Kinderen (t/m 15 jaar) en 65+ betalen bij ons 4 euro. Rest inderdaad 7 euro. Was vorig jaar ook al zo, we hebben niets verhoogd na de promotie.

Op de site van FC Groningen staat werkelijk niks over Jong FC Groningen. Ook niet dat ze zaterdag moeten spelen of hoe laat. Vind ik raar.

Oh: Hans Nijland wijdt er 4 zinnen aan in zijn nieuwsbrief, maar voor de rest dus niks over Jong FC op de Grunn site.

De kans bestaat dat er binnenkort ook bij FC Groningen entree gevraagd gaat worden.

Ik heb dit "betrouwbare gerucht" nagevraagd, maar het blijkt niet te kloppen. Dit hele seizoen blijft het gratis bij de beloften van FC Groningen.
Men denkt dat er geen hond komt opdagen als er entree gevraagd gaat worden.

noordooster

Zouden er nu van die vele supporters die om de 2 weken in de euroborg zitten niet een aantal op zaterdagmiddag naar Jong Groningen gaan ?
Ik denk van wel.
En een aantal tegenstanders uit hun competitie neemt normaal gesproken ook nogal wat publiek mee.

De Groene Scout

Ik denk van niet; jong teams worden doorgaans alleen bezocht door familie en vrienden (en diverse scouts). Dat zal nu in de 2e divisie niet ineens veranderen. Hooguit 25 extra 'fans' die ook bij het 1e juichen komen hier op af.

de waan

En een stuk of tien scouts.

En als FC Groningen de wedstrijden al niet eens aankondigt op haar eigen site kun je dat ook niet verwachten natuurlijk.

noordooster

Dat is niet waar.
Op de site van de club staat duidelijk een aankondiging van de wedstrijd inclusief een terugblik op de wedstrijd tegen Scheveningen en een ( korte ) voorbeschouwing op de wedstrijd tegen DVS '33.

de waan

Oke, dat is dan kennelijk inmiddels veranderd. Ik dacht dat het meneer De Vries was die meldde dat er niks over te vinden was.

noordooster

Het is gisteren gepubliceerd en je kunt het nu, omdat er recentere berichten zijn, alleen maar vinden onder het kopje "nieuws".
Ik zou het mooier vinden als ze het rechtsboven zouden opnemen als volgende wedstrijd, onder de wedstrijd van het eerste.
En dan inclusief een voorbeschouwing.
De KNVB vindt het belangrijk dat de beloftenteams in de piramide komen, de BVO's die meedoen ook.
Terwijl er verder in het land veel kritiek is op die beloftenteams.
Als de BVO's de wedstrijden van hun jong-teams wat meer in de picture zetten draagt dat misschien bij aan een wat betere acceptatie.
Wellicht dat de KNVB hierin richting de BVO's ook wat stimulerender kan werken.

Unregistere

Interessant dat in de voorbeschouwing de bevindingen van de scout al voor een deel worden gemeld.

Wij spelen morgen voor het eerst in tien jaar weer eens voor de competitie tegen IJsselmeervogels. Altijd leuk. Toch een titelkandidaat, dus ik ben benieuwd. Voetballend loopt het allemaal wel lekker. In de voorbereiding, tegen Sneek en ook voor rust tegen Chevremont werd er goed gespeeld. Alleen scoren gaat tot op heden niet zo makkelijk, want te veel kansen blijven onbenut. Dat zal dus moeten veranderen, hopelijk morgen al. Ook interessant om te zien hoe de keeper het zal doen. Die strijd is nog niet beslist. Beide keepers komen deze week nog een keer in actie en daarna kiest de trainer wie tegen Jong FC Groningen de eerste man is. Die blijft dan in principe staan, tenzij er sprake is van een blessure, schorsing of ernstig vormverlies.

noordooster

De andere 2 jong clubs uit deze divisie :
Van jong Almere zie ik op de site wel een wedstrijdverslag van de partij tegen Rijnsburgse Boys, maar eigenlijk niets over de komende wedstrijd tegen Harkemase Boys.
Bij Volendam krijgt het verslag van de vorige wedstrijd van de beloften en de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Lisse goed aandacht op de site.

bqandy

Ik zal morgen eens tellen bij FC Groningen 2 - DVS'33.

Twitter-account van Groningen heeft het over 300 toeschouwers op Corpus.
Rijnsburgse Boys, Lisse, Scheveningen en Harkemase Boys winnen allen en komen met 2 winstduels bovenaan.

noordooster

Ik had het idee dat er wel een 400 toeschouwers waren.
Stukken meer dan alleen wat familieleden en scouts.
Er zijn er die op dit niveau minder toeschouwers trekken.
Groningen 2 besliste de wedstrijd in de eerste helft. Tot 2x toe was een aanvaller de verdedigers van DVS 33 te snel af.
In de eerste helft was Groningen 2 de betere en ook fellere ploeg. DVS'33 probeerde al breiend het Groningen doel te bereiken, maar er ging onderweg steeds wel wat mis.
Na rust had DVS '33 wel een overwicht, maar echte kansen kregen ze nauwelijks.
We vonden het een verdiende winst voor de Groningers.

noordooster

Ook RTV noord schat het aantal toeschouwers op 400, las ik.
Het was ook behoorlijk sfeervol rond het hoofdveld van GRC Groningen.
Dat je bij jong-teams in een sfeerloze ambiance speelt, zoals door velen gevreesd, gold vandaag in ieder geval niet voor de wedstrijd van jong Groningen.
Dit beloftenteam komt beslist niet in de problemen in de derde divisie.
Scheidsrechter Serik was wel erg kwistig met gele kaarten.

bqandy

FCG zegt 300, Noord Ooster en Noord 400. Ik kwam uit tussen de 350 - 375. Ongeveer net zo veel als vorige week bij Be Quick - Juliana.

DVS'33 viel me zwaar tegen. Laag baltempo. Daar verras je een tegenstander niet mee.
En het was typisch een wedstrijd tegen een beloftenelftal. Die hebben altijd een explosief begin en als je dan niet op let sta je na tien minuten al met 2-0 achter. Noordooster schetst het beeld van de wedstrijd verder prima. Nog een balletje op de paal van de FC na rust.

Maar toch weer begrepen dat er vanaf oktober 5 euro entree geheven gaat worden. De bronnen spreken elkaar tegen.

Unregistere

Mooie overwinning van ASWH op de gevallen grootmacht.

Ja, lekker thuisdebuut in de derde divisie zo. Het is nog lang, maar Vogels-trainer Sandor van der Heide moet snel aan de slag als hij met zijn ploeg om de titel wil spelen. Eerste vereiste is dan om er een team van te maken in plaats van elf individuele spelers. Jammer dat ze nog de 4-2 maakten vanaf de stip in plaats van dat wij nog de 5-1 maakten, maar goed, je kunt niet alles hebben. Ben hier al erg blij mee! :duim:

ASWH boekt mooie overwinning op IJsselmeervogels

De eerste thuiswedstrijd ooit in de derde divisie heeft ASWH vanmiddag een fraaie overwinning opgeleverd. De Ambachters waren op eigen veld te sterk voor amateurgrootmacht en titelfavoriet IJsselmeervogels (4-2). De basis voor de knappe zege werd gelegd in het eerste kwartier na rust, toen ASWH met twee snelle treffers een comfortabele marge pakte. Die gaf de energiek en met veel inzet spelende ploeg van trainer Jack van den Berg niet meer prijs, waardoor voor het eerst in de historie een driepunter werd gepakt in derde divisie.

Van den Berg begon met vrijwel dezelfde namen als afgelopen woensdag in de KNVB Beker tegen Chevremont. Alleen onder de lat was een wissel doorgevoerd. Stef Doed?e verdedigde nu weer het doel. Stanley Husen was nog niet fit genoeg om in de wedstrijdselectie te worden opgenomen. Dat gold uiteraard ook voor de al langer geblesseerde Jerry Tieleman, terwijl Jeremy Hubregtse met een zware blessure helaas lang uit de roulatie zal zijn.

In de openingsfase moest ASWH duidelijk even in het ritme komen. IJsselmeervogels was in die periode meer in balbezit en probeerde aan te vallen. De Ambachtse defensie gaf echter nauwelijks een krimp, waardoor het gevaar van de bezoekers vooral uit standaardsituaties kwam. Daarmee had IJsselmeervogels wel bijna een doelpunt te pakken, want Gilmaro van de Werp moest een kopbal van Sherwin Grot na een hoekschop van de doellijn koppen. ASWH ontsnapte dus, maar kwam na een kwartier wel beter in de wedstrijd. Na een dieptepass van Jesper van den Bosch was Robbert Olijfveld voor het eerst dreigend namens de Ambachters, maar zijn wippertje vloog over het doel van de gasten. Er volgde een levendige eerste helft, waarin beide teams een behoorlijk tempo hanteerden. Er kwamen ook kansjes. Een poging van Robbert Olijfveld werd net geblokt door een verdediger, terwijl een schot van Peter de Lange evenmin doel trof. Stef Doed?e diende aan de overzijde een vrije trap van Henri de Graaf te keren.

In de laatste minuut van de offici?le speeltijd opende Jeffrey Altheer naar rechtsback David Almeida, die op zijn beurt de diep sprintende Jesper van den Bosch vond. De aanvoerder leverde een voorzet af, die door doelman Jaimy Schaap volledig verkeerd werd beoordeeld. De goalie leek te rekenen op de hulp van zijn defensie en via zijn handen eindigde de inzet van Van den Bosch uiteindelijk in het doel. Een prima moment om op voorsprong te komen. Jammer genoeg lukte het ASWH echter niet om ongeschonden het rustsignaal te bereiken. In de extra tijd kreeg IJsselmeervogels een vrije trap. Die werd voor de goal gebracht en iets te makkelijk door Sherwin Grot in het doel gewerkt. In plaats van 1-0 stond het dus 1-1 na het laatste fluitsignaal van de overigens prima leidende scheidsrechter De Gast.

In de tweede helft verscheen Jeffrey Altheer niet meer aan de aftrap. De centrale verdediger moest door een blessure noodgedwongen de strijd staken. Gilmaro van de Werp schoof door naar het centrum, Victor de Blok viel in als linksback. De Blok was met een van zijn eerste acties direct belangrijk, want hij haalde met een prima sliding een counter van de gasten eruit. In plaats daarvan kon ASWH een aanval opzetten. Peter de Lange, als voormalig 'Blauwe' goed op dreef tegen 'de Rooien', kwam aan de rechterkant in balbezit en vond Robbert Olijfveld. Met een behendige actie draaide Olijfveld weg in het strafschopgebied en speelde vervolgens Mels van Driel aan. De routinier schoot met nota bene zijn rechterbeen de bal prima in de hoek en bracht ASWH weer aan de leiding. De koek was nog niet op, want enkele minuten later kreeg ASWH een vrije trap na een pittige overtreding op Lars Bosscha. Mels van Driel mikte nu met zijn fijnbesnaarde linker op doel. De vrije trap kwam niet bij het doel, maar wel bij Peter de Lange. Van dichtbij schoot de spits keurig de 3-1 binnen, waarmee ASWH in tien minuten een fijne marge te pakken had.

Natuurlijk probeerde IJsselmeervogels vervolgens wel om de aansluitingstreffer te forceren. Er werden enkele aanvallende wissels doorgevoerd. De gasten werden ook heus wel dreigend, maar echt heel grote kansen hoefde ASWH niet toe te staan. De beste was nog voor Hanne Hagary, maar na een klutssituatie na een hoekschop schoot de voormalig Feyenoorder over. ASWH loerde zelf op de omschakeling om de wedstrijd definitief te beslissen. Een aantal dreigende uitbraken strandden in de eindfase, maar zeven minuten voor tijd was het wel raak. Robbert Olijfveld ontsnapte aan de linkerkant en vond de door het midden met grote passen opstomende Jesper van den Bosch. De captain liep door en gaf de bal prima terug op Olijfveld, wiens zuivere inzet de 4-1 betekende!

Dat leek de beslissing. IJsselmeervogels was geknakt en ASWH kreeg nog twee fantastische kansen omdat de bezoekers enorm veel ruimte weggaven. Peter de Lange vond beide keren doelman Schaap op zijn weg, maar het gaf wel aan dat ASWH de wedstrijd definitief in de zak had. In de laatste minuut rukte IJsselmeervogels nog een keer op, waarbij rechtsback Shanon Carmelia volgens de scheidsrechter werd geduwd door invaller Shabir Isoufi. De Gast gaf een strafschop aan de bezoekers. De treffer van Sherwin Grot had echter louter statistische waarde, want verder dan 4-2 liet ASWH het niet meer komen.

Een mooie overwinning voor een gedreven spelend ASWH, dat zich als een team presenteerde. Vanzelfsprekend werden de drie punten enthousiast gevierd. Winnen van een kampioenskandidaat is altijd goed voor het vertrouwen. Daarom zal ASWH de komende week met een goed gevoel in gaan. Eerst speelt het woensdag voor de KNVB Beker bij RVVH, zaterdag volgt dan de uitwedstrijd bij Jong FC Groningen. Weer twee mooie duels op komst dus!

ASWH - IJsselmeervogels 4-2 (1-1)
45. 1-0 Jaimy Schaap (eigen doelpunt) 45 (+1). 1-1 Sherwin Grot 49. 2-1 Mels van Driel 54. 3-1 Peter de Lange 83. 4-1 Robbert Olijfveld 90. 4-2 Sherwin Grot (strafschop)
Scheidsrechter: T. de Gast

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Peter Verhoeve, Jeffrey Altheer (46. Victor de Blok), Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom (88. Bart Deprez); Peter de Lange, Robbert Olijfveld (85. Shabir Isoufi)

IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Shanon Carmelia, Ralph Hovestad, Dennis Hollart, Henri de Graaf (70. Oktay ?zt?rk); Achraf Nejmi, Mike van de Laar (56. Ali Akla), Christiaan van Hussen; Hanne Hagary, Sherwin Grot, Mimoun Eloisghiri (46. Maikel de Harder)