FC Twente Nieuws topic

de waan

Well-known member
Ik onthoud mij van iedere mening over FC Twente, hoe zeer mijn vingers soms ook jeuken. Ik zag dat jij al dapper de door clubliefde verblinde fans met realiteitszin van repliek dient. Heel goed.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Knap. Ik lees wat commentaren op FC Twente site, fora en onder berichten van Tubantia, maar het is echt ongelooflijk die blinde vlek.
 
Ik onthoud mij van iedere mening over FC Twente, hoe zeer mijn vingers soms ook jeuken. Ik zag dat jij al dapper de door clubliefde verblinde fans met realiteitszin van repliek dient. Heel goed.

Maar ze zijn het niet met me eens. Ik begrijp wel dat ze het niet willen zien/horen en dat de realiteit ze ontgaat. Het gaat tenslotte om hun club, die ze onder hun voeten zien verdwijnen.
Eric Dijkstra verwoordde het mooi: "Natuurlijk vind ik het onterecht wat er nu gebeurt het gaat om mijn club, maar was het andere club geweest en bekijk ik het objectief dan had ik ook gezegd dat wat de club heeft gedaan absoluut niet door de beugel kan en de licentie moet worden ingetrokken."
 

de waan

Well-known member
Ik gun ze maar even hun emotie. Wat ik alleen echt niet snap is die verbetenheid waarmee het beroepsprocedure wordt gesteund. Maar misschien kan de club niet anders, al kun je ook je vraagtekens zetten bij de levensvatbaarheid van de club als je een jaartje Jupiler League kennelijk niet kunt overleven.
 

delmaestro

Well-known member
Beroep is uiteindelijk het beste wat er kon gebeuren. gevolg kan nu eigenlijk alleen maar zijn dat de licentie definitief wordt ingetrokken. Dan heeft iedereen zijn zin. De eredivisie is van Twente af, er spelen drie van de vier playoff-finalisten eredivisie, Cambuur degradeert wat ze zelf uit sportief oogpunt terecht vinden, maar hoeven komend jaar in de JL niet tegen Twente, evenals alle andere JL clubs die tegen de komst van Twente zijn. En Twente zelf? Die vinden dat JL de doodsteek is, en dus gaan ze in beroep. Dus enigszins wrang kun je zeggen dat zij dan ook krijgen wat ze willen: geen profvoetbal meer (in de JL)

Dit beroep is een handreiking aan de KNVB. Het cadeautje is niet uitgepakt, en nu kun je ze dus conform de regels de gehele licentie af pakken. "Helaas Tukkers, het was graag of niet"...
 

Joost

Well-known member
Ik gun ze maar even hun emotie. Wat ik alleen echt niet snap is die verbetenheid waarmee het beroepsprocedure wordt gesteund. Maar misschien kan de club niet anders, al kun je ook je vraagtekens zetten bij de levensvatbaarheid van de club als je een jaartje Jupiler League kennelijk niet kunt overleven.

Tot op zekere hoogte kan ik het beroep wel begrijpen. De KNVB heeft zo ontzettend zwak gecommuniceerd in haar persberichten dat het voor een buitenstaander totaal niet duidelijk was waarom de licentie is ingetrokken.

Supporters horen in december; licentie wordt voorwaardelijk ingetrokken tenzij...
In mei horen ze dan; licentie wordt toch ingetrokken

Had aan dat persbericht toegevoegd dat de club aan alle eisen had voldaan maar dat nieuwe feiten een nieuwe straf verdienen.
Dan was het voor iedereen een stuk duidelijker geweest.
 

de waan

Well-known member
De communicatie was wel erg beroerd ja, dat klopt. Maar zelfs dan zou ik (als ik mij even verplaats in de fan) volgens mij liever hebben gehad dat ze het er bij zouden laten zitten in plaats van het risico op alles of niets te nemen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
FC Twente Nieuws topic

Daar zijn ze toch al te laat mee? Verder krijgt iedereen inderdaad haar zin als de rechter de KNVB in het gelijk stelt. Hopelijk dat de KNVB dan ook echt niet alsnog die Jupiler licentie afgeeft.
 

De Wolf

Well-known member
Het is of boete of licentie afnemen. Daar tussen zit eigenlijk niets terwijl dit een passende straf zou zijn. In het verleden zijn Juventus en Marseille ook een niveau teruggezet na sjoemelen.

Ik denk dat de KNVB ook zelf met een probleem zit. De clubs uit de Jupilerleague kunnen ook een zaak beginnen omdat Twente niet op sportieve gronden is gedegradeerd en het niet mogelijk was om tijdens de competitie nog eens 23 punten in mindering te geven waardoor ze onder Cambuur waren ge?indigd.

Overigens zal er bij Twente een enorme leegloop komen en van het geld zal de schuld wel betaald moeten worden waardoor er echt niet een sportief beter elftal zal staan.
 

de waan

Well-known member
Heimelijke Tadic-trip wordt Twente fataal
Verzwijgen van dubieuze deals kon niet meer
FARDAU WAGENAAR
ENSCHEDE
, half december 2015.Het hoofdpijndossier 'Tadic' ligt als een bom onder De Grolsch Veste. Er zijn maar een paar mensen binnen de club op de hoogte van de kwestie.
Joop Munsterman en Aldo van der Laan hebben het contract gesloten, financieel adviseur Arjan Hoop weet ervan, net als Hein Trebbe. Directeur Gerald van den Belt wordt er later bij betrokken. Ook de commissarissen zijn op de hoogte, de oude en de nieuwe garde, maar zij kennen niet de precieze inhoud van de afspraken.
Het dossier ligt al een jaar in de la van Van der Laan, om daar pas midden 2015 weer uit te komen. Het hangt als een molensteen om zijn nek. Van der Laan is Munsterman als voorzitter opgevolgd. Hij krijgt het niet voor elkaar om met geldeiser Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Dusan Tadic, tot een oplossing te komen. Als de KNVB erachter komt dat er nog een onopgeloste, dubieuze kwestie door Twente wordt achtergehouden, dan is het einde verhaal en wordt de licentie ingetrokken. Er wordt koortsachtig gezocht naar een oplossing om dat doemscenario te voorkomen.
Die oplossing komt er niet. Uit de onderbouwing van de licentiecommissie van afgelopen woensdag blijkt dat er in 'december nog nieuwe onbekende informatie naar buiten is gekomen in de kwesties Tadic, Corona en Engelaar'. 'Er is sprake geweest van opzettelijke en doelbewuste misleiding door FC Twente.'
De commissie rekent het Twente zwaar aan dat functionarissen nog op 30 december gesprekken voerden over de kwestie Tadic, terwijl de commissie van niets wist. Het wordt gezien als het zoveelste bedrog uit .
, juni 2014.Voorzitter Joop Munsterman en zijn kompaan Aldo van der Laan staan met hun rug tegen de muur. Topspeler Tadic moet zo snel mogelijk verkocht worden aan Southampton, omdat er een direct liquiditeitsprobleem dreigt. Het management van Tadic ruikt geld, weet dat Twente doodziek is en eist extra geld. Een club die er financieel goed voor staat, zou hebben gezegd: we laten Tadic lekker nog een jaartje hier voetballen. Maar de bodem van de 'schatkist' is al in zicht, de ellende niet te overzien, ze kunnen geen kant op en gaan akkoord.
Er worden twee verschillende contracten afgesloten: elk voor 1,8 miljoen euro. Daarvan wordt er maar ??n gemeld. Het tweede contract komt niet in de boeken en moet nog ergens worden weggeschreven, maar hoe? Het belandt in de la. De andere commissarissen worden ingelicht als de mondelinge tweede deal al is gesloten. Van der Laan en Trebbe betrekken midden 2015 directeur Van den Belt bij het probleem. Hij mag niets naar buiten brengen over de zaak. Van den Belt denkt mee, met de redding van de club voor ogen. Er wordt gezocht naar een legale oplossing voor een verboden afspraak. Het plan is om Pavlovic in te huren als scout en hem commissiegeld te geven voor transfers van zijn spelers, om zo het bedrag uiteindelijk te verantwoorden. Maar tot een getekend contract komt het maar niet.
24 november 2015.Van der Laan treedt af vanwege een andere dubieuze afspraak met investeringsmaatschappij Doyen. De Engelaar-deal is dan nog niet eens boven water, ook een struikelblok voor de KNVB. Dat zit zo: trainer Alfred Schreuder wil de routinier in 2014 graag bij de selectie hebben, maar daar is geen geld voor. Munsterman maakt een rondje langs de commissarissen: Engelaar wil maar 50.000 euro hebben en assistent-trainer Kees van Wonderen gaat weg. Opgelost dus.
Maar Van Wonderen blijft en Munsterman belooft Engelaar een hoger bedrag. Hij bedenkt een foefje: dat bedrag komt niet in de boeken van het seizoen 2014/2015, maar in die van een jaar later. Het is niet de enige transfer die door mist is omgeven. De juiste feiten rondom het contract van Jesus Corona worden daarna ook veel te laat aan de licentiecommissie meegedeeld.
Begin december 2015.Van den Belt meldt zich ziek. Ton Heerts neemt veel taken over en ontpopt zich tot het gezicht van de club. Hij weet dat er iets speelt, maar kent de impact niet. Van den Belt en commissaris Joop de Winter beseffen dat ze in hadden moeten grijpen, het probleem Tadic hadden moeten melden bij de KNVB. Maar er is geen weg meer terug. Ze laten het zich overkomen, dat rekenen ze zichzelf aan. Uiteindelijk zullen zij ook sneuvelen door de 'Tadic-deal'.
30 december 2015.Joop de Winter vliegt naar Wenen voor een ontmoeting met Pavlovic. De commissaris houdt zich doorgaans alleen met sociale projecten bezig en niet met voetbalzaken. Maar hij laat zich nu wat na?ef voor het karretje spannen om de zaak Tadic voor eens en altijd op te lossen. Hij moet een legale oplossing bedenken voor een deal die in 2014 dubieus tot stand is gekomen. Trebbe en Heerts zijn op de hoogte van zijn reis. Vlak voor vertrek wordt de hele inhoud van het dossier met hem gedeeld. Hij neemt een advocaat mee en vraagt ook Aldo van der Laan om bij de onderhandelingen aanwezig te zijn. De Winter heeft Pavlovic nog niet eerder ontmoet en vreest zijn dubieuze imago. Ze komen tot een afspraak.
19 januari 2016.Interim-directeur Onno Jacobs is net begonnen bij FC Twente en stuit op het dossier-Tadic. Hij grijpt meteen in en stelt de KNVB op de hoogte. Hij meldt op de nieuwjaarsreceptie van FC Twente dat er weer een lijk uit de kast is gevallen. Of de overeenkomst met Pavlovic inmiddels is getekend, is onbekend. Maar dat doet er ook niet meer toe.
Het feit dat FC Twente in december opnieuw zaken probeert te verzwijgen, blijkt nu de druppel te zijn geweest voor de licentiecommissie. Het is de tragiek van het nieuwe FC Twente. In de ijver om voor eens en altijd alle problemen op te lossen, wordt alsnog de verkeerde weg gekozen.

Dat laatste lijkt me wel een juiste conclusie.
 

Joost

Well-known member
Het is of boete of licentie afnemen. Daar tussen zit eigenlijk niets terwijl dit een passende straf zou zijn. In het verleden zijn Juventus en Marseille ook een niveau teruggezet na sjoemelen.

Ik denk dat de KNVB ook zelf met een probleem zit. De clubs uit de Jupilerleague kunnen ook een zaak beginnen omdat Twente niet op sportieve gronden is gedegradeerd en het niet mogelijk was om tijdens de competitie nog eens 23 punten in mindering te geven waardoor ze onder Cambuur waren ge?indigd.

Overigens zal er bij Twente een enorme leegloop komen en van het geld zal de schuld wel betaald moeten worden waardoor er echt niet een sportief beter elftal zal staan.

Maar dat is de foute redenatie. Twente is niet gedegradeerd. Twente is eruit gezet en krijgt een nieuwe kans en moet van onder af beginnen.
 

Forza AZ

Well-known member
Ben wel benieuwd of ze inmiddels al bezig zijn met het oprichten van een nieuwe club.
Ik zat nog te denken dat ze dan misschien opnieuw kunnen beginnen samen met hun club van herkomst SC Enschede. Alleen wist ik niet dat die inmiddels afgezakt zijn naar de 4e klasse.
 

de waan

Well-known member
Volgend jaar derde klasse. Maar op een vijandige overname zit bij Sportclub niemand te wachten denk ik.
 
Bovenaan