District Oost

Bonehead

Well-known member
Het zou toch eeuwig zondig zijn als de namen PW en SC Enschede verdwijnen.

Enschede heeft 1 voetbalclub op 6320 inwoners.
Nijverdal heeft 1 voetbalclub op 4982 inwoners.
 

Ceephax

New member
Nee. Tot een jaar of 20 geleden heeft PW altijd in het Volkspark gezeten.

Dat is daar wel in de buurt. Het klopt wel dat er erg veel clubs in Enschede zijn, maar het zou wel zonde zijn als zo'n 130 jaar oude club zou verdwijnen. Ooit een stukje gelezen dat er mogelijk eerder gevoetbald werd bij PW dan bij HFC. Niet in Oost maar in Tilburg verdwijnen volgend seizoen ook de 2 oudste clubs van de stad. LONGA en NOAD, vind ik altijd wel jammer om zoiets te lezen. Probleem is dat veel van die oude clubs van oorsprong midden in de stad zaten, die moeten dan gedwongen naar een ander stadsdeel omdat de bouwgrond veel geld voor de gemeente kan opleveren. De clubs worden er meestal niet beter van.
 

Ceephax

New member
Na 4 jaar heropening historische tribune van AGOVV

DSC1412-520x245.jpg


http://www.hetgeldersevoetbal.nl/fe...istorische-tribune-agovv-op-20-aug-programma/
 

de waan

Well-known member
Ik zag nog wat beelden langs komen van Heino-Rohda Raalte. Zag er aardig uit. Rohda won trouwens met 4-1 van de ploeg van Michel Steggink.
 

De Groene Scout

Well-known member
KVV Losser is gestart met een 1-0 overwinning op La ' premi?re. Uiteraard moest er vanwege wangedrag van Lap-zijde nog wel even een afkoelingsperiode ingelast worden.
 

Ceephax

New member
Plannen voor profvoetbal steken wel vaker de kop op in die regio.
http://www.gelderlander.nl/sport/vo...ub-in-de-vallei-staat-in-de-ijskast-1.2411874

Ik denk dat het in dat gebied qua inwoners misschien wel zou kunnen met redelijk grote plaatsen als Veenendaal, Ede, Wageningen. Ook spelen er een aantal clubs op redelijk niveau als bijvoorbeeld DOVO, GVVV, DFS en Bennekom. Lienden zit daar ook nog redelijk in de buurt en voorheen had je daar ook nog VVA '71. Ik geloof alleen niet dat er nog 2-wekelijks gevoetbald mag worden op De Berg.
 

Joost

Well-known member
Allemaal dorpen die waar de voetbalvereniging een bindende factor is. Die mensen ga je echt niet op richting de Berg krijgen.

Ik krijg wel het idee dat de mythe FC Wageningen ondertussen veel groter is dan de club ooit geweest is. De club was vrij vaste gast in het rechterrijtje van de Eerste Divisie en trok toeschouwersaantallen van hetzelfde niveau als pakweg Helmond Sport of Telstar.
 

De Groene Scout

Well-known member
Misschien de zondag maar eens anders gaan besteden en maar een keer vaker naar KVV Losser gaan kijken.
2 gespeeld 6 punten!!! O ja, wel 3 doelpunten vandaag van spelers met KWIK-achtergrond.
 

Joost

Well-known member
Ik zag op de lokale zender vanavond een interview met de trainer van Slekker Boys; Gerard Zweerink De naam verraadt het al, absoluut geen Midden-Limburger. Is dat een bekende trainer in het oosten van het land en hoe komt zo iemand in hemelsnaam in Slek uit.
 

Ceephax

New member
Ik ben benieuwd of het BVC '12 (1e Klasse) gaat lukken om voor de 5e keer achter elkaar te promoveren. Na de winst op Germania (2-1) staan ze op de 4e plek.
 

De Groene Scout

Well-known member
Een keer eens iets anders dan de scheids molesteren; we verstoppen zijn kleren:

GOOR – Een opvallende gebeurtenis na afloop van het duel tussen Twenthe Goor en Turkse Kracht. Scheidsrechter Rene Beijen moest op zoek naar zijn kleren, aangezien die niet meer in zijn kleedkamer lagen.


Deze werden later vies en nat in een afvalton op het Goorse sportpark weergevonden, samen met zijn vernielde bril. ,,Heel triest’’, aldus voorzitter Ben Bekhuis van Twenthe. ,,Die man komt uit Eerbeek helemaal naar Goor om te fluiten, zijn hobby uit te voeren, en dan gebeurt er dit.’’

In het duel gaf de arbiter, die zelf niet wilde reageren, twee rode kaarten aan Turkse Kracht, maar de club uit Deventer ontkent iets met het voorval te maken te hebben. Turkse Kracht won het duel overigens wel met 1-0.
 

De Groene Scout

Well-known member
PH uit Almelo (toch een grote en stabiele 2e klasser) maakt volgend seizoen de overstap van zondag naar zaterdag.
Ze zullen wel van onderaf moeten starten, 4e klasse dus. Komt voor mij toch wel wat verrassend, aangezien ik de geluiden over de overstap gemist heb en het in mijn ogen wel een goede gezonde zondagclub is.
NA ON wordt het de 2e club die volledig op zaterdag zal gaan spelen.
 

de waan

Well-known member
Was al een tijdje sprake van. Vorige keer volgens mij nog weggestemd. Er blijven ook nog wel teams op zondag spelen trouwens.

Die spelen dus nog 24 wedstrijden voor de kat zijn kut. En na twee wedstrijden al een doelsaldo van 1-10. Wordt nog een lang seizoen zo.
 
Bovenaan