De Bewegers

Steve

New member
Blijft natuurlijk wel een prachtige tijd. Als je wat meer interval training zou gaan doen moet je makkelijk de beoogde tijd kunnen halen.

De vorm van de dag is essentieel als je een PR wil lopen. Tenzij ie PR nog niet zo scherp staat. Op de 16.1 km kan ik nog wel een PR lopen, daar heb ik 1.11.33 staan. De 15 km was altijd wel een beetje mijn afstand. Daar heb ik drie keer een 1.03 gelopen waarvan de snelste 1.03.11.

Groot verschil tussen je 15 en je 16.1 dan. Of heb je de 16.1 weinig gelopen?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Groot verschil tussen je 15 en je 16.1 dan. Of heb je de 16.1 weinig gelopen?

Minder vaak gelopen en hoe gek het ook klinkt, 16,1 km was vaak net een kilometer te ver. Ook vaak op parcours die niet snel zijn. De Dam tot Damloop is natuurlijk vrij druk om echt lekker te lopen en een najaarsloop over de dijk met vijf kilometer keiharde tegenwind tegen het stormen aan helpt ook niet. Mijn tien kilometer PR is ook niet echt hard met 41.30. Laat staan mijn 5 km met 22.03. 5 km loop ik ook alleen maar als ik niet genoeg getraind ben voor 10 km of als er geen langere afstand zou zijn. Misschien dat ik volgende week donderdag wel weer een 5 km ga lopen. Er is dan een polderloopje van 5 km of 10 km waar ik wel aan mee wil doen en de dag ervoor loop ik al ongeveer 10 km bij het volgende Wijkenloopje en de zondag erna wil ik op de Hoorn marathon eigenlijk de tien km wel weer binnen de 44 minuten lopen. Al kan daar het weer nog wel eens een stokje voor steken. Net als vorig jaar zou het wel weer eens opeens de eerste echt warme dag kunnen zijn.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Wat je niet echt hard noemt, haha.

Relatief gezien dan. Als je 1.03 op de 15 km loopt, dan zou je sneller moeten kunnen. Nu lijkt een 41.30 nog ver weg voor mij. Terwijl ik eigenlijk nog wel eens een keer de 10 km binnen de 40 minuten zou willen kunnen lopen. Het is toch een beetje een magische grens. Het voordeel is dat ik nu wat meer loopervaring heb en ik zowaar gefocust kan trainen. Voorheen deed ik maar wat. Een beetje op de woensdagavond trainen, af en toe een duurloopje voor mijzelf en af en toe een wedstrijd. Net hoe het allemaal uit kwam. Ook toen zal ik de anderhalf keer hardlopen per week niet gehaald hebben.
 
Laatst bewerkt:

Jozsef

New member
41.30? Pffff, dan was je echt behoorlijk vooraan geeindigd in R'dam op de 10 km. Ik zat al ruim voor de middenmoot met m'n "bescheiden" 54.51.

@Zuti: 28 juni een idee? De zondag ervoor is 't vaderdag, de zondag erna komt de Tour zowat langs m'n voordeur. Anders in juli een keer.
 
?

?uti

Guest
41.30? Pffff, dan was je echt behoorlijk vooraan geeindigd in R'dam op de 10 km. Ik zat al ruim voor de middenmoot met m'n "bescheiden" 54.51.

@Zuti: 28 juni een idee? De zondag ervoor is 't vaderdag, de zondag erna komt de Tour zowat langs m'n voordeur. Anders in juli een keer.

Dan gaat het juli worden, op 28 juni ben ik jarig.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Vanmorgen toch weer met een loopje meegedaan. Gelukkig dat ik gratis met een bedrijventeam met de tien km meekon. Anders was ik wellicht zo stom geweest om voor de vijftien km te gaan. Nu hard gestart op een tempo om 44 minuten te lopen. Dat bleek na vier of vijf km er niet in te zitten. Na zeven km werden mijn benen zwaar en ging ik voor de 45 minuten. Toch weer de nawee?n van Apeldoorn. Dat leek makkelijk te lukken, maar ik kreeg helaas kramp aan de zijkant van mijn kuit. Daardoor in 45.06 gefinisht. Maar goed, in geen jaren zo snel een wedstrijd gelopen, dus ik ben diktevreden. Volgende week zondag een nieuwe poging wagen. Al beloven de omstandigheden zwaar te zijn. Pas om een uur starten als de zon behoorlijk vel zal zijn.
 

Jozsef

New member
Was vandaag van plan 3 aaneengesloten routes op de Utrechtse Heuvelrug te rijden. Door de regen al verschoven naar Bergschenhoek of Vlaardingen hier om de hoek.
Het is niks, 't blijft regenen. Dan zometeen maar hardlopen en woensdag biken. Zonde, niets is zo lekker als met een zonnetje urenlang biken in de ongerepte natuur.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Er was heel veel regen voorspeld, maar op wat heerlijke motregen bleef het lekker droog. Als de wind er even niet was, dan was het zelfs benauwd.
 

Jozsef

New member
Hier niet, Max. Beetje miezerregen doet me niets, maar dit is niet lekker om te rijden. Lopen in de regen is dan weer w?l lekker.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Lopen in regen is prima, al vind ik het wel zo prettig als je wel droog start. Hier zal het overigens ook zo wel los gaan als ik de lucht zo zie.

Ik zie nu overigens dat ik in deze maand met ruim 197 kilometer zelfs nog iets meer heb hardgelopen dan in de twaalf maanden daarvoor. Het totaal in mijn sporthorloge staat nu op 393 km. Nu de loop frequentie vasthouden en het aantal kilometers afbouwen.
 
Laatst bewerkt:

Eef de Kip

Well-known member
pfff, net thuis van een weekendje Limburg met 7 vrienden. Weet niet wat zwaarder was 160 km (incl 25 heen en weer naar start en finish) fietsen met ruim 2000 hoogtemeters of dat gezuip met de mannen.

Maar zonder dollen, was weer een topweekend, fietsen natuurlijk ook. Tocht was wel een stuk zwaarder dan vorig jaar, tijdens de reguliere tocht hadden we al bijna 2000 hoogtemeters, meer dan de 1550 waar de organisatie het over had. Maar vooral de harde wind en de lage temperatuur maakte het een stuk zwaarder. Gisteravond compleet kapot (vooral na de 2 flessen Limoncello) en nu languit op de bank.
Wel voldaan.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Mooi dat je het sportieve en het gezuip combineert. Was het weer een beetje lekker in het Limburgse?
 

Eef de Kip

Well-known member
Mooi dat je het sportieve en het gezuip combineert. Was het weer een beetje lekker in het Limburgse?

Mwah, het was iig droog tijdens de tocht, dat is het belangrijkste maar een beetje zon kan geen kwaad natuurlijk. Verder was het vrij koud hoor. Heb nog een paar armstukken gescoord tijdens de beurs vrijdag en daar was ik erg blij mee.

Vandaag was het helemaal drama natuurlijk maar goed, lekker met die gasten een weekendje weg is goud waard.
 

Jozsef

New member
Net overigens 7,5 km gelopen rond de Kralingse Plas in een PR: 5.26 m/km. In de wind en regen, haha.
 

Pascallovic

Well-known member
Vandaag maar eens met mijn zus meegelopen, die voor het eerst sinds haar zwangerschap weer eens meer dan 4 km ging hardlopen. 10 kilometer in 1 uur en 2 minuten met een gemiddelde hartslag van 154 per minuut. Daar kan ik tevreden over zijn.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Weer een ruime 10 kilometer gelopen. Redelijk relaxt gelopen omdat ik morgen weer een 10 kilometer wedstrijd loop. 4:48 min/km. Lang niet gek. Ik ben wel benieuwd hoe het morgen gaat. Ik had wel het gevoel dat als ik vandaag een stuk harder zou gaan, dat mijn benen dan weer zouden volschieten net als zondag. Morgen wil ik als testwedstrijdje voor zondag gebruiken. Zondag wil ik rond de 44 minuten lopen en om eerlijk te zijn liever er een stukje onder. 3,5 jaar geleden liep ik een 10 km in 43:48 en het zou mooi zijn om te constateren dat ik dat nu ook weer kan. Daarna wil ik stappen gaan maken richting mijn niveau in 2007, het jaar waarin ik mijn PR's heb gelopen. Ik denk dat ik me daarvoor wel weer moet aansluiten bij een hardloopvereniging.
 
?

?uti

Guest
Goed streven. Ben benieuwd hoe jet het gaat doen.


Zelf heb ik al een aantal dagen geen fiets meer aangeraakt, ik heb een vervelende teen blessure waardoor ik nu geen schoenen aan kan. Morgen vertrekken we met vakantie, dus dat wordt opnieuw 1,5 week niet fietsen, daags na terugkomst heb ik een flinke trainingsronde met andere renners op de planning staan. Ik hoop dat ik een beetje fatsoenlijk mee kan komen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Zo weer terug. Nog even gezellig nagezeten. Het was een goede testronde. Goed tempo gehouden en redelijk constant gelopen op een inzinking van een seconde of tien in km 9 na. Uiteindelijk op 44:48 uitgekomen en 4:29 min/km. Tweede ronde (waren twee rondes van 5 km) begon het echt goed warm te worden. Zelfs tijdens het douchen ging het zout van het zweet nog de ogen in en na het douchen was het nog steeds wat klef. Vandaag heb ik iig met de 45 minuten grens afgerekend en zondag moet er eigenlijk nog een minuut vanaf. Hopelijk dat het weer gunstig is. Het schijnt zaterdag te gaan onweren, dat zou de benauwdheid mooi uit de lucht halen.
 
Bovenaan