Binnenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

gevegt

Well-known member
8 jaar ge?ist, 3 jaar gekregen. Gevegt zou zo wel even langskomen met het plan wat 2 jaar geleden al door de 1e kamer moest. Het zou je familie zijn, Pff zeg.
Dat was vorig jaar en ik heb er niets meer van gehoord.

Bizar lage straf met een zeer discutabele uitleg. Het OM zal wel in beroep gaan.
 

Wigboldus

Well-known member
Weet je wat mij dat opvalt? Dat de dader onder invloed van drugs rijdt en dat als vermindering wordt toegerekend. Of lees ik dat verkeerd. Hij verkeerde in een psychose na drugsgebruik en wist niet wat hij deed, dus is het dood door schuld ipv doodslag. Ik denk dan: Drugs gebruik? Strafeis 3x omhoog.

Ik ben het helemaal met je eens.
 

Eef de Kip

Well-known member
Onder dood door schuld is dit nou eenmaal het maximum dat een rechter kan geven. Waarom doodslag niet kon worden bewezen vraag ik me ook af.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Altijd dus je dosis drugs bij je hebben voor het geval je iemand doodrijdt.
 

Jef400

Well-known member
Wat ik uit mij hoofd zeg is drie jaar het maximale voor het bewezenverklaarde. Dus in die zin is hij maximaal vast gegaan. De rechter acht het niet bewezen dat hij bewust erachter op is gereden, maar dat ie bezig was met uitwijkmanouvres en rekent hem de psychose volledig aan doormiddel van het volledig toerekeningsvatbaar achten. Als ik het met de artikelen vergelijk kan ik me wel in de uitspraak vinden. Al zou de maximum straf met dit artikel wel omhoog kunnen naar mijn mening.
 

Ska P 187

Well-known member
Het lijkt erop dat het geen probleem is in Turkije om van een man te houden, da's toch wel fijn en moderna. Of mis ik iets?
 

zwammy

Well-known member
Zo moeilijk is het niet. Turk word opgepakt, zegt dat ze worden opgepakt omdat ze van Erdogan houden. Turken in thuisland en schotel zijn boos op Nederland.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan