District Noord

PES5

Administrator
Forumleiding
vv Heerenveen op de drempel van weer een kampioenschap. Knap hoor, met zoveel eigen jeugd.

8 jongens in de selectie die ik getraind heb en nog een paar met wie ik zelf gespeeld heb.


En zelf ook weer een titel erbij met BQD! Prachtig feestje incl rit op de platte kar door Dokkum -:)
 

Abubakari

Well-known member
Volgende week uit tegen de afgetekende nummer laatst en aan een punt genoeg (VV Heerenveen dus). Ik wilde bijna posten dat dat wel goed moet komen, maar daar zie ik na vanmiddag maar even vanaf. :hsv:

Groninger Boys heeft zich definitief safe gespeeld, Helpman en Amicitia staan boven de streep maar zijn nog niet veilig in 2L.
Rechtstreeks degraderen gaat niet meer gebeuren, maar omdat Annen uit bij nummer twee Noordster verrassend met 0-4 won is nacompetitie nog wel mogelijk.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Ja dat mag toch niet meer misgaan in Hoogezand volgende week. Maar na vandaag is inderdaad niets meer zeker.
 

bqandy

Well-known member
Kampioenswedstrijd van Oranje Nassau tegen Bedum https://www.youtube.com/watch?v=5nB6BFDgqac

Trouwens. Zowel het Dagblad als de verslaggever van ON beweerden dat er 250 mensen waren.
Kijk even en zeg dat ik niet gek ben met mijn schatting van max. 150 toeschouwers. (Aan de camerakant stonden ongeveer 30 mensen.)
 

de waan

Well-known member
Als er zo weinig mensen zijn hoef je toch helemaal niet te schatten, dan tel je ze gewoon even. 80 achter het doel, 40 naast de tribunes. Op de tribune kan ik niet zien. Waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen.
 

bqandy

Well-known member
Als er zo weinig mensen zijn hoef je toch helemaal niet te schatten, dan tel je ze gewoon even. 80 achter het doel, 40 naast de tribunes. Op de tribune kan ik niet zien. Waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen.

Ik kwam aan het einde van de eerste helft bij een blessurebehandeling (dat is meestal mijn telmoment) op 140-145. Ik sprak nog even de cameraman vanavond om het even over de repo te hebben. Die zei dat alles wat aan onze kant stond en zowat alles wat op de tribune zat aan het einde van de wedstrijd richting kantine was gelopen. Daar zijn de kleedkamers en zijn de felicitaties uit te delen, maar uiteraard bleef ON op het veld. Er zal nog wel wat aangestormd zijn toen men er achter kwam dat ON kampioen ging worden. Want er was ook bar weinig reclame gemaakt dat er wel wat gevierd kon worden. Men was ook verbaasd dat we langskwamen en niet naar VVG - Pelikaan S waren gegaan.

Maar dit zal wel de top drie zijn qua toeschouwers in Groningen: 1: VVG - Pelikaan S (schatting tussen 800 en 1100, was er niet bij). 2: Be Quick 1887 - Rohda Raalte: 700 (2e periode Be Quick) 3 VVG - Flevo Boys: Ruim 600 (halve finale beker).

Dieptepunten zijn de toeschouwersaantallen bij de Groninger eerste klasse derby's. Onder de honderd bij Groen Geel en iets van 125-150 bij PKC en ON thuis tegen Groen Geel. En Be Quick en zaterdagavond is ook al geen goede combi. 110 mensen bij het duel tegen Alverna. Normaal komt er rond de 250, maar dat schat ik volgens sommige BQ 'ers soms ook wat te laag in.
 

bqandy

Well-known member
Niet waar. Er komt juist heel veel publiek kijken. Alleen wel verspreid over de +30 clubs in Stad. Als je al dat publiek bij elkaar optelt komt er best veel publiek.

Zo ken ik er ook nog wel een paar. :rumcolaa:
Zo was het een paar jaar geleden best gezellig als het publiek van GVAV nog even naar de slotfase van DIO Groningen kwam kijken of omgekeerd. 75 en 75 is 150. :confused:
 

Abubakari

Well-known member
Ga jij zaterdag toevallig naar Bedum-PKC? Zit er namelijk over te denken om daarheen te gaan daar er in Stad niet veel meer beslist wordt.
 

de waan

Well-known member
Ze hebben alleen tussen 1970 en 1974 in de eerste klasse gespeeld toen dat nog het hoogste amateurniveau was.

Maar kunnen ze dan niet beter meteen fuseren? De club in stand houden voor drie seniorenteams, lijkt me nogal onzinnig.
 

Abubakari

Well-known member
Ipv Bedum werd het de mogelijke kampioenswedstrijd van grc in 5d, ze hadden nog een punt nodig en wonnen bij Oosterparkers met 7-4. En werden dus kampioen.

Pelikaan s werd ok kampioen, de laatste wedstrijd werd gewonnen tegen Appingedam, VVG dus de nacompetitie in.
 

de waan

Well-known member
In de jaren '70 en in de jaren '80 speelden ze eerste klasse, maar toen ze er in de jaren '80 in speelden was de hoofdklasse er ook al. Klopt.
Ze spelen wel op hetzelfde sportpark als Harkemase Boys, maar ik denk dat een fusie er daar niet snel door komt.
De club is natuurlijk niet meer erg groot. In de noordelijke provincies heb je trouwens tientallen verenigingen die kleiner zijn.

Dus:
- de jeugd speelt al samen
- ze spelen op hetzelfde sportpark
- ze hebben nog drie teams waarvan ??n veteranenteam
- het eerste is een veredeld recreatieteam en gaat ook nog eens op dezelfde tijd spelen als de veel grotere broer
- ze spelen in een dorp met 4000 inwoners.

Dan ben je toch wel een beetje aan een dood paard aan het trekken lijkt me.
 

Abubakari

Well-known member
Is er ook ergens een programma te vinden voor de nacompetitie in noord of moet je dat zelf uitpuzzelen?
 
Bovenaan