District West II

Unregistere

Well-known member
Het Dordtse RCD is dit seizoen uitgeleend aan West II en speelt in de zondag derde klasse D. Dat gaat ze best goed af. Vandaag 3-0 winst tegen WCR en dus staan ze na vijf duels gedeeld eerste met tien punten. Samen met JHR en Besiktas.

Seizoen is nog erg lang, maar tot op heden draait de promovendus dus prima mee in de derde klasse.
 

Unregistere

Well-known member
In 1B dendert koploper Nootdorp maar door. 3-1 tegen ACV, 18 uit zes en al een mooi gaatje met nummer twee Brielle. Dat team won met 0-1 bij Voorschoten '97, maar staat met dertien uit zes dus wel al vijf punten achter.

XerxesDZB won bij mede-degradant Sportlust '46 (0-3) en dat had de formatie van Joop Hiele wel nodig. Titelfavoriet XerxesDZB heeft nu zes uit zes en stelt dus nog altijd teleur. Net als SC Feyenoord, dat met 1-0 verloor bij Westlandia.

Ook Deltasport verloor terrein door een 2-0 nederlaag bij Forum Sport.

FC 's-Gravenzande (4-0 winst tegen SVC '08) is met 11 uit vijf overigens virtueel de voornaamste achtervolger van Nootdorp.
 

Unregistere

Well-known member
RCD uit Dordrecht moest in 3D de koppositie afstaan aan CKC. Zelf speelde RCD in een topper gelijk bij Slikkerveer (3-3), dat gedeeld derde staat. Volgende week mag nummer twee RCD op eigen veld tegen een andere gedeelde nummer drie spelen, namelijk JHR.
 

Unregistere

Well-known member
Nou, Nootdorp kan dus toch nog punten verspelen in 1B. De koploper bleef bij XerxesDZB op 0-0 steken. Op zich niet gek, want dat was de gedoodverfde kampioen en die staat met zeven punten dus al ver achter op Nootdorp, dat eerste staat met negentien punten.

De concurrentie sloot ook niet echt aan. Brielle bleef steken op 1-1 tegen Forum Sport, FC 's-Gravenzande pakte na een spectaculaire 4-4 ook slechts ??n puntje bij Neptunus-Schiebroek. Deltasport steeg naar plek drie na een 1-0 overwinning op Vitesse Delft.

Ook SC Feyenoord komt op stoom: 3-0 tegen SVC '08.

Erg leuk was het bij Voorschoten '97 - Westlandia: 7-5!!
 

Ceephax

New member
Ik hoorde dat de Haagse Multiculturele Club onlangs uit de competitie was genomen wegens het mishandelen van een scheidsrechter.
 

Unregistere

Well-known member
In 1B begint koploper Nootdorp wat te haperen. 2-2 tegen Deltasport. Wel periodekampioen uiteraard en nog altijd een goede voorsprong op de achtervolgers. Dat zijn Deltasport en FC 's-Gravenzande, dat wel met 1-3 verloor van SC Feyenoord, op vijf punten. De Rotterdammers rukken na de moeizame start op en staan nu vierde, zes punten achter Nootdorp. Brielle heeft dezelfde achterstand, maar die ploeg doet het juist steeds wat minder. Nu werd er met 2-1 verloren bij Sportlust '46.

XerxesDZB blijft teleurstellen. Nu werd er met 3-1 verloren bij Vitesse Delft. De ploeg van trainer Joop Hiele staat op de tiende plek met zeven punten, nu dus al dertien punten achter de koploper.
 

Unregistere

Well-known member
Nootdorp is het echt een beetje kwijt in 1B. Nu weer 1-1 bij Neptunus-Schiebroek. FC 's-Gravenzande (1-3 bij Westlandia), Brielle (4-0 tegen Deltasport) en SC Feyenoord (3-2 tegen Sportlust '46) winnen wel en naderen de koploper tot op respectievelijk drie, vier en vier punten.

XerxesDZB blijft het lastig hebben. Nu werd het 1-1 bij Forum Sport, dus zakten de mannen van Joop Hiele naar de elfde plek. Geen fijne plek, want als je daar blijft staan, ga je de nacompetitie om behoud in. Dit terwijl XerxesDZB de voornaamste titelkandidaat was!
 

Unregistere

Well-known member
In 1B deed Nootdorp nu wel goede zaken. De koploper versloeg SC Feyenoord in de topper met 2-1 en zet de Rotterdammers daarmee op zeven punten. Brielle won de andere topper tegen FC 's-Gravenzande en passeerde die ploeg op de ranglijst. Daarom is Brielle nu tweede op vier punten van Nootdorp, dan volgt 's-Gravenzande op zes punten en dan dus Feyenoord op zeven punten. Forum Sport is verrassend vijfde na een 4-0 overwinning op hekkensluiter Neptunus-Schiebroek.

XerxesDZB won bij ARC en steeg naar de negende plek. Staan wel aardig in de tweede periode nu, daar moeten de Rotterdammers het nu dus van hebben.
 

De Groene Scout

Well-known member
Foei TAC'90!!!!!
Kennen mensen hier die club een beetje?
ALPHEN AAN DEN RIJN ? TAC ?90 heeft vijf punten in mindering gekregen van de KNVB, omdat de scheidsrechter anderhalve week geleden werd mishandeld tijdens de voetbalwedstrijd tussen de eerste elftallen van TAC ?90 en Alphense Boys in Den Haag. Ook wordt TAC voorwaardelijk uit de competitie genomen en moet de club een boete van 300 euro betalen.
De spits en clubgrensrechter van TAC ?90 hebben de scheidsrechter geslagen. Zij zijn allebei voor drie jaar geschorst. De trainer van TAC ?90, die vlak voordat de wedstrijd uit de hand liep rood kreeg vanwege commentaar op de leiding, is voor vier wedstrijden geschorst.

Ook heeft de KNVB bepaald dat de eindstand van TAC ?90 ? Alphense Boys definitief 2-3 is. Daarmee is Alphense Boys nu ook officieel mede-koploper in de 1e Klasse B. De scheidsrechter van dienst had twee weken vrijaf gekregen en keert daarna weer terug op het veld.

Buitenspeldoelpunten
Het was een rumoerige wedstrijd. Qua voetbal een aantrekkelijke wedstrijd, maar na verloop van tijd keerde het publiek zich tegen de scheidsrechter. Voor het goedkeuren van een doelpunt van Alphense Boys, terwijl de assistent-scheidsrechter van TAC vlagde voor buitenspel, en het afkeuren van een TAC-doelpunt vanwege buitenspel ? op advies van de clubgrensrechter van Alphense Boys ? zette kwaad bloed.
?Ik denk dat van de 100 toeschouwers er 80 niet voor het voetballen kwamen?, zei Alphense Boys-trainer Aad van den Berg na afloop in een interview met Studio Alphen. ?Mijn spelers zeiden na afloop ook dat ze van het publiek langs de zijkant heel veel ziektes naar het hoofd geroepen kregen. Alles wat ze deden was een grote ziekte en ellende. Dan moet je je kapot schamen. Het is misschien een beetje de maatschappij, maar ik vind het vreselijk.?

Wedstrijd bijna gestaakt in rust
De clubgrensrechter van TAC ?90 werd in de eerste helft weggestuurd door de scheidsrechter. Hij bleef verhaal halen bij de arbiter na het goedgekeurde, in zijn ogen, buitenspeldoelpunt. De scheidsrechter was de tirade aan zijn adres zat en stuurde de assistent-scheidsrechter weg. Een nieuw persoon moest het restant van de wedstrijd vlaggen namens TAC ?90.
In de rust overwoog de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken. De leidsman had daarover telefonisch overleg met de KNVB in Zeist. Na een extra lange rust, besloot de arbiter de wedstrijd toch voort te zetten.

Mishandeld
In blessuretijd ging het mis. Eerst kreeg de trainer van TAC ?90 rood vanwege aanmerkingen op de leiding over opnieuw een ? in zijn ogen ? foute beslissing van de scheidsrechter. Toen de spits zag dat zijn coach de rode kaart kreeg, stormde hij met gebalde vuist op de leidsman af om verhaal te halen. Zijn teamgenoten konden voorkomen dat het op dat moment escaleerde maar ook de aanvaller van TAC ?90 kreeg rood voor zijn aanval.
Vanaf dat moment kon hij zijn emoties niet beheersen. De spits van TAC gaf de scheidsrechter een klap in zijn gezicht. De scheidsrechter besloot daarop direct af te fluiten. De spits van TAC ?90, die even later door de gealarmeerde politie werd aangehouden, ontkent de arbiter geslagen te hebben. Op basis van getuigenverklaringen, die het slaan hadden gezien, is de aanvaller veroordeeld door de tuchtcommissie van de KNVB.

Op weg naar de kleedkamer ontstaat er een woordenwisseling tussen de scheidsrechter en de eerder weggestuurde clubgrensrechter. De clubgrensrechter pikt niet wat de arbiter tegen hem terugzegt en viel hem aan. De clubgrensrechter beweert dat de scheidsrechter hem hoerenzoon noemde, maar dat wordt ontkent door getuigen. Ook de clubgrensrechter is die middag gearresteerd door de politie op het complex van TAC ?90.

Rol scheidsrechter
De uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB staat los van het strafrechtelijk onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie. Niet alleen de scheidsrechter heeft aangifte gedaan van mishandeling, ook heeft TAC ?90 aangifte gedaan tegen de scheidsrechter. Volgens TAC heeft de arbiter gedreigd met een pistool terug te keren naar TAC ?90 om de club kapot te maken. Ook zou hij kwetsende taal hebben geuit en een snijdende beweging met zijn vinger naar zijn nek hebben gemaakt.
 

Unregistere

Well-known member
Haagse multiculturele club, deels voortgekomen uit Takdier Boys als ik het wel heb. Ze spelen volgens mij nog niet eens zo heel lang mee in de offici?le KNVB-competities, daarvoor als het goed is vooral actief in de toenmalige Haagse bondcompetities. De afgelopen jaren is het zondagteam vrij snel gegroeid. Ik weet dat buitenspeler Mo El Osrouti, nu van Quick Boys, daar ook gevoetbald heeft. Vorig seizoen zaten ze bij IFC in de eerste klasse, toen zijn ze bij de Ambachters in elk geval niet heel erg opgevallen. Behalve dan dat ze er twee keer dik van wonnen. Melbi Raboen was er de eerste maanden van vorig seizoen nog trainer, die werkte eerder ook bij onder meer Quick Boys, De Zwarte Schapen, UVS, TONEGIDO en Holland. Met die Utrechtse club werd hij ooit nog zondagkampioen.
 

Joost

Well-known member
Als je zo'n moeilijke pot hebt als scheidsrechter, waarom dan nog in de blessuretijd de trainer een rode kaart geven?
 

Unregistere

Well-known member
FC 's-Gravenzande wint in 1B van koploper Nootdorp (2-0) en staat nu tweede op drie punten. Dan volgen Brielle (verloor van XerxesDZB met 2-1 en verzuimt dus te profiteren) en SC Feyenoord (1-0) tegen Forum Sport op vier punten.
 

Unregistere

Well-known member
In 1B is het echt weer spannend nu. Nootdorp blijft thuis op 0-0 steken tegen Westlandia en dus komen FC 's-Gravenzande (1-2 bij Forum Sport) en Brielle (4-0 tegen SVC '08) dichterbij. Zij staan nu respectievelijk ??n en twee punten achter.

SC Feyenoord haakt even af na een 2-0 nederlaag bij XerxesDZB. Die ploeg, voor aanvang een titelfavoriet, lijkt het na een slechte start op de rails te hebben. De brigade van Joop Hiele staat ook bovenaan in de tweede periode.
 

Unregistere

Well-known member
Het naar West II uitgeleende Dordtse RCD doet het nog steeds goed in 3D. De promovendus won vandaag met 2-0 van DHZ en staat tweede op drie punten van koploper Slikkerveer. Knap.
 

Unregistere

Well-known member
We zijn halverwege in 1B en er is een verrassende koploper. FC 's-Gravenzande wipte dankzij een 2-0 overwinning op subtopper Deltasport over Nootdorp heen, want die ploeg speelde gelijk bij Vitesse Delft (2-2). De goede serie van XerxesDZB is doorbroken in een stadsderby bij laagvlieger Neptunus-Schiebroek: 2-0. Daardoor verspeelde de formatie van Joop Hiele de eerste plek in de tweede periode.

Stand bovenin:

1. FC 's-Gravenzande 13-27
2. Nootdorp 13-26
3. Brielle 13-24
4. SC Feyenoord 13-23
5. Deltasport 13-21
6. Sportlust '46 13-21

Interessant wel. Sportlust '46 na een moeizame start toch wat opgekrabbeld, Deltasport lijkt mij te grillig. Brielle en SC Feyenoord waren samen met XerxesDZB de topfavorieten en maken dat toch wel waar, maar FC 's-Gravenzande en Nootdorp blijken taaie ploegen.

XerxesDZB staat met 17 uit 13 op de achtste plek en lijkt dus op de nacompetitie te moeten gokken. Maar dan hebben ze uiteraard eerst een (vervangende) periodetitel nodig.
 

Unregistere

Well-known member
De Rotterdamse traditieclub, spelend in de eerste klasse bij de zondagamateurs, gaat na dit seizoen op zoek naar een andere trainer. Robert Verbeek vertrekt namelijk. Op zich niet bijzonder, maar de reden die de club op de eigen site noemt is wel opmerkelijk:

Met teleurstelling delen wij mede dat V.O.C. heeft moeten besluiten de samenwerking met trainer Robert Verbeek niet te verlengen. De ervaringen gedurende de laatste anderhalf jaar geven aan dat Robert Verbeek en V.O.C. heel goed bij elkaar passen. Het zou dan ook zeer voor de hand hebben gelegen om die relatie te verlengen en te bestendigen.

De Wet Werk en Zekerheid betekent echter dat iedere verlenging zou leiden tot een contract voor onbepaalde tijd. De gevolgen daarvan kan een sportvereniging als V.O.C. niet dragen. Daarom is met spijt in het hart besloten uit elkaar te gaan. Wij wensen Robert het allerbeste en veel succes toe.

Bestuur V.O.C.

Hoe zullen andere clubs dat dan doen, vraag je je af?
 

de waan

Well-known member
Echt een heerlijk doordachte wet is het.

Overigens is dit ook een van de bezwaren die de contractweigeraars hebben. Zeker nu er nog geen CAO is.
 

Unregistere

Well-known member
Toch schijn je het via bepaalde constructies wel legaal te kunnen ontwijken, aldus diverse mensen in reacties op dit nieuws. Mogelijk speelt het dus ook een beetje mee dat er andere clubs interesse hebben in Verbeek (lees IFC), al wil VOC in principe wel graag met hem door. Die stellen dat het echt door die wet komt. Betekent dan dus wel dat VOC vanaf nu iedere trainer na twee seizoenen gaat vervangen, als ze consequent zijn.
 
Bovenaan