District Noord

Abubakari

Well-known member
In 2J wint VVG de derby tegen Knickerbockers vrij simpel met 3-1, koploper Noordscheschut laat punten liggen (tetegen Groen wat koplopers altijd punten afsnoept) waardoor het gat tussen VVG en de koploper nog maar 3 punten is.
Volgende week moet Noordscheschut uit tegen Pelikaan S, VVG thuis tegen de Weide.

Dokkum verliest met maar liefst 4-0 van laagvlieger AVC en dat is de eerste nederlaag voor Dokkum. Goed nieuws voor alle Groen Witten die het catenaccio van trainer Gerrie de Boer zat zijn (en die vinden dat Jordi in de basis hoort). Buh Kwiek verliest trouwens ook.

Bij de Lauwers-Mamio zijn ze nog steeds aan het tellen, tussenstand 2-11, Mamio blijft dus koploper.

VVG wint met 4-3 (ze gaven het nog bijna weg, 4-1 voor in de 87' minuut), Noordscheschut veegt de vloer aan met de poenclub van Bulten, Pelikaan S - Noordschschut 2-6. NEC Delfzijl verliest en daardoor is VVG nu tweede.

Dokkum en Buh Kwiek verloren allebei. Dokkum zakt na een prima start weg (7 uit de eerste 3 versus 1 uit de laatste 3) en Buh Kwiek staat lekker laag, twaalfde. #uthetnooitwatweestenitsalnooitwatwurde

Mamio verloor bij RWF en verspeelde daarmee de koppositie aan stadgenoot Lycurgus dat wel won.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Nee hoor. Benaming komt gewoon uit Heerenveen. Dat men die naam in Leeuwarden ook is gaan gebruiken, doet daar niets aan af.
 

Abubakari

Well-known member
Op hun site staat bij iedere wedstrijd tegen Groen Geel; G**** G***

Zijn allemaal gasten die vroeger met elkaar speelden, beetje slap ouwehoeren over en weer dus. BQ1887 is ook zo'n koopclub die de opleiding van TKB leegzuigt ipv zelf eens op te leiden, ik geloof dat BQ1887 geen eens jeugdelftallen heeft en Forward is de andere studentenclub, dus dat is de echte rivaliteit, oftewel eens per jaar tegen elkaar voetballen om een fust bier.
 

Abubakari

Well-known member
Vanwege familiaire omstandigheden gekozen voor het potje het dichtst bij huis ipv GRC-Nieuw Buinen in 1F. GRC verloor de laatste weken telkens omdat ze handenvol kansen misten, vanmiddag werd tegen de nummer 2 uit 1F (NIeuw Buinen) het net weer gevonden, een klinkende 4-1 zege! De stunt van de dag was echter voor WVV, strak onderaan staand werd vanmiddag middenmoter Frisia met 8-0 verslagen, de eerste zege voor WVV wat hiervoor al een paar dikke zeperds had gehad.

Dat potje het dichtste bij was Groninger Boys-Lemmer in 2K, de ploegen die de onderste 2 plaatsen bezetten. Lemmer zal daar nog wel even blijven staan, mijn god wat speelden die slecht, zo slecht als Lemmer na rust heb ik het zelden (of nog nooit) gezien in de tweede klasse. Het werd dan ook 7-1, bij rust was het pas 1-0.

In 2K bleef het SC Stadspark op 0-0 steken tegen DTD, Velocitas speelde met 4-4 gelijk tegen Ruinerwold. Stadspark blijft in de subtop staan, Velocitas staat nu 1 plek onder Groninger Boys, elfde.

In 2L was Forward net als twee weken geleden weer vriendelijk voor een stadsgenoot die nog niet gewonnen had. Toen was het Amicitia die van 1 op 4 punten kwam met een 1-5 zege, nu ging Helpman van 1 naar 4 door bij Forward te winnen, 0-3. Een studentenploeg die niet wil leren (van zijn fouten), dat is niet handig. Vorige week nog de credits voor hun prima spel bij koploper Raptim, maar tegen laagvlieger thuis 0 punten en 1 voor en 8 tegen, gevalletje dubbele onderschatting.
GVAV rapiditas won met 5-1 van ZNC, Amicitia verloor met 4-1 van het tot vanmiddag nog puntloze Hoogezand. Forward, Helpman en Amicitia staan 9, 10 en 11, GVAV Rap staat zesde op 4 punten van de koploper.

In 4B zag Gruno zichzelf als kampioenskandidaat. De realiteit leerde dat ze vanmiddag als ??n na laatste op bezoek gingen bij de club die laatste staat. Dat ging wel aardig, Gruno won met 8-2 met 4 goals van Robert Oosterhof.
 

bqandy

Well-known member
In 4B zag Gruno zichzelf als kampioenskandidaat. De realiteit leerde dat ze vanmiddag als ??n na laatste op bezoek gingen bij de club die laatste staat. Dat ging wel aardig, Gruno won met 8-2 met 4 goals van Robert Oosterhof.

