Status
Niet open voor verdere reacties.

De Groene Scout

Well-known member
Denk ook wel dat die bal erin zat. Als de keeper echt wist dat die er niet in zat, had hij ook wel heftiger gereageerd richting de grens. Hij wist het wel en keek een beetje onnozel om zich heen.

Unregistere

Klopt. Ik ken hem ook vrij goed. Hij heeft stage gelopen bij OOGTV en deed toen vooral verslag van wedstrijden van Be Quick 1887.

Oh, leuk. Dat wist ik niet. Ken hem alleen van fora als Harkemase Boys-supporter. Op 15 oktober hoop ik hem even de hand te schudden in Friesland.

Unregistere

Ja, zware blessure bij een speler van Almere. Wedstrijd is wel uitgespeeld en 1-1 geworden.
ASWH nu medekoploper; grote klasse Unregistere!!!!

Ja, mooi hoor. We waren al eerder medekoploper, maar nu dus weer terug bij de kopgroep. Ook met een iets beter doelsaldo dan FC Lisse, dus we staan zelfs bovenaan. Fantastisch natuurlijk!

Er viel weinig op onze overwinning af te dingen. Voor rust weer erg sterk, heer en meester. Na de openingsgoal door Robbert Olijfveld kort na het half uur - hij scoorde voor de zesde keer op rij in een offici?le wedstrijd - maakte Jesper van den Bosch er drie minuten later 2-0 van. Dat was eigenlijk al genoeg. Jong FC Volendam, met vrij veel jonge spelers en een paar man met ervaring in het eerste, werd eigenlijk nauwelijks gevaarlijk. In de tweede helft speelde ASWH iets slordiger, maar waren er nog wel kansen op meer. Dat gebeurde niet, maar 2-0 is ook prima. Daarna een etentje op de club met spelers, begeleiding en partners, dus dat was wel extra gezellig zo.

Unregistere

Dank je! :duim:

Mevrouw Bakker was vandaag ook weer eens aanwezig om te grensjagen:

Joost

Dat VVOG is ook een apart team. Na die 8-1 vorige week kwamen ze vandaag met 0-3 achter maar halen ze het na de pauze op tot 3-3.

Unregistere

Alvast ons wedstrijdverslag, vanmiddag de rangen en standen.

ASWH koploper na zege op Jong Volendam

ASWH heeft de koppositie in de derde divisie heroverd. De Ambachters wonnen vanmiddag op eigen veld van Jong FC Volendam (2-0) en kwamen daardoor op gelijke hoogte met FC Lisse, maar wel met een iets beter doelsaldo. Een prachtige prestatie van de formatie van trainer Jack van den Berg. De klus tegen de beloften van FC Volendam werd ook al met verve geklaard. In een sterke eerste helft nam ASWH via twee kort na elkaar gemaakte treffers afstand van de bezoekers. Na rust kwam de marge nooit meer in gevaar, terwijl de Ambachters nog enkele kansen op een ruimere zege lieten liggen.

Trainer Jack van den Berg koos voor dezelfde elf spelers die vorige week zo'n indruk hadden gemaakt op bezoek bij Quick Boys. Jeffrey Altheer, John van Vugt, Jeremy Hubregtse en Jerry Tieleman ontbraken nog altijd in de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde is wel op de weg terug, want hij trainde afgelopen week volledig mee en zal volgens plan binnenkort zijn eerste minuten maken in het tweede elftal. Tegenstander Jong FC Volendam trad aan met een mix van jeugdige talenten en reservespelers van het eerste, die een dag eerder nog op de bank zaten bij het Jupiler League-duel van Volendam tegen Jong FC Utrecht.

Al direct na de aftrap deelde ASWH een eerste waarschuwingsschot uit. De klok was net de tien seconden gepasseerd toen Robbert Olijfveld al een doelpoging ondernam. Het leverde nog geen doelpunt op, maar was wel de voorbode voor wederom een prima eerste helft. ASWH bepaalde wat er gebeurde, was veelvuldig in balbezit en gunde de Volendamse beloften amper gelegenheid om te voetballen. Het enige dat er in het eerste half uur aan ontbrak was een Ambachts doelpunt. Kansjes kwamen er wel. Robbert Olijfveld schoot na een verre inworp net over en even later kopte aanvoerder Jesper van den Bosch na een hoekschop van Mels van Driel op de lat. Aan de overzijde diende Stef Doed?e amper in actie te komen. Slechts ??n keer brak Jong Volendam door, scoorde zelfs, maar dit gebeurde in buitenspelpositie.

Kort na het half uur zorgde Nick Slotboom voor een van de mooiste acties van de eerste helft. De Ambachtse nummer tien kwam op eigen helft in balbezit en begon aan een lange run, schudde enkele tegenstanders af en schoot op doel. Jammer genoeg ging de bal net naast, want deze actie had een beter lot verdiend. Niet veel later mocht ASWH toch juichen. Peter Verhoeve opende schitterend naar de rechterflank, waar Jesper van den Bosch sterk was in het duel met zijn tegenstander, de achterlijn haalde en een voorzet gaf op Robbert Olijfveld. In twee instanties werkte Olijfveld de bal binnen, zijn vijfde treffer deze competitie en alweer de zesde offici?le wedstrijd op rij waarin hij scoorde. Drie minuten later sloeg ASWH weer toe. Opnieuw zette Jesper van den Bosch een actie in aan de rechterkant. Hij stormde richting het doel en schoot de bal via de benen van de doelman binnen: 2-0. In enkele minuten tijd bouwde ASWH dus een fijne marge op, die werd vastgehouden tot het rustsignaal.

De tweede helft begon voorspoedig voor ASWH, dat in hetzelfde tempo door voetbalde en dreigend was. Schoten van David Almeida en Jesper van den Bosch eindigden over en naast. Rechtsback Almeida dook niet veel later nogmaals op in het vijandelijke strafschopgebied, maar zijn gekrulde schot werd nog aangeraakt en vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Corner dus. Die hoekschop werd door Nick Slotboom voor het doel getrapt en door Peter de Lange ingekopt. Doelman Michaelis kreeg de bal precies in zijn handen en haalde opgelucht adem.

De trainer van de bezoekers probeerde met enkele wissels nog wat te veranderen. Jong FC Volendam kwam daardoor ook iets beter voor de dag dan voor rust, maar dat kwam ook doordat ASWH onbewust de teugels iets liet vieren. De buit leek eigenlijk wel binnen. Hoewel de Ambachters nog wel probeerden de supporters nog wat leuke staaltjes voor te schotelen, bloedde de wedstrijd toch een beetje dood. Wel waren er enkele fijne flitsen, zoals de aanval over rechts waarbij David Almeida voorzette en Peter de Lange de paal raakte. Nick Slotboom kreeg eveneens de handen op elkaar toen hij van iets voorbij de middellijn ineens op doel schoot, omdat hij zag dat keeper Michaelis te ver uit zijn goal was gekomen. Helaas eindigde de bal naast het doel. In de absolute slotfase zorgden de invallers Shabir Isoufi en Bart Deprez nog bijna voor een derde treffer, maar Deprez kopte jammer genoeg op de paal na een voorzet van Isoufi.

Al met al een goede overwinning voor een vooral voor rust weer zeer sterk ASWH. Omdat FC Lisse bij Rijnsburgse Boys bleef steken op een doelpuntloze remise, voert ASWH nu samen met Lisse de ranglijst aan. Het doelsaldo is licht in Ambachts voordeel, waardoor ASWH voor het eerst in de historie koploper is in de derde divisie. Volgende week speelt de ploeg van Van den Berg op eigen veld tegen de nummer drie ODIN '59, een heuse kraker dus. Tussendoor wacht echter nog een fraaie uitdaging. ASWH reist woensdag af naar Groesbeek, waar tweededivisionist De Treffers als tegenstander wacht in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker. Het wordt dus een interessante week!

ASWH - Jong FC Volendam 2-0 (2-0)
32. 1-0 Robbert Olijfveld 35. 2-0 Jesper van den Bosch
Scheidsrechter: M. Ritmeester

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange (84. Bart Deprez), Robbert Olijfveld (89. Shabir Isoufi)

Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis; Mohamed Betti, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Darryl B?ly; Rafik El Hamdi, Rodney Smorenberg (58. Bert Steltenpool), Joey Veerman (58. Gerry Vlak); Kay Tejan (65. Richie Owusu-Ansah), Jordy Hilterman, Enzo Stroo

Unregistere

Speelronde 6

Capelle - IJsselmeervogels 2-3 (1-1)
14. 0-1 Mike van de Laar 26. 1-1 Gertjan Rothman 48. 1-2 Oktay ?zt?rk 83. 2-2 Kai Fens 89. 2-3 Sherwin Grot

Harkemase Boys - DVS '33 Ermelo 1-5 (1-2)
5. 1-0 Oebele Schokker 22. 1-1 Maurice de Ruiter 28. 1-2 Frank Heus 65. 1-3 Maurice de Ruiter 76. 1-4 Maurice de Ruiter 83. 1-5 Joran Pot

Huizen - Jong Almere City FC 1-1 (1-1)
5. 1-0 Guido de Graaf 8. 1-1 Silvester van der Water
Bijz.: Duel lag een half uur stil vanwege een zware blessure bij Van der Water (Jong Almere City FC)

VVOG - ONS Boso Sneek 3-3 (0-3)
13. 0-1 Martijn Roosenburg 24. 0-2 Rein Werumeus Buning 30. 0-3 Yum? Ramos (strafschop) 52. 1-3 Jeffrey Arends 58. 2-3 Jeremy de Graaf 90. 3-3 Jeremy de Graaf

=. Ezra Schrijver (Harkemase Boys) 4

Maurice de Ruiter schoot drie keer voor raak voor DVS '33 Ermelo, dat ruim won bij Harkemase Boys