. Wat een cadeautjes, de meeste van die tegengoals, nu ik ze weer terug zie. En wat hebben we een hoop kansen gemist. Nou ja, snel vergeten. Wel leuk, een enigszins andere vormgeving van de video:

noordooster

Volgens opgave van VOZ ligt het gemiddelde aantal toeschouwers in de derde divisie zaterdag ongeveer gelijk aan dat in de tweede divisie. 803 om 811 .
Natuurlijk kent de derde divisie enkele erkende publiekstrekkers als Quick Boys en IJsselmeervogels , maar ook Spakenburg, Katwijk en Kozakken Boys hebben vaak veel toeschouwers.
Beide klassen herbergen enkele beloftenteams die nauwelijks publiek trekken.
Ik heb verder niet het idee dat het bij de 18.00 uur wedstrijden in de tweede divisie nou echt storm loopt.

Verder valt op dat HB op zaterdag gemiddeld meer volk trekt dan HA : 575 om 381 .
Persoonlijk denk ik dat in de HB ook interessantere clubs zitten.

de waan

Ik heb me weer eens enorm verbaasd over de cijfers afgelopen weekend. Zelf was in in Spakenburg, waar ik met eigen ogen heb kunnen zien dat er van 1500 simpelweg 2500 wordt gemaakt. Nou blijft het een schatting, maar als ik er een klokgrafiek van maak is de kans dat het daadwerkelijke aantal ergens tussen 1350 en 1650 lag 96%. 2500 is in ieder geval je reinste kolder. Ook bij Lienden hebben ze kennelijk een propagandamannetje in dienst, want ook daar zie ik iedere wedstrijd riant te hoge cijfers langs komen. Aan de andere kant komen ze bij De Treffers (200) en Koninklijke HFC (400) met idioot lage cijfers op de proppen. Kijkend naar de samenvattingen is dat waarschijnlijk respectievelijk zo'n 3x en 2x te laag. De derde divisie volg ik minder, maar ook daar zal ongetwijfeld flink gegoocheld worden.

Kortom, laten we lekker ophouden er allemaal theorie?n op los te laten als het kennelijk onmogelijk is om enigszins betrouwbare gegevens te verzamelen.