Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

ALenstra

Well-known member
Turken die voor en tegen Erdogan demonstreren en extreem rechtse Duitsers die tegen de Turken demonstreren.
 

Maasveld

Well-known member
Ach, laatst was er in Dortmund een demo van extreem-rechts waar vanuit heel Europa exteem-links op af zou komen. Niks gebeurd.
 

ALenstra

Well-known member
Schijnt weinig te gebeuren in Keulen. Wel moesten de extreemrechtsen stoppen met hun betoging omdat ze zich niet aan de afspraken hielden.
 

zwammy

Well-known member
De Turkse regering heeft geen goed woord over voor de beslissing van het Duitse grondwettelijke hof, dat gisteren bepaalde dat Turkse politici demonstranten in Keulen vandaag niet via een videoverbinding mogen toespreken.

Zo'n tienduizend mensen zijn in Keulen samengekomen voor een massale steunbetuiging aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Aanleiding voor de grote demonstratie is de mislukte staatsgreep van 15 juli in Turkije. De protestactie is allerminst onomstreden. Diverse tegendemonstraties zijn aangekondigd, onder meer door rechtsextremisten. De politie zet ruim 2700 agenten in om de vrede te bewaren.

Volgens de Turkse minister voor EU-zaken druist het besluit van de rechter niet alleen in tegen democratische waarden, maar is het ook strijdig met het recht op de vrijheid van meningsuiting en het recht op de vrijheid van vergadering

Wat een lolbroeken zijn het toch ook daar in Turkije
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan