Pauw

Pascallovic

Well-known member
Ik vind het altijd zo opvallend dat het altijd zulke lieve jongens zijn die terroristen. Zijn de scooterklootzakjes eigenlijk de goede of al die dertienjarigen die openlijk roepen dat het prima is dat een grensrechter de dood in wordt gejaagd en de goede rustige jongens in de schoolbanken de kwade?
Nee, er zijn geen kwade. Alleen maar lieve jongens.
 

zwammy

Well-known member
Zolang de media de problemen niet bespreekbaar maakt zal het zo blijven.

Nu hebben ze bij GeenStijl een meter gemaakt waar te zien is hoevaak de hulpdiensten naar het AZC moeten per dag omdat dit niet in de media wordt vermeld. Die wordt nu dus geprobeerd te kraken door d66 politica die dit racistisch en stemmingmakerij vinden. Alles wordt zo ontweken, zo blijft de onrust natuurlijk. Die vent van de IND was trouwens helemaal lachwekkend.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Zijlstra met tranen in zijn ogen aan tafel bij Pauw. Pauw liet het filmpje zien van die camera beelden van het Franse caf? waar de vrouwen de mazzel hadden dat het geweer van de terrorist weigerde. Vervolgens de rondvraag of iemand zo dichtbij was geweest bij de dood. Bleek Zijlstra een bomaanslag hebben zien gebeuren aan de overkant van de straat in Bogota waarbij de glasscherven in zijn hoofd zaten en er ook enkele tientallen doden waren.
 

gevegt

Well-known member
Ook Pauw gaat geen aandacht schenken aan ABN die een valse start heeft gemaakt.
Welkom in Nederland!
 

Eef de Kip

Well-known member
Een bank die de boel belazerd heeft, da's nogal nieuws zeg. Straks ga je me nog vertellen dat er momenteel erg veel asielzoekers het land binnen komen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Vraag blijft natuurlijk hoeveel het gekost zou hebben als je de bank failliet had laten gaan.

Dat is wel heel genuanceerd. De meeste die zeggen dat we teveel hebben betaald die vinden het redden van de bank toch wel een goede beslissing?
 

SanMark.

Well-known member
Dat is wel heel genuanceerd. De meeste die zeggen dat we teveel hebben betaald die vinden het redden van de bank toch wel een goede beslissing?

Stel dat het op het einde 3 miljard gekost heeft is dat dan oke omdat het failliet laten gaan dan misschien meer had gekost ?
 

Eef de Kip

Well-known member
Wat een kleutersommetje zeg. Ik zeg niet dat er winst is gemaakt maar ik mis iig de dividenden van de laatste paar jaar (de overheid heeft toch als aandeelhouder recht op alle dividend? Er is toch winst gemaakt?) en verder meen ik me te herinneren dat er met de verkoop van zo'n bundel hypotheken ook winst is gemaakt. Daar zal ongetwijfeld wel weer tegenover staan dat er ergens nog wat te vinden is wat extra geld gekost heeft maar ik vind dit wel een hele magere berekening.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ontvangen dividend reken je in principe nooit mee of je winst of geen winst heb pt gemaakt op aandelen. Het is in principe de equivalent van rente inkomsten op een verstrekte lening. Maar als je toch op het niveau van deze discussie komt, dan kan je dat er ook wel bij halen.
 

Eef de Kip

Well-known member
Nou ja, dat bedoel ik dus, als er gekeken wordt naar het feit dat je met die tig miljard ook rente had kunnen trekken dan moet je de dividend dus ook mee rekenen aan de inkomstenkant.
Zal hoe dan ook wel een ingewikkeld rekensommetje worden om te zien wat het ons gekost/opgeleverd heeft maar ik mag toch hopen dat ze dat een tikje uitgebreider doen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Hoeveel man zou in Nederland op straat komen te staan als de bank was omgevallen die allemaal een uitkering hadden kunnen aanvragen. Hoeveel spaargeld was er weg geweest die de staat had moeten vergoeden. Hoeveel vermogen was er weg geweest waar de staat geen belasting over kon heffen. Hoeveel winst heeft ABN Amro gemaakt waarover men anders geen belasting meer over kon heffen. Hoeveel andere bedrijven zoals catering etc. etc. hebben werk gehad de afgelopen jaren doordat de toko open bleef.
 

Eef de Kip

Well-known member
Ja hoor is dat bekt dus niet echt lekker, zullen we gewoon blijven roepen dat het ons gewoon een hoop geld heeft gekost, punt?
 
Bovenaan