Mooi weekeinde voor Oosterhof. Zijn "Groninger Girls1" wonnen met 3-1 van Th? Knickerbockers 8. Dat is het team van de dame die vorige week bij VVG - TKB niet kwam opdagen. Ze stond inderdaad op de bar te dansen. Ze had als invaller vijf keer gescoord. :)
 

Abubakari

Well-known member
Dan moet je ook wel op de bar gaan staan dansen.

Groninger Boys is trouwens wel echt vernieuwd, Reineta, Clemencia en Gio Slijngaard zijn de enige 3 die nog over zijn van de betere tijden. Ondanks de 7-1 denk ik dat GB een zwaar seizoen tegemoet gaat, Lemmer was nivootje 4B, daar had Th? Knickerbockers 8 ook nog wel van gewonnen en voor rust was het behoorlijk matig wat GB betreft. Na rust ging er zoveel mis bij Lemmer, daar profiteerde GB gretig van. Maar zo makkelijk wordt het ze dit seizoen niet meer gemaakt, dat weet ik wel zeker.
 

noordooster

Well-known member
De nieuwe spelregels zijn bedacht door prof. dr. Gerard Sierksema van de RUG.
Hij vond na het oersaaie afgelopen EK dat er iets moet veranderen.
Sam Dr?ge ( unregistere kent hem wel ) gaat de wedstrijd leiden.
Ook Marco van Basten is uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen, men hoopt dat hij 1 of meer van deze veranderingen erdoor krijgt bij de Fifa.

http://www.tweenul.nl/nieuws/voetba...tbaar-maar-professor-wil-meer-schoten-op-doel

De wedstrijd met de nieuwe regels schijnt een succes te zijn geweest en is volgens ingewijden voor herhaling vatbaar.
Sam Dr?ge was trouwens niet, zoals eerder vermeld, de scheidsrechter. Reden onbekend.
 

Abubakari

Well-known member
Vanmiddag in Assen naar LTC-VV Groningen geweest. Rare wedstrijd, al na 3 minuten een blunder achterin bij VVG en 1-0 achter, in het eerste kwartier kans op kans voor VVG maar allemaal mis, daarna nog steeds 90% op de helft van LTC en wat minder grote kansen, countertje in de 40' minuut en 2-0. Na een dik uur de verdiende aansluitingstreffer, daarna LTC wat kansen via de counter en VVG wat LTC zwaar onder druk zet zonder tot grote kansen te komen maar wel continu dreigend, maar in de 85' minuut viel ie aan de andere kant, 3-1. En in de laatste seconde werd het ook nog 4-1. Overkomt VVG wel vaker dat ze na een hele goeie wedstrijd een mindere wedstrijd spelen. Ook opzienbarend, de altijd zeer betrouwbare VVG keeper maakte 3 blunders waar 3 goals uit voortkwamen.

Gelukkig verloor de koploper ook en de nummer 3 ook, zo werden Pelikaan S en DZOH de grote winnaar, die sluiten weer een beetje bij de top 3 aan.
 
Laatst bewerkt:
G

Gast

Guest
In 3D leuke wedstrijd gezien tussen Borger en ZZVV die uiteindelijk eindigde in een 2-4 winst voor ZZVV. Vreemdste uitslag was toch wel die tussen Hollandscheveld en koploper DESZ dat in Hollandscheveld met 6-4 verloor. Op de ranglijst lijkt de scheiding tussen het linkerrijtje en rechterrijtje nu wel een beetje in de maak.
 

noordooster

Well-known member
In 3D leuke wedstrijd gezien tussen Borger en ZZVV die uiteindelijk eindigde in een 2-4 winst voor ZZVV. Vreemdste uitslag was toch wel die tussen Hollandscheveld en koploper DESZ dat in Hollandscheveld met 6-4 verloor. Op de ranglijst lijkt de scheiding tussen het linkerrijtje en rechterrijtje nu wel een beetje in de maak.

De verschillen zijn nog klein tussen de ondersten van het linkerrijtje en de bovensten van het rechterrijtje.
Nummer laatst CSVC won zijn eerste wedstrijd.
De enige ploeg die nog niet verloren heeft, is Nieuwleusen.
De degradanten uit de 2e klasse van vorig seizoen doen het nu met een 2e, 3e en 6e plaats behoorlijk goed.
 
G

Gast

Guest
Uiteraard zit het nog dicht bij elkaar, maar de ploegen die nu bij de bovenste zeven staan had ik daar ook verwacht. Lutten zie ik nog wel omhoog komen en Borger wat naar beneden. Hollandscheveld is voor mij geen touw aan vast te knopen of die nu te hoog staan of op de plek waar ze horen.

Nieuwleusen trouwens dankzij de winst van Hollandscheveld op DESZ periodekampioen geworden.
 
Bovenaan