Topklasse zondag seizoen 2015/2016

De Groene Scout

Well-known member
Nieuwe ronde. We beginnen vanavond al met een echte topper. TEC - FC Lienden. Verder bij de meeste wedstrijden nog wel belangen voor kampioenschap, top 7 of degradatie.

Active member
Een heerlijk programma. Wie had dat nou verwacht dat Lienden met TEC om de eerste plaats speelt vanavond? Ik ben benieuwd hoeveel publiek er op af komt.
Ik ga voor een gelijkspelletje.....

de waan

Het schijnt dat er maximaal 1500 man in mag.
Vreemd, want volgens mij kun je daar toch wel heel wat meer mensen kwijt.

Sjorro

Ik heb het gelezen in de Gelderlander. Dat is inderdaad niet veel.
Ludieke acties van FC Lienden supporters: Flipje gehuld in FC Lienden-shirt en blauw/witte versieringen her en der in Tiel. Blijft leuk, een derby!

de waan

Robbie Holder verdient zijn centen terug.

Hup TEC, voor de spanning.

En hup Sneek, volhouden.

3 grote kansen voor HBS in het eersre kwartier en dan maakt Bas ter Hogt er toch 1-0 van.
HBS beter tegen een door blessures en schorsingen gehavend HSC.

1-0 is ook tevens de eindstand. Knappe prestatie van HSC'21 gezien de opstelling vanmiddag. Na rust geen problemen meer voor de groen-witten.
Na het gelijk spel van UNA (gisteren) en de nederlaag van JVC Cuijk mag HSC'21 toch nog hopen op plek 7.
7) UNA 25-39
8) JVC Cuijk 24-37
9) HSC'21 24-35

Unnekuukse

Opmerkelijk: waar supporters van HSC blijkbaar nog hoop hebben op de 7e plaats, lijkt die bij de supporters van JVC Cuijk vervlogen na de verdiende 1-3 nederlaag tegen een beter VVSB.
Niet dat het theoretisch niet meer zou kunnen, integendeel, maar de vorm waarin JVC Cuijk verkeert geeft de supporters weinig hoop op goede resultaten tegen hoger geklasseerde ploegen als AFC en TEC.
De eerste helft tegen VVSB was nog wel aardig, maar werd afgesloten met een 1-2 achterstand. Drie indraaiende vrije trappen leverden drie doelpunten op, twee bij JVC en een bij VVSB. Na de pauze zakte JVC Cuijk weg naar een bedenkelijk niveau. De 1-3, na slecht verdedigen van de wederom zwak spelende Custers, leek de genadeslag, maar JVC Cuijk leefde op toen de uitstekend leidende scheidsrechter tien minuten voor tijd een verdediger van VVSB van het veld stuurde. Het alles-of-niets offensief leverde JVC Cuijk nog wel kansen op en zelfs een schot op de paal, maar geen doelpunten.

Tja, HSC'21 moet wel blijven winnen en krijgt als laatste wedstrijd UNA op bezoek. Als het dan nog overbrugbaar is, kan dat een fraaie finale worden.

WKE teruggetrokken uit de competitie

Prima uiteenzetting van de wedstrijd. Ik vond JVC Cuijk ook erg matig. Niet het Cuijk van de laatste jaren. Lange halen van achteruit en maar weinig combinatievoetbal over de grond. VVSB speelde met een ge?mproviseerde verdediging en sloot zichzelf daarom maar iets meer op dan gebruikelijk. Opvallend dat nagenoeg alle goals uit een standaardsituatie vielen...

de waan

Ik had mij nog niet gemeld naar aanleiding van de wedstrijd van gisteren. Ik verwijs dus maar even naar het verslagje:

Het werd billen knijpen zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen HBS, maar de vroege 1-0 voorsprong werd over de streep getrokken. Dat zorgde voor grote opluchting in het HSC-kamp dat door de gunstige uitslagen op de andere velden sneller dan gedacht weer in de race is voor een plek in de tweede divisie.

Het was een wedstrijd van erop of eronder en die wetenschap leek HSC’21 aanvankelijk te verlammen. HBS kwam uitstekend uit de startblokken en had binnen tien minuten al drie goede kansen om de score te openen. De Winter kopte net naast, een inzet van De Geer spatte op de lat uiteen en Schutte dwong Wouter Lankheet tot een knappe redding.

HSC’21 kwam echter met de schrik vrij en vond daarna de controle. Dat de groenwitten direct bij de eerste de beste kans scoorden was daarbij een extra duwtje in de rug. Na een mooie aanvalsopzet door het hart van de HBS-defensie mocht Bas ter Hogt het laatste zetje geven. De wedstrijd was daarmee onder controle en de beste kansen waren daarna ook voor de thuisclub. De aanval van HBS werd door de gelegenheidsdefensie nu goed in bedwang gehouden.

Ook na rust had HSC’21 de wedstrijd onder controle, maar langzaam maar zeker werd het spel nerveuzer. Omdat de ploeg er maar niet in slaagde de bevrijdende 2-0 te scoren bleef de dreiging van een gelijkmaker boven het Scholtenhagen hangen. Kansen waren er voldoende, maar werden slordig uitgespeeld. Met name Rick Bouwmeister was zijn tegenstander keer op keer de baas, maar de voortzetting ontbrak vaak. Joost Exterkate (van dichtbij op keeper Kamperveen) en invaller bas Postma (in de rebound tegen de paal) waren dicht bij de beslissing.

HBS werd na rust amper gevaarlijk, mede door de goed georganiseerde verdediging, waarin met name Burak Basut heerste als een koning. Dat het toch zo maar mis had kunnen gaan bleek halverwege de tweede helft toen Tjeerd Westdijk dicht bij de 1-1 was. Net als in de eerste tien minuten kwam HSC’21 met de schrik vrij en boekte HSC’21 na negentig nerveuze en spannende minuten een o zo belangrijke 1-0 zege

HSC’21 – HBS 1-0
1-0 Bas ter Hogt (15.)