Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

Max

Administrator
Forumleiding
Af laten drijven naar de VS zag ik bij Speld voorbij komen. De fik erin is ook prima.
 

Joost

Well-known member
De manier van stemmen tellen, als straks de eerste cijfers binnenkomen zullen ze 3D downing street wel weer tevoorschijn toveren.
 

Friesland

Well-known member
Even voor de duidelijkheid voor iedereen, er is dus geen exit-poll. Morgenochtend weten we pas echt of we er in blijven of niet. De eerste uitslagen worden rond 2.00 uur Nederlandse tijd verwacht.

Drie uren voor de eerste resultaten in een simpel referendum (twee keuzes)? Wat een ongelooflijke bananenrepubliek is het!
Ik heb ook wat gekeken bij de verkiezingen van 2010, 2015 en het Schotse referendum, dat ging ook in een enorm slakkentempo, met name dat Schotse referendum.

Ook de manier waarop de stemmen worden geteld lijkt nogal omslachtig. Hier worden alle stemmen op het stembureau geteld en de cijfers doorgegeven aan het centrale stembureau van de gemeente. Op basis van de beelden van de BBC lijkt het alsof alle stembussen van de stembureaus eerst naar het centrale stembureau gebracht en begint men dan pas met tellen. Het zal wel wettelijk verplicht zijn, maar wat is de logica daarachter? Het lijkt mij dat als je, zeg, 100.000 stemmen moet tellen, de kans op een telfout groter is, dan als je 1.800 stemmen moet tellen.
 

Friesland

Well-known member
Gibraltar komt spoedig met een uitslag, wordt gezegd (10-15 minuten). Nou, die uitslag kan ik nog wel afwachten, dan.

Uitslag in Gibraltar:
95,9% voor blijven
4,1% voor vertrekken

Hopelijk is dit een goed voorbeeld voor de rest.
 
Laatst bewerkt:

Kralinger

Administrator
Forumleiding
"Remain" staat nu nipt voor. Als remain wint, zal het voornamelijk dankzij Schotland en London zijn.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Het lijkt erop dat dit land heeft gestemd voor economische zelfmoord. De leugenaars, haatpredikers en angstzaaiers winnen. Erg triest...
 
Laatst bewerkt:

Kralinger

Administrator
Forumleiding
In Schotland heeft iedere gemeente voor de EU gestemd, de meesten met een overgrote meerderheid. Die Schotse onafhankelijkheid is nu slechts een kwestie van tijd.
 

Reza

Member
Dit gaat ook gevolgen hebben voor de EU. Volgend jaar verkiezingen in Frankrijk. Een land wat wordt getroffen door terreur. Daar liggen ook anti-EU sentimenten. Als Le Pen daar de verkiezingen wint, stapt ook Frankrijk uit de EU. Deze (inktzwarte) dag komt in de geschiedenisboekjes te staan.

Dit heeft Brussel wel aan zichzelf te wijten. Ze hebben nooit rekening gehouden met de gevoelens en zorgen van de bevolking in de verschillende landen. Griekenland wat financieel op de been wordt gehouden, talloze Syri?r en andere immigranten die de EU (dankzij Merkel) overspoelen, mensen die hun baan kwijt raken aan goedkope arbeidsimmigranten uit de EU. Dan zijn dit de keiharde consequenties.
 

Pascallovic

Well-known member
Vooral het resultaat van de EU zelf. Als zo'n groot land wegloopt, dan is wel duidelijk dat het goed mis is. Eens zien of de EU zo soepel is om een keer echt de koers te wijzigen.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
De dagen van Cameron zijn nu geteld. Er moeten onderhandelingen komen met de EU en de landen waarmee de EU handelsverdragen mee heeft over hoe nu verder. De slechte "heronderhandlingen" van Cameron met de EU en daarna de slechte campagne aan zijn kant hebben "remain" niet geholpen. Het lijkt me geen goed idee als hij nu de nieuwe onderhandelingen gaan leiden. Zowel links als rechts en zowel "leave" als "remain" lijken het daar wel over eens te zijn.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Zoals verwacht heeft de SNP nu opgeroepen een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland te houden en Sinn Feinn heeft opgeroepen een referendum over Ierse hereniging te houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan