De snor en co

Bonehead

Well-known member
Je zult maar een leuk succesvol leven leiden, een goede bijdrage aan de maatschappij leveren en je wilt lekker in het weekend tegen een balletje trappen maar je wordt geweigerd bij de plaatselijke club omdat je El nog wat heet. Dat is toch een idioot scenario? Ik ben er heilig van overtuigd dat hoe jij functioneert niets te maken heeft met het land waar je opa en oma zijn geboren. Het zijn geen uitzonderingen die dat bewijzen: Het is de overgrote meerderheid. Dat sommige groepen oververtegenwoordigd zijn in negatieve zaken heeft naar mijn mening dan ook met andere zaken. Dat de integratie mislukt is ligt aan zowel auto- als allochtonen. Autotonen weten bijvoorbeeld niet hoe snel ze kun kinderen van een school of voetbalclub halen als deze te zwart dreigt te worden. Dat er meer problemen bij clubs zijn die in een wijk liggen waar ook problemen zijn lijkt mij heel logisch.

Een paar weken geleden werd een wedstrijd hier in de buurt tijdelijke gestaakt omdat spelers van de uitclub aan het matten waren geslagen met supporters van de thuisclub. In de bestuurskamer gaf het bestuur van de gasten aan dat maar een heel mild rapport moesten schrijven omdat hij anders in de media een boekje zou opendoen over het idiote gedrag van die supporters. Het liep allemaal met een sisser af voor de gasten. En dit is geen alleenstaand geval dit seizoen in Oost. Laten we toch lekker normaal met en tegen elkaar.
 

Fregge

Well-known member
Ik kan me ook niet voorstellen dat je bij een club geweigerd wordt vanwege afkomst of religie. Maar ik kan me wel voorstellen dat als er te veel allochtonen in een elftal zitten, dat het uit de hand kan lopen als er iemand op staat die niet weet hoe hij daar mee om moet gaan. Sterker nog: Ik heb dit zelf ervaren. Zowel aan een negatieve kant (bij mezelf zelfs nog) als een positieve kant (niet bij mezelf, maar wel in dezelfde afdeling). Ook in teams waar veelal autochtonen in zitten.
 

De Groene Scout

Well-known member
Ik kan me ook niet voorstellen dat je bij een club geweigerd wordt vanwege afkomst of religie. Maar ik kan me wel voorstellen dat als er te veel allochtonen in een elftal zitten, dat het uit de hand kan lopen als er iemand op staat die niet weet hoe hij daar mee om moet gaan.
Dat denk ik ook. Leden weigeren is natuurlijk belachelijk. Waakzaam zijn voor kliekjesvorming is wel belangrijk. Als een groepje Marokkanen of Turken in een team zich afzondert en onderling niet-Nederlands praat met elkaar krijg je een probleem. Dat ze af en toe eens iets anders zijn in doen en laten (cultuur) is geen probleem, maar in het groepsproces gaat het zoals de club het bepaald.
 

gevegt

Well-known member
Echt stuitend hoe dat jochie van de KNVB reageert. Hij zegt dat er maar 40 clubs zijn met een probleem.
Nu ben ik tegenwoordig niet elk weekend meer aanwezig, maar ik kan mij niet voorstellen dat het gescheld minder is geworden, laat staan het vergoelijken in de bestuurskamer.
 

noordooster

Well-known member
Die van der Zee van de KNVB zegt in 1 zin nogal stellig dat wat Derksen zegt niet klopt en dat de KNVB incidenten niet registreert naar etniciteit.
Ik heb het gevoel dat hier iets tegenstrijdigs in zit.
De uitspraken van Derksen lokken heel wat reacties uit . Het valt me op dat men nogal eens niet gedane uitspraken van Derksen aanhaalt .
 

Bonehead

Well-known member
Ik zie dat Bonehead gepost heeft en denk in mijn na?viteit dat het over Weghorst gaat.

Dat is een schandknaapje. Die doet zulke dingen niet. Elke zondag op de knie?n voor de pastoor en 's-middags de tegenstander een kaart aannaaien.

Ik kreeg trouwens een nare smaak in mijn bek van die Van der Zee. Hij weet niet hoe snel hij problemen onder de mat moet vegen. Het is een maatschappelijk probleem en dat moet opgelost worden. Maar om er een labeltje allochtoon eraan te hangen vind ik veel te makkelijk.
 

de waan

Well-known member
Ik had het maandag niet goed meegekregen, maar wat Derksen aankaartte klopte volgens mij wel, maar omdat hij het nogal ongenuanceerd en op de man (of in dit geval: op de groep) af doet, gaat het al gauw niet meer over de essentie en wordt er van alles bijgesleept.

Het is wel zo dat als een bepaalde groep te overheersend wordt in een vereniging op een gegeven moment de witte Nederlanders afhaken en het steeds lastiger wordt voor die clubs. Als d?t hetgeen was wat hij bedoelde dan klopt dat gewoon.
 

Abubakari

Well-known member
http://www.hardgras.nl/blogs/dries-muus/beschaving/

Beschaving

13 april 2016

Als je in Nederland racistisch bent, word je meteen weggezet als racist.
Als je uitspraken doet die perfect aansluiten bij die van Wilders, word je ogenblikkelijk in het kamp-Wilders geduwd.
Als je in een populair tv-programma generaliserende, beledigende dingen zegt, word je de hele dag achtervolgd door allerlei dames en heren van talkshows.
Als je gewoon een probleem signaleert, op basis van reactionaire vooroordelen, ben je meteen bevooroordeeld.
Als je in Nederland alleen maar zegt wat heel veel witte xenofobe mensen denken, ben je meteen een witte xenofoob.
Als je de schuld van een probleem volledig legt bij een bevolkingsgroep, en alle tegenvoorbeelden negeert, ben je meteen selectief.
Als je het de hele tijd hebt over ‘Nederlanders’ en ‘Marokkanen’, cre?er je meteen een wij-/zijgevoel.
Als je oude Nederlandse clubs consequent ‘net’ en ‘deftig’ noemt, en benadrukt dat Marokkanen die clubs ‘naar de kloten’ helpen, ben je meteen stigmatiserend.
Als je een Marokkaans-Nederlandse voetballer met een baard in verband brengt met de IS, begrijpen de politiek correcte types niet eens dat dat gewoon leuk en humoristisch is.
Als je grove, ongenuanceerde uitspraken doet, komen er meteen allemaal genuanceerde reacties, soms zelfs onderbouwd met argumenten.
Je kan tegenwoordig geeneens meer onbeschoft, ondoordacht en racistisch op de landelijke televisie zijn, zonder dat het ophef oplevert.
Waar gaat het toch heen met dit land?
 
Bovenaan