Tennis

Status
Niet open voor verdere reacties.

JMD

Well-known member
Mooie emotie.
Zeker. Ik zit elke keer weer met een brok in de keel...


11.00, we gaan starten, het is bewolkt in Parijs, maar voorlopig nog droog.
Overigens, op de site van Roland Garros zijn artists impressions te zien van het vernieuwde park, dat in 2020 klaar moet zijn. Ziet er echt schitterend uit. 2 opvallende details: 1) het centre-court krijgt een dak (na de Australian Open en Wimbledon en het dak in aanbouw bij de US gaan dus ook de Fransen over op een dak) en 2) er komt een schitterend nieuw court in de botanische tuinen van de Serres d'Auteuil. Ziet er echt fantastisch uit.

Verder worden baan 1, 2, en 3 gesloopt, wordt het park uitgebreid, komt er aan de westkant een 'verzonken baan' (die dus lager ligt dan de looppaden, zodat je van boven kunt kijken) en een aantal nieuwe banen aan de westkant, komt er een nieuw 'hoofdkantoor' met allerlei faciliteiten.
 

JMD

Well-known member
Hoorde net ook dat gisteren de onderbreking in Parijs zo lang duurde omdat de stroom uitviel vanwege blikseminslag. (verderop in Parijs werden een stuk of 10 kinderen door de bliksem getroffen in een park bij een kinderfeestje)

Heftige bui is dat geweest....
 

JMD

Well-known member
De regen hangt op een kilometer of 30 onder Parijs en blijft daar liggen... Gunstig.

Wel komt uit het oosten een bui in de richting van de Lichtstad, maar die bui is volgens de radar minder van hevigheid.
 

Friesland

Well-known member
Moet Kiki zich niet gewoon terugtrekken uit de dubbels? Volgens mij speelt ze veel te veel partijen. Ze zat er vandaag ook doorheen aan het einde en sleepte 'm uiteindelijk op karakter binnen, ook omdat haar tegenstandster enkele cruciale fouten maakte.

Het is fijn hoor dat het zo goed gaat met d'r. En ze wint natuurlijk heel veel de laatste tijd. Maar volgens mij heeft elke topsporter ook rustmomenten nodig. En die heeft volgens mij nauwelijks. Zou zonde zijn als ze straks overal eruit vliegt vanwege vermoeidheid.

In het dubbelspel won ze met Larsson van het als tweede geplaatste duo en nu mogen ze het waarschijnlijk opnemen tegen de gezusters Williams. Zo'n partij wil je toch niet laten lopen? En als je die partij zou winnen, dan ben je eigenlijk ook direct de grootste kandidaat voor de eindzege in het dubbelspel.

In het enkelspel won ze weliswaar van de als derde geplaatste Kerber, maar nu volgt Keys en als je wint Bacsinszky of Venus Williams in de kwartfinale, terwijl haar zus Serena een mogelijke tegenstander in de halve finale is. Op basis daarvan zou je zeggen dat ze zich uit het enkelspeltoernooi terug zou moeten trekken... Het prijzengeld lijkt mij echter we een motivatie om erin te blijven.

Kortom: Bertens moet gewoon op twee paarden blijven wedden.
 

JMD

Well-known member
Raonic op punt van uitschakeling, staat 2-0 en 5-4 achter tegen Ramos Vinolas. Die staat 30-15 voor op zijn service.
 

JMD

Well-known member
Aiaiai, wat een call van de umpire....

Geeft een bal in, die volgens Raonic uit is... Moeilijk te zien...

Matchpoint
 

Friesland

Well-known member
De gezusters Williams hebben gewonnen en spelen nu dus tegen Bertens en Larsson.
De wedstrijd zal op baan 3 worden gespeeld, maar niet voor vier uur. Bovendien wordt daar nu eerst een andere dubbel gespeeld.
 

JMD

Well-known member
Ze hebben vandaag echt mazzel met het weer in Parijs, overal rond de Franse hoofdstad hangt regen, maar op enkele spetters na is het bij het Bois de Boulogne droog gebleven. Inmiddels al 53 van de 77 geplande duels afgelopen.
 

JMD

Well-known member
Bertens dubbelt nu op baan 2 ipv 3... De dubbelpartij van haar is gewisseld met een partij van baan 2.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan