Vandaag staat er nog van alles op het programma, met diverse hoofdklassers die in actie komen. EMK - Nuenen bijvoorbeeld, maar ook Patrijzen - Vlissingen, PSV amateurs - Gestel, Victoria '03 - Halsteren en Unitas - IFC, waar ik ga kijken voor de krant. Dinsdag spelen er ook nog diverse teams.

Nootdorp - Westlandia 2 3-0

de waan

Jep.

Het Amsterdamsche Voetbal op twitter;
101. Bij DWS - Wartburgia is verlengd om onduidelijke redenen. Inmiddels wel 5-2 door goals van De Jong (2) en Uhlenbeek.

Het is wat met die scheidsrechters.

Is dat trouwens good old Gus Uhlenbeek?

Unregistere

Zo, dat was nog eens een leuk potje in Zuid I. Unitas - IFC. Althans, na rust. Eerste helft was saai, amper kansen. Unitas zeer compact, IFC - met enkele invallers - kwam er niet doorheen. Na rust gooide Unitas de schroom wat zich van af en werd steeds gevaarlijker. Paar prima kansen om te scoren, werden niet benut. Zes minuten voor tijd schoot invaller Achraf Chentouf met een fraaie volley wel raak. IFC zette nog even alles op alles en kreeg wat hulp van de scheids, die veel te veel tijd bijtelde. In de zesde minuut van de extra tijd prikte aanvoerder Danny Slingerland toch nog de 1-1 binnen.

De scheids kende de regels en dus kwamen er gelijk strafschoppen. Unitas raakte bij de tweede beurt de lat, de derde werd gekeerd. Overnemen, zei de grens, want de IFC-keeper kwam van zijn lijn af. Maar ook die poging werd gepakt. IFC dus dubbel matchpoint, maar topscorer Rombouts schoot over en Arslan zag zijn pingel gestopt worden door Unitas-goalie Ruud Verberk.

Om en om verder dus. Ging lekker, 4-4, 5-5, 6-6. Toen nam Libretto voor Unitas. Van Trijp (IFC) pakt hem weer. Maar opnieuw zegt de grens dat hij te vroeg bewoog, dus weer overnemen. Nu wel raakt, maar IFC scoorde ook weer. 7-7. Unitas nam de negentiende pingel van de middag, raak. Daarna werd IFC-spits Marwin Richard de schlemiel en Unitas-doelman Verberk de held van de middag, want hij stopte de strafschop en dus zorgt tweedeklasser Unitas voor een bekerstunt tegen hoofdklasser IFC.

Bij de Ambachters debuteerde overigens de 18-jarige Jordi Fok, zoon van ex-prof Ries. Die was toevallig de afgelopen drie seizoenen trainer van Unitas, dus wel bijzonder voor beiden.

Forza AZ

Jep.

Ik vroeg me vanochtend al af waarom er alleen 2-2 stond op voetbal.nl, en geen uitslag van de strafschoppenserie.
Hierom dus, net als bij die wedstrijd in Noord tegen de regels een verlenging gespeeld. Wordt vervolgt dus waarschijnlijk.

Abubakari

Mooie naam heeft de tegenstander ook, Germaan de Eland, is dat een sponsornaam of slikken ze gewoon veel LSD bij die club?

Grol - Hector 5-0

Volgens mij is zo ongeveer alles nu wel gespeeld. Hup, op naar de volgende ronde.

2000 Spartanen (zo 3)-Alcmaria Victrix (zo 4) 1-4

Op de strafschoppenserie van DWS-Wartburgia na is alles in de 1e ronde nu gespeeld. Nog actief per klasse in de 2e ronde